Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így vigyáznak a románok és az ukránok a természeti kincseinkre | VIDEÓ

Pörge Béla

2019.07.18. 11:04

Gigantikus hulladékszigetet videóztak le a Tiszán, a szemét nagy része nem a mai Magyarország területén került a folyóba.

Trianon igazságtalanságait és negatív hatásait reggeltől estig lehetne sorolni, ám az mindig sokkal szemléletesebb, ha a nyers adatok helyett a valóság mutatja meg, mit tettek a magyarsággal és a Kárpát-medencével közel száz évvel ezelőtt. Egy friss drónfelvételen – amit a Természetfilm.hu Egyesület készített – annak az eredményét láthatjuk, hogy az egykoron kizárólag Magyarországhoz tartozó Tiszát hogyan teszik tönkre a románok és az ukránok, kiknek az ölébe hullott ez a csodálatos természeti kincs.

A hulladékszigetet végül a kiskörei vízlépcső állította meg, ez az első olyan létesítmény a folyón, ami erre alkalmas. Ennek köszönhetjük azt is, hogy a Tisza-tó hellyel-közzel tiszta, és nem a mocsokban úszik.

A hulladékot idén állami, vállalati és civil összefogással távolítják el a vízből. A PET-Kupa civil környezetvédelmi program segít a hulladék szelektálásában és újrahasznosításában, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az infrastruktúrát biztosítja, a Coca-Cola globális alapítványa, a Coca-Cola Foundation pedig anyagilag támogatja a helyzet felszámolását – írja a felvételt először közzétevő Euronews.

A látványról Harry Hill Bandholtz jutott eszembe, aki naplójában többek között arról írt, hogy Erdély Romániához csatolása olyan barbár ötlet, mintha Kaliforniát Mexikónak adná az USA. 100 évvel később annyit lehet hozzátenni, hogy ez még annál is nagyobb rombolás volt...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére