Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztbe tettek a Teslának Németországban

888.hu

2020.02.18. 16:10

Elon Musk foghatja a fejét az új bírósági ítélet miatt.

A Tesla tavaly novemberben jelentette be, hogy tervben van az első európai autógyárának felhúzása, a brandenburgi Grünheidében, nem messze Berlintől. Ez lehet az amerikai vállalat harmadik úgynevezett gigafactoryja, ugyanis az Egyesült Államokban és Kínában már működnek az üzemek.

A politikusok és szakszervezetek üdvözölték a döntést, mivel számos új munkahelyet teremt a beruházás, azonban környezetvédő csoportoknak nem tetszett az ötlet. Elon Musk autóipari cége ráadásul még nem kapott tervezési engedélyt, de saját felelősségére előkészítette a 92 hektáros területet, ami rengeteg fa kivágásával jár.

A Reuters szerint a Berlin Brandenburg Legfelsőbb Közigazgatási Bírósága felszólította a Teslát, hogy azonnali hatállyal állítsa le az erdőirtást. A gond csak az, hogy az egyelőre nem jogerős ítélet azután jött, hogy az állami környezetvédelmi hivatal szabad utat adott a 92 hektáros erdőterület megtisztításához. A bíróság szerint a fák kivágásának megszüntetésére vonatkozó végzést azért adták ki, mivel csak három nap kellett volna a munka befejezéséhez. Ha nem így tesznek, akkor a munkások befejezték volna az erdő kivágását, mielőtt még végleges döntés született volna a Gruene Liga Brandenburg nevű környezetvédelmi szervezet panaszával kapcsolatban. A szervezet aktivistái egyébként még tüntettek is a helyszínen, ugyanis szerintük a beruházás a vadállat-populációt és a vízellátást is veszélyezteti.

A jogi háború azonban nem jött jól a német gazdaságnak. A Kereszténydemokrata és a Német Szabad Demokrata Párt politikusai is arra hívták fel a figyelmet, hogy a gigafactory elleni küzdelem komoly károkat okozhat Németország befektetői megítélésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére