Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszakadt tetők, kidőlt fák, reggeli mennydörgés: itt tart a Ciara

888.hu

2020.02.11. 08:05

A tegnapi napon Magyarország területére is megérkezett a Ciara nevű viharciklon, miután végigsöpört egész Európán. A Ciara a legerősebb vihar a térségben 2013 óta.

Tegnap dél magasságában érkezett meg a Ciara 100km/h-s sebességű széllökésekkel a Dunántúl térségébe. A Balatont gyakorlatilag kifújta a medréből, a keleti és nyugati partokon mért vízállások közötti különbség elérte a 81 centimétert. Keszthelynél például eltűnt a Balaton, egészen a móló végéig be lehetett sétálni.

Somogy és Zala megyében nagy pusztítást végzett a vihar, tegnap 13 órától folyamatosan volt munkájuk a tűzoltóknak: Balatonlellén például egy 35 méteres fa dőlt az útra, Kaposváron egy családi ház tetejét tépte fel a szél. Több helyen a kidőlt fák útzárat okoztak, a vonatok nem közlekedtek.

Budapesten korábban zárt a Fővárosi Állatkert, kisebb fennakadások a fővárosban is adódtak, délutánra pedig már Nógrád és Heves megyét is elérte a vihar. A katasztrófavédelmet a tegnapi nap folyamán több mint 300 esetben kellett riasztani, főként a leszakadt ágak és vezetékek miatt. Több repülőjáratot töröltek, ennek oka azonban nem a budapesti, hanem az egyéb európai célállomások szélsőséges időjárása volt.

Estére már csendesedett a vihar, az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban kiadott másodfokú riasztást. Ma reggel szinte nyári viharra ébredhettünk, a dörgés, villámlás viszont már nem a Ciara számlájára írható.

A Ciara Európa-szerte óriási károkat okozott, Nagy-Britanniában például óriási áradások voltak, húszezer háztartásban áramkimaradást okozott, és a térségben még komoly vészhelyzetekre lehet most is számítani. Németország több régiójában leállították a távolsági vonatközlekedést. A nemzetközi helyzethez képest mi még olcsón megúsztuk a viharciklont, ez többek között a Kárpát-medence biztonságot adó fekvésének is köszönhető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére