Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még magasabbra vinnék fel a gázárakat, hogy meg legyen mentve a demokrácia

888.hu

2022.07.12. 09:50

Ezt nem mi állítjuk, hanem a Világgazdasági Fórum hétfői állásfoglalása, amelyben összekapcsoltak két globális válságot – az „éghajlatváltozást” és a „demokrácia hanyatlását”.

 

A dokumentum szerint az előbbi elleni küzdelem megmentheti az utóbbit, amennyiben

 

a fogyasztók a szén, az olaj és a gáz használata helyett átállnak a zöld megújuló energiaforrásokra.

A Világgazdasági Fórum (WEF) tanulmánya szerint az elmúlt 15 évben a demokrácia világszerte hanyatlásnak indult. Ezért a szabadság védelme és előmozdítása érdekében „a vezető demokráciáknak meg kell erősíteniük gazdaságukat és meg kell védeniük a szabadságot”.

A továbbiakban azt írják, hogy az „alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság irányába tett előrelépés figyelmen kívül hagyása a demokráciákat nem kevésbé, hanem inkább nagyobb gazdasági veszélybe sodorhatja”, miközben a környezetvédelmi aktivisták továbbra is követelhetik a vállalatok fosszilis tüzelőanyagokba való befektetés felhagyását.

A WEF szerint Oroszország ukrajnai inváziója újra a figyelem középpontjába állította ezt a gazdasági gyengeséget.

Erre pedig a megfelelő válasz az USA és Európa részéről pedig az kell legyen a jelentés szerint, hogy

a vezető demokráciáknak meg kell állapodniuk abban, hogy véget vetnek a fosszilis tüzelőanyagok alulárazásainak, ami a tiszta energiára való áttérés legfőbb akadályozó tényezője.

A szén, az olaj és a gáz kitermelésével és elégetésével kapcsolatos alulárazás 2020-ban 5,9 billió dollár gazdasági költséget jelentett.

 

Továbbá a G20 vezető demokráciáinak közösen kellene elkötelezniük magukat a fosszilis tüzelőanyagok termelésének és fogyasztásának költség- és adókedvezményeinek fokozatos megszüntetése mellett.

 

A fosszilis tüzelőanyagok hatékonyabb árazását is fokozatosan be kellene vezetniük adók vagy kereskedhető engedélyek révén, hogy fedezzék a helyi légszennyezés, a globális felmelegedés és más gazdasági károk költségeit.

 

A WEF szerint a gazdaságokat rá kell kényszeríteni arra, hogy megreformálják a fosszilis tüzelőanyagok alulárazott voltát, hogy elkerüljék a politika által kiszabott büntetéseket, Joe Biden amerikai elnök pedig már elkötelezte magát amellett, hogy a fosszilis tüzelőanyag-ipart a végsőkig megbünteti.

A dokumentum arra a következtetésre jut, hogy a tiszta energiára való áttérés késleltetésével „a vezető demokráciák a fosszilis tüzelőanyagoktól való folyamatos függőségükkel még sebezhetőbbé teszik a gazdaságukat”.

 

A zöld átmenet előmozdítása érdekében való közös fellépés „nemcsak az éghajlatnak tesz jót, hanem a demokrácia védelme szempontjából is döntő fontosságú”.

– zárul a WEF tanulmánya.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére