Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bident élesen kritizáló Kid Rock megtalálta a cancel culture ellenszerét

Szűcs Gábor

2022.03.22. 18:10

Kid Rock amerikai zenész egy interjúban elmondta Tucker Carlsonnak a Fox News (FNC) Tucker Carlson Tonight című műsorában, hogy őt „nem lehet eltörölni”. A Magyarországért rajongó amerikai sztárműsorvezető, aki tavaly Orbán Viktorral is készített interjút, megkérdezte a művészt: „Téged hogy hogy nem töröltek? Más emberek nem mondhatják el, amit gondolnak. Te igen.” Kid Rock egyszerűen annyit felelt: „Én törölhetetlen vagyok.”

Carlson nem hagyta annyiban, és tovább kérdezte Kid Rockot, hogy miért lenne ő törölhetetlen? A zenész a tőle megszokott lazasággal azt mondta, „mert lesz*rom”, majd így folytatta: „A nap végén nem kötődöm senkihez, nem kötnek gúzsba sem producer cégek, sem társasági érdekek, semmi. Nem törölhetnek engem, de imádom, amikor megpróbálják.” Nos, úgy tűnik, a művész megtalálta a cancel culture ellenszerét.

Kid Rock rövidesen turnéra indul, ahol a We The People című számát is játszani fogja. Ezzel a három szóval, magyarul „mi, az emberek”, kezdődik az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának preambuluma, valamint ezt a nevet viseli Kid Rock azon száma, amelyben a zenész erősen beleáll Joe Biden amerikai elnökbe és az ő „csodás” politikájába. A provokatív dal refrénje így hangzik: „We the people, Let’s go, Brandon”, ami egyértelmű odaszúrás a demokrata politikusnak.

Hónapok óta visszatérő jelenség az amerikai sporteseményeken, hogy a mentális állapotát tekintve látványosan „nem csúcson lévő” elnököt a szurkolók szignifikáns csoportjai finoman szólva is elküldik a francba egy rigmussal, ami így hangzik: „F*ck Joe Biden”. A „Lets go Brandon!” szlogen egy Nascar-futamhoz kapcsolódik, ahol a nézők szintén a már említett, ellenszenvet kifejező mondatot ismételték, üzenve a regnáló elnöknek, azonban a riporter ezt – szándékosan vagy véletlenül – félreértette. A jelenségről itt írtunk és itt látható róla a felvétel.

Joe Biden támogatottsága egyébként mélyponton van, még a jobboldali elhajlással korántsem vádolható CNN közvélemény-kutatása szerint is az amerikaiak csaknem 60 százaléka elégedetlen a közel másfél éve megválasztott elnök teljesítményével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére