Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A független-objektív sajtó is az EU zsoldjában

Bohár Dániel

2022.09.23. 12:00

Nem lehet könnyű annak a baloldali, szakmai, nem propagandista, igazi újságírónak sem, akinek azt a feladatot osztották ki, hogy védje az EU-s szankciókat, miközben mindenki látja és tudja, hogy ennél károsabb dolgot régen műveltek Európával.

 

Azt már régóta tudjuk, hogy a hazai baloldal támogatja a szankciókat, sőt Karácsony Gergely „örül is nekik”. Ez teljesen érhető, hiszen kiderült, hogy külföldről, egészen pontosan az Egyesült Államokból finanszírozzák őket.

Ők adják a pénzt, a baloldal pedig azt teszi, amit mondanak nekik. Tiszta.

Vártam, hogy megjelenik a baloldali, elnézést, független-objektív sajtó is azzal, hogy mennyire szuperek a szankciók és mennyire jó lesz télen fázni. Jelentem, megérkezett a nagybetűs újságírás, igazi szakmai okfejtésekkel, hogy az Európát gazdasági válságba döntő szankciók valójában nagyon jók.

 

Az élharcos ebben az esetben a teletext, Soros György új-kedvenc hazai lapja, akik megszakértették a kérdést.

Például a cikket jegyző független-objektív újságírót(!) meglepte, hogy az orosz elnök fog válaszlépéseket tenni az EU-s szankciókra. Micsoda meglepetés, ki gondolta volna?

Ahogyan az is hatalmas okosság a mélyenszántó írásból, hogy az oroszok a gázzal zsarolják Európát. Hát ezt is ki gondolta volna? Az EU-tagállamok gázfogyasztásának 40 százaléka orosz forrásból érkezik és ezzel most trükközik Oroszország. Mik vannak?!

A szankciók alapötlete az volt, hogy ezzel megállítják a háborút, ellehetetlenítik Oroszországot, amely így képtelen lett volna folytatni a harcokat. Ez egy támogatandó döntés lett volna, ha így történik, de nem így történt. Oroszország komoly összegeket keres a energiaforrásokkal, hiszen folyamatosan emelik azok árát. Azonban a független-objektív sajtónak erre is van válasza. „Hosszútávon majd fájni fog az oroszoknak.”
Ez lehetséges, hogy így van, de sajnos a „hosszútáv” minden egyes napja emberéleteket követel. A különféle gazdasági nyerészkedések helyett a békére kellene koncentrálni, amiről senki nem beszél Brüsszelben.

Ursula von der Leyen legutóbbi beszédében például egyszer nem ejtette ki a száján a „béke” szót, ami nem túl fényes előjel a jövőre nézve.

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére