Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pimpós párizsi

Bohár Dániel

2022.07.06. 12:00

Vagy írhatnám azt is, hogy süllyedő hajó. Azonban úgy vélem, hogy a hajó még ha süllyed is, valamiféle rangot jelent. A Jobbik utolsó táncában viszont nincs semmi nemes, semmi rangot adó. A tipikus esete annak, amikor az éhes hiénák az utolsó koncon is marakodnak. Kiábrándító.

 

A 2010-es és 2014-es országgyűlési választásokon is körülbelül 12 százalékos támogatottsága volt a Jobbiknak a parlamentben. Ez 2010-ben 59 képviselőt, majd 2014-ben a lefelezett Országgyűlésben 23 képviselőt jelentett. Innen sikerült 2022-re odáig jutni, hogy 9 képviselője van a pártnak a parlamentben, de nagyobb összegben fogadnék rá, hogy a ciklus végéig ennyi sem lesz, hiszen az elnököt, Jakab Pétert már meg is puccsolták, a sértődés vége nyilván az lesz, hogy lelép néhány haverjával és még tovább bomlik a párt.

Erre elég erős jeleket is mutat a parizeres. A korábban megszokott legalja stílusát felpörgette és önálló brandként folytatja a parizerizmust. Néhány példa az elmúlt néhány napból. Fennhangon büszkélkedett, hogy hiányzik neki a diszkosz.rszag, majd azzal folytatta, hogy bement a parlamentbe elmondani, hogy utál odajárni, mert „tele van sz.r emberrel”. Az nem derült ki, hogy ebben az esetben az áruló párttársaira vagy kire gondolt pontosan.

Summa summarum, Jakab Péter vélhetően hamarosan távozni fog a Jobbikból és bizony jónéhányan mennek vele. Már megszámolni is nehéz, hogy ez hányadik szakadása a pártnak, de jelzem ismét: a számok nem hazudnak. 12 év alatt 59 képviselőből 9 képviselő lett, amelyet siker sztorinak nehéz nevezni.

A még megmaradó Jobbik új elnöke Gyöngyösi Márton. Az a Gyöngyösi, aki korábban listázni akarta a zsidó származású képviselőket a parlamentben. Normális esetben ilyenkor véget kellett volna érnie egy politikai karriernek, de nem. Gyöngyösi EP-képviselő lett és most a Jobbik elnöke. Vélhetően ő lesz az utolsó, aki majd bezárja a boltot.

Hiszen ne gondolja senki, hogy itt bármiféle elvekről, tenni akarásról, Magyarországról van szó. A Jobbik mára egy részvénytársasággá nőtte ki magát, ahol semmi nem számít, csak a profit. Ebben a maradék 4 évben (ha kitart addig) maximalizálják a bevételt és elköszönnek a politikától. Nekik így is megérte.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére