Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pletyka tízezer éves

Pozsonyi Ádám

2022.07.15. 18:20

 

Mindig felidegesítem magam az olyan posztokon, vagy kommenteken, melyek így kezdődnek: „Olvastam valahol, hogy valaki látta…” Ez ma főleg oltás témakörben megy, de igazság szerint bármi lehet, bármi, ami érvként adatokat és tényeket igényelne.

Kiváló példa erre a migránshelyzet is. Az átlag baloldali olvasó / szavazó a migráns szótól is retteg, nem meri kimondani. Számára maga a szó is diszkriminatív. Sértő. Pejoratív. „Embereket bántós”.

 

Valahogy úgy gondolkodik, hogy aki kimondja azt a szót, hogy migráns, az holnap mecseteket gyújt, és kacarászva dobálózik ártatlan barna bőrű gyermekek fejével, és síró muszlim anyáknak nem ad vizet, holott zokogva könyörögnek a halál küszöbén a porban fetrengve. Épp ezért, hogy ezt elkerülje, ne legyen gonosz – értsd: jobboldali – azonnal a migráns védelmére kel bármilyen témában.

A migránsok szemetelnek! Válasz: a magyar is szemetel, sőt jobban!

A migráns erőszakos. Válasz: A magyar is erőszakos, sőt jobban! Menj el egy diszkóba!

A migráns élősködni akar és a jobb életkörülmények miatt érkezik Európába: Válasz: Miért, te nem akarnál jobban élni?

A migráns dobálja a rendőrt és erőszakos. Válasz: Miért, te mit tennél, ha hetek óta ott állnál a határon, tűzne a nap, és nem engednének be. Még szép, hogy elszakad a cérna.

 

Bár egy réteg magát a puszta tényt sem hiszi el, hogy migrációs veszély van, az csak propaganda. A most bemutatott videók régiek, vagy hamisítottak, és így szól, vagyis kommentel: „Én azt hallottam, hogy mindez csak kitaláció, a határon nincs is veszély. Valaki írt erről, aki arrafelé lakik.”

Minderre még rá is erősít az ellenzéki sajtó az ilyen jellegű címekkel: „Migránsnak nézett vendégmunkások miatt tört ki pánik Hajdúnánáson.” (444.hu)

 

Pontosan ez történt az elmúlt napokban is az adó átalakítási ügy kapcsán. Mindent elborít az érzelem és a pletyka.

A balosok rárepülnek a KATA elleni tüntetésre, miközben annak idején meg sem szavazták, ordibál a rengeteg fiatal, aki nemhogy katás vállalkozó, de lehet, hogy még munkavállaló sem volt, a Józsibácsi meg az Etelka ellenben lövetne rájuk, miközben azt sem tudja, hogy miről van szó, soha nem próbált műfordítóként, fotósként és grafikusként munkát vállalni, és csakis azért teszi ezt, mert a baloldal rárepült.

Mivel hónapok óta szinte csak ilyen élményekben van részem, rá kellett döbbennem, hogy naivitás bármit is várni az emberek egy részétől.

A mai értelemben vett tudomány alig párszáz éves. A pletyka meg tízezer…

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére