Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szög, a zsák, Gyurcsány és a sunyiság

Horváth K. József

2021.03.20. 14:30

Nincs nap, hogy a gyurcsányista politika le ne bukna valamin. Ne derülne ki róla, hogy miközben teliszájjal mondja magáról az oltáspártiságot, aközben sportot űz abból az ügyességi játékból, hogyan lehet az védekezés botját észrevétlenül a küllők közé csúsztatni.

Hetek óta mástól sem hangos a nyilvánosság, az ellenzéki önkormányzatok készen állnak oltópontok kialakítására, de a gonosz kormány nem tart rá igényt, miután nekik vakcinára, nem oltópontra lenne szükségük. Pontosan érzékeltetve, hogy Brüsszel bénázása, szállítási késlekedése miatt a védőoltásból kellene sokkal több, nem oltópontból. Ami jön – keletről főleg – azt egy-két nap alatt eloltják, illetve elteszik a második szúrásra. Több oltást egyszerűen nem lehet beadni annak ellenére sem, hogy a baloldal folyamatosan elbizonytalanítja az emberek az oltakozással kapcsolatban. Karácsonyék ennek ellenére ütik a vasat, hogy ők milyen jó fiúk, mennyire a közös védekezést akarják segíteni. Csak hát a kormány ugye, az a gonosz, nem akar velük együttműködni. Ebből aztán rendre hergelő testtartást fölvéve az embereket uszítják a kormány ellen, mondván még a veszélyhelyzet dandárjában sem él a nagyszerű lehetőséggel. Gyurcsány városházi samesza, Karácsony Gergely Facebookján összevont szemöldökkel, haragosan ki is írta: „Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni, nem dölyfösködni, hanem együttérezni. (…) Vegyék igénybe az önkormányzatok segítségét, politikai megfontolásoktól mentesen, mert nincs ellenzéki oltás, vagy kormánypárti oltás, közös gyász és közös küzdelem lehet csak. Ezért mi továbbra is készen állunk, más önkormányzatokkal együtt, új oltópontok kialakítására. Vagy adják ide a vakcinákat, hogy megoldhassuk magunk.„ Ettől azonban a tény tény marad, hiába lenne még több oltópont, ha kevés a vakcina. Oltóponttal ugye nem lehet oltakozni. Ez azonban a gyurcsányistákat nem zavarja, ha okot kell keresni a gyűlöletkeltésre.

Számukra ugyanis a gyűlöletkeltés sokkal fontosabb az oltakozásnál, az emberek életének védelménél.

Hogy aktuálisan mire alapozom ezt a kijelentésemet?

Hát kukkantsák meg a legújabb szöget, amint kibújik a zsákból.

Az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak segítséget. Például abban, hogy egyeztessenek időpontot az oltandókkal, végezzék el az oltással járó adminisztrációs feladatokat, amivel nagy terhet vehetnek le a háziorvosok válláról, s az oltási folyamatot is gyorsíthatják. Budapest Főváros Kormányhivatala friss közleménye arról szól, hogy megdöbbenve tapasztalják: sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi városrészekből (jellemzően a 2., 3., 4., 7., 9., 11., 13., 14. és a 19. kerületből) arról, hogy az érintett önkormányzatok sok esetben nemhogy nem segítenek, de még válaszra sem méltatják a háziorvosok igényét. Más esetben megígérték, hogy küldenek segítséget, de erről „elfelejtkeztek.”

Ehelyett jön Karácsony tolakodó pökhendisége, aki mindenáron az oltópontokat akarja a kormányra tukmálni, de az ilyen alapvető kérdésben, amelyben már régóta léphettek volna, passzivitást mutatnak.

Ha Gyurcsány ellenzéki csapata valóban annyira oltáspárti volna, amint amennyire egyáltalán nem az, csak annak mutatja/hazudja magát, akkor kapva kapnának az alkalmon, hogy segítsenek azon a területen, ahol valóban szorít a kapca. Ez lenne a normális magatartás. Ráadásul ezt szakmai szervezetein keresztül maga a kormány kéri. Egy józan városvezető számára itt lenne a ragyogó alkalom, hogy bizonyítsa, komolyan segíteni akar, valóban az emberek élete, egészsége a fontos számára, azt akarja megvédeni. Ehelyett szóra sem méltatják a kérést, vagy szemtől szembe megígérik, aztán tesznek a kormányra, és sunyin félre meghúzzák magukat. Pontosabban dugják a botot a küllők közé, hátráltatják a védekezést. Amivel ezek a sötét erők – jó liberálbolsi szokás szerint – éppen a kormányt vádolják.

Paríroz számukra a haladó sajtó is. Olyannyira, hogy a fővárosi kormányhivatal közleményéről be se számolnak. Egyszerűen elhallgatják, s közben arról beszélnek, hogy Karácsony mennyire oltáspárti és mennyire szeretne oltópontokat létrehozni, de hát a kormány… Ez a látványos félrevezetés, a választók, a baloldali elköteleződésű emberek lenézése. Ők ugyanis nem tudnak megszokott fórumaikon a valóságos helyzetről tájékozódni, csak esetleg tovább nő bennük a bizonytalanság, az elégedetlenség a baloldal szerint „bénázó” kormány miatt. Közben ahol lenne lehetőség a segítségre, ott egyszerűen hátat fordítanak és nem csinálnak semmit. Ezt pedig a propagandamédiájukkal egyszerűen elhallgattatják.

Nem más ez, kedves Olvasó, mint a Gyurcsány-tempó. Ami nyilvánvalóan a szakadék felé löki a vonatot.

Oda, ahonnan Orbánék 2010-ben visszarántották az országot. Éppen ma 11 éve, hogy Gyurcsány megígérte, hogy visszavonul a politikától. Persze ez is hazugság volt. Most megint azon dolgozik, hogy Brüsszel vazallusaként ismét főnök legyen és a szakadék szélére juttassa az országot.

Ki kérne belőle?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére