Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Tankcsapda bűne

Bohár Dániel

2020.06.09. 11:50

Nem, nem egy rosszul sikerült lemez vagy egy gyengébb dal, esetleg egy hamis gitárriff a koncerten. A Tankcsapda bűne egy fotó. Egy fénykép, amelyen a zenekar tagjai együtt szerepelnek Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével.

Tavaly szeptemberben kezdődött az első komolyabb politikai töltetű támadás a Tankcsapda ellen. A balliberális sajtó akkor azért vonta kérdőre a zenekart, hogy miért fogad el segítséget Debrecen város önkormányzatától, ugyanis – szerintük – a TCS egy „gazdag” zenekar, így miért járna neki ingyenes próbaterem?!

Az aljas mocskolódásra természetesen már akkor is reagált a banda. Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa a „világbotrányt” követően az egyik debreceni újságnak elmondta, hogy 15 éve az egykori műanyaggyárban próbálnak egerek és patkányok között. A tető gyakran beázik, ami nincs túl jó hatással a hangszerekre és a technikai berendezésekre. Évek óta kerestek próbatermet, mire megtaláltak egy a raktárépületet, ami éppenséggel az önkormányzat tulajdona. Fejes Tamás jelezte a városvezetésnek, hogy ha van rá lehetőség, akkor itt alakítanák ki az új próbatermüket. Debrecen polgármestere pozitívan fogadta az ötletet, Papp László előterjesztette a közgyűlés elé, hogy a Tankcsapda térítésmentesen kapja meg a helyiséget és a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a javaslatot. A zenekar végül egyéb okok miatt nem költözött be a próbaterembe, szóval már kezdhettek megnyugodni a libsik, amikor derült égből jött a hír, hogy autós koncertet adhatnak Lukácsék.

A koronavírus nagyon keményen megtépázta az egész zeneipart, a zenészek fellépések, azaz pénz nélkül maradtak, és nemcsak ők, hanem a produkciókban dolgozó számtalan ember is. A Tankcsapda volt az országban az első zenekar, amely élő koncertet adhatott a koronavírus márciusi kirobbanása óta. Az élő ebben az esetben azt jelenti, hogy a közönség a saját autójában ülve, táncolva, bulizva élvezte a show-t. A rendhagyó formula egyfajta teszt is volt, hogy mennyire működőképes a megoldás. A Tankcsapda bebizonyította, hogy az. Éppen emiatt június 4-től már minden zenekar adhat koncertet ebben a formában. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy Lukács, Fejes és Sidi egy forintot sem kért a koncertekért, annyit szerettek volna, hogy a Tankcsapda csapatában dolgozók kapjanak végre fizetést a bevétel nélküli hónapok után.

Na, de a mi hőn szeretett, mindig igazságos, független és objektív liberális sajtónk hogyan tálalta a történteket? Hogyan? Természetesen úgy, ahogy az minden esetben elvárható tőlük. A Tankcsapda kihúzta a gyufát náluk már a próbatermes történettel, a közös jótékonykodás a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére Kósa Lajossal pedig csak mélyítette az ellenszenvet. És akkor még csak most jön a „Tankcsapdára szabott kormányrendelet”.

A veszélyhelyzet idején megszokhattuk már, hogy a kormányzat gyorsan hoz döntéseket. A Tankcsapdának volt egy ötlete, amely az autós koncertet jelenti, amelyről beszéltek is folyamatosan a nagy nyilvánosság előtt (mármint, hogy terveznek ilyet), csak engedély nem volt rá, egészen a buli előtti napig. Amikor zöld utat kapott a lehetőség, a zenekar gyorsan belekezdett a megvalósításba, amely eredménye két sikeres buli volt, méghozzá olyan embereknek, akik addig valószínűleg a lakhelyüket is alig hagyták el. Igen, ezek nemcsak rendhagyó, hanem történelmi koncertek is voltak.

Nem mindenkinek tetszett azonban, hogy a Tankcsapda adhatott koncertet. A bajban is nagyon összetartó zenei világ a karanténdalok írása közben egyből beleszállt Lukácsékba, a sorból pedig nem maradhatott ki a régi ismerős libsi média sem.

Több írásban is fejtegették, hogyan érhette el a Tankcsapda, hogy zenélhessen közönség előtt. Azt egyiküknek sem sikerült pontosan megfejteni, hogy lehetett ennyire „mákos” a banda, de a legtöbben arra a bizonyos fotóra vezették vissza következtetéseiket. Hiszen a koncert előtt néhány nappal a Tankcsapda tagjai (az előbb már említett jótékonysági rendezvényen) találkoztak Kósa Lajossal. Hogy néz ki egy ilyen esemény? Átadják közösen az összegyűjtött pénzt, majd ebéd közben megkérik az országgyűlési képviselőt, hogy „Lajos, légyszi intézd már el nekünk azt a két autós koncertet.” Erre a politikus egyértelmű válasza: persze, srácok, hívom is a miniszterelnököt, mire lerakom a telefont, készen is van a kormányrendelet. Teljesen egyértelmű, hogy Orbán Viktornak a járvány idején az a legfőbb feladata, hogy Tankcsapda-koncerteket szervezzen.

A viccet félretéve. A hazug és álságos fake news média ezt a képet akarja lefesteni, elhitetni az emberekkel. Az ő történetükben így működnek a dolgok, azonban óvatosan kell bánni ezzel a mesével, mert köze sincs a valósághoz.

A Tankcsapda egyébként reagált a vádakra. A videójukban leplezetlen őszinteséggel beszéltek arról, hogy mennyire elegük van a balliberális sajtó hergelő, uszító, árkokat ásó ténykedéséből.

Teljes szívből meg tudom érteni Lukácsot, Fejest és Sidit. Mindig is tudtam, hogy legalja, amit a libsik művelnek, de amikor zenekarokba szállnak bele, pont egy számukra ennyire nehéz időszakban, arra nincsenek megfelelő szavak.

A Tankcsapda 31 éves fennállása alatt soha nem politizált. A Tankcsapda 31 éve zenél, dalokat ír, koncerteket ad, szórakoztatja az embereket. Értéket teremt és boldogságot okoz.

Érdemes lenne ott, a másik oldalon is kipróbálni, hogy milyen érzés értelmes életet élni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére