Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választók Vásárhelyinek és Karácsonynak: tehetnek egy szívességet!

Horváth K. József

2020.07.02. 15:00

Gyurcsánynak mintha kezdene terhes lenni László Imre DK-s újbudai polgármester Hitlert magasztaló kijelentése. Ezért aztán kiadhatta a parancsot, a témát el kell engedni, le kell zárni. A választók azonban visszaüzenhetnek neki!

Az „elengedésről” Vásárhelyi Mária – a Gyurcsány révén a József Attila Színház felügyelőbizottságának élére ejtőernyőztetett, a kormánygyalázók legagresszívebbjei közé tartozó propagandista – írt a Facebookján. László Imre mosdatásában odáig ment, hogy az ember szinte megkönnyezte a polgármester egyébként vállalhatatlan, s nem is biztos, hogy minden ok nélkül tett kijelentését. Így: „’36-ban vagy '37-ben (helyesen ’38-ban – a szerk.) a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg.) Vásárhelyi erre jelentette ki, hogy „Szerintem el kellene engedni ezt a László Imre ügyet!! Mindannyian ­– beleértve a fideszt is – pontosan tudjuk, hogy LI nem antiszemita, nem fasiszta, hanem egy tisztességes, becsületes ember.”

Az önmagában bájos, hogy Vásárhelyi a balszélről kiabál be, hogy mit kellene tennie a Fidesznek. De mit is diktálna egy liberális „demokrata”, mint azt, hogy politikai ellenfelének hogyan kellene cselekednie. Az nem számít neki, hogy amit mond, az egyszerűen röhej. Erről ugyanis Orbán-fóbiájától, Fidesz-ellenes gyűlöletdózisaitól érzéstelenítve tudomást sem vesz, ha a szemébe röhögnek miatta, akkor sem.

Ő ugyanis halálosan komolyan gondolja, hogy liberális (érts: kommunista) gyökerei miatt még a Fidesznek is előírhatja, hogy mit tegyen. És az csak természetes, hogy Vásárhelyi szerint egy ilyen vállalhatatlan kijelentés után is le lehet írni László Imréről, hogy tisztességes, becsületes ember.

László ezzel a megjegyzésével – nem mellesleg – szembeköpte a II. világháború hatmillió zsidó áldozatát, önmaga által bevallott zsidó származását s azokat a hozzátartozóit, akik Auschwitzban végezték be életüket. 1938-ban ugyanis már Hitler diktátorként leszámolt politikai ellenfeleivel, megszülettek az antiszemita ideológiát szentesítő, a zsidóüldözés alapjául szolgáló nürnbergi törvények, s már létrejött az első koncentrációs tábor Buchenwaldban.

Vásárhelyi Mária erre az emberre mondja azt, hogy tisztességes, becsületes ember? Akkor mit mond arra, aki tényleg az?

Az is egy kérdés, vajon miért hitlerezett László Imre, mikor senki sem kényszerítette rá?

Csak nem azért, mert Gyurcsány esetleg kiadta neki a parancsot rá? Alig múlt két éve, amikor Gyurcsány a Magyar Narancsnak arról beszélt, hogy „eredetileg a Jobbik tagságának kb. fele vagy klasszikus náci, vagy hungarista náci.” De emlékezhetünk, hogy az ellenzéki pártok – köztük a DK – támogatásával indult a választásokon az a jobbikos Kulcsár Gergely, aki beleköpött a Duna-parti cipőkbe és még büszkélkedett is vele, fotót posztolt róla.

Csak nem nekik akart üzenni Gyurcsány pártbeli beosztottján, László Imrén keresztül, hogy „gyertek, szavazzatok a DK-ra, mert itt az időközben szövetségesünkké előlépett, a hitleri eszmékkel rokonszenvező Jobbik támogatói is otthonra találnak?” Ezt a gondolatot erősíti Lomnici Zoltán alkotmányjogász is az Origóban, aki szerint „Újbuda DK-s polgármesterének az Adolf Hitler náci diktátort dicsérő kijelentéseit úgy lehet értelmezni, hogy a Gyurcsány-párt megpróbál az antiszemita érzelmű szavazóknak tetszelegni, ezáltal azt remélve, hogy a már baloldalivá vált Jobbik volt és jelenlegi szimpatizánsai közül minél többet meg tud szerezni.”

Erre a náci gondolatra tehetett rá még egy lapáttal László Imre, amikor a Heti TV műsorában az egyébként terrorista nyilvántartásban szereplő Nelson Mandelát – akiről a baloldal közterületet akart elnevezni – keverte össze Josef Mengelével, az auschwitzi koncentrációs táborban a foglyokon brutális emberkísérleteket végző orvossal. Hogy véletlen volt-e a „tévedés” vagy inkább Gyurcsány utasításának ügyetlenségbe csomagolt, túllihegett teljesítéséről volt-e szó, már nem fogjuk megtudni. De a fentiek fényében egyáltalán nem zárható ki.

A DK számára egyre kínosabbá váló téma lezárását valószínűleg Karácsony Gergely szájával mondatta ki a DK Cipollája, aki a köztelevíziónak nyilatkozva kategorikusan kijelentette, „az ügyet lezártnak tekinti!”

Gyurcsány pedig az ügy egy hete történt kirobbanása óta hallgat, ami azt jelenti, hogy pártja és ő személy szerint is egyetért László Imrével, ergo szerinte is nagyszerűek Hitler 1938 előtti tettei.

Famulusai – Vásárhelyi és Karácsony – szolgalelkűen teljesíthették utasítását, s jelezték a közvéleménynek, hogy nem kívánnak a témáról többet beszélni.

Szerencsére nem 2010 előtt élünk, amikor még a baloldal eldönthette, miről szóljon a nyilvánosság és miről ne.

Ma már sokaknak jólesik azt üzenni nekik, tehetnek egy szívességet!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére