Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antiszemita botrány: Minnesota republikánus jelöltje szerint a zsidó tisztségviselőt Soros irányítja

ifj. Lomnici Zoltán

2022.05.27. 21:00

 

A Minnesotai Republikánus Párt elnöke a napokban elnézést kért a legutóbbi állampárti kongresszuson bemutatott kampányvideó miatt, amely a zsidó holokauszt-túlélő Soros Györgyöt bábmesterként mutatja be, aki a szintén zsidó származású Steve Simon minnesotai külügyminisztert irányítja. A minnesotai republikánus jelölt, Kim Crockett közzétett egy kampányvideót, amelyben azzal vádolta hivatalban lévő zsidó származású kollégáját, hogy Soros György bábja.

David Hann, a GOP elnöke nyilatkozatában elmondta, hogy beszélt a minnesotai Zsidó Közösségi Kapcsolatok Tanácsával, és „biztosítani szeretnénk barátainkat a zsidó közösségben arról, hogy a képnek nem célja ellenségeskedés kiváltása a zsidó néppel szemben. Elnézést kérünk, ennek nem lett volna szabad megtörténnie, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy együttműködjünk a JCRC-vel annak érdekében, hogy munkatársainkat és jelöltjeinket az antiszemitizmusról oktassuk”.

Hann elmondta, hogy beszélt Crocketttel, és arra a következtetésre jutott, hogy „Soros úr ábrázolását nem antiszemitának szánták, és sem Crockett asszony, sem kreatív csapata nem volt tudatában annak, hogy egy bábmester ábrázolása egy régi, de kitartó antiszemita trópusra hivatkozik”.

 

A videó, amelyet a kongresszus résztvevői közzétettek a közösségi médiában, az állam jelenlegi külügyminiszterét, Steve Simont és a prominens demokrata ügyészt, Marc Eliast ábrázolja. Mindketten zsidók. A fejüket a „Ragyogás” című filmben szereplő ikrek testére helyezik, egy felirattal:
„Tegyük tönkre a választásokat örökre.” Simonról és Eliasról ezután kiderül, hogy Soroshoz kötődnek.

Elias, Hillary Clinton 2016-os elnökválasztási kampányának korábbi ügyvédje különböző demokrata jogi megoldások kidolgozásában vett részt, az új, republikánusok által vezetett szavazási korlátozások kapcsán olyan szorosan figyelt államokban, mint Georgia és Wisconsin, így a jobboldali választási összeesküvés-elméletek gyakori célpontjává vált. Soros milliókat adományozott arra, hogy megtámadja az állami választási törvényeket, amelyek Elias szerint a szegények és a színes bőrűek jogfosztottságához vezetnek. Elias jelenleg egy szövetségi ügyben tanúskodik Michael Sussman demokrata ügyész ellen, akit azzal vádolnak, hogy hazudott az FBI-nak a 2016-os kampány során.

A fentiekkel kapcsolatban Andrew Lapin, a Jewish Telegraphic Agency szerkesztője megjegyzi, hogy a republikánus előválasztását augusztus 9-én tartják. Pártja hivatalos jóváhagyásával Crockett várhatóan felveszi a versenyt Simonnal és meg is veri őt a választásokon. Hangsúlyozandó ugyanakkor, hogy korábban részletesen kifejtettek alapján Soros György nézeteinek és aktivizmusának érdemi ellenzése korántsem ritka a centrista és a jobboldali zsidó körökben, főként a milliárdos Izrael-ellenes tevékenysége áll a kritikák középpontjában.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére