Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai lóvé

Bohár Dániel

2022.09.02. 12:00

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a választási kampány idején a hazai baloldal Amerikából kapott jelentős összegeket az Orbán-kormány elleni „küzdelemhez”. A szépséghiba csupán annyi, hogy a magyar törvények szigorúan tiltják a belpolitikai szereplő külföldről történő támogatását.

 

Mi lehet látványosabb külföldi beavatkozás egy választási kampányba, mint az, hogy az egyik szereplőnek Amerikából tolják a pénzt? Valóban, ez az iskolapéldája annak, amikor a sokat emlegetett és láthatóan soha nem nyugvó nemzetközi hálózat erőteljesen bele akart szólni a magyar választási eredménybe. Szerencsére az emberek ennek nem ültek fel, de ez most más téma.

Márki-Zay Péter nemrég kikotyogta, hogy még júniusban is érkezett hozzájuk „több száz milliós” amerikai támogatás. A kapitány ezzel a mondatával lényegében lebuktatta a teljes baloldalt.

Több száz milliós amerikai támogatás csak júniusban. Akkor mennyi érkezhetett összesen az elmúlt egy évben? Naivság lenne azt gondolni, hogy azok a derék amerikaiak, akik ezeket a pénzeket adják, ezt csupán jófejségből teszik. Az a szomorú helyzet, hogy aki pénzt ad, bizony egyszer benyújtja a számlát. A hazai baloldal támogatása ugyan nem egy jó biznisz, de az üzletemberek hosszú távon gondolkodnak. Adják a pénzt, adják a pénzt és egyszer abban bíznak, hogy majd megtérül valamilyen formában.

A Márki-Zay kampányát pénzelő Action for Democracy nemcsak a Mindenki Magyarországa Mozgalmat támogatta, hanem a 99 Mozgalmat is, vagyis Karácsony Gergelyt. Ezt az Action for Democracy a saját honlapján is feltüntette. Megkérdeztem a főpolgármestert az amerikai támogatásról, aki először mindent tagadott, majd a bizonyítékok bemutatása után ugyan nehézkesen, de beismerte az amerikai pénzeket.

Az amerikai ügyletet egyébként az a Korányi Dávid vezényli, aki Karácsony Gergely főtanácsadója. Korányi és csapata egyébként kijelölt több országot is, ahol szerintük nagy bajban van a demokrácia és nekik segíteniük kell. Ezek közé tartozik Olaszország, Lengyelország, Törökország, Brazília és természetesen Magyarország.

A Karácsony Gergely mögött álló pénzemberek a legsötétebb szereplői az amerikai mélyállamnak. Ők azok, akik bele akartak és a mai napig bele akarnak szólni a magyar politikai életbe. Egy szerencsétlenségük van, hogy a magyar emberek sokkal okosabbak ennél.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére