Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az öndicséret büdös, de Gyurcsány szívesen szagolja

Horváth K. József

2021.04.28. 16:00

A hangos oltásellenességről hirtelen látszólag szenvedélyes oltáspártiságra váltott Gyurcsány Ferenc a hazudozás után most az ízléstelenség világában igyekszik babérokra törni.

 

Persze nem külön-külön, hanem egyszerre. Tovább folytatva a hazudozást, hergelve az embereket a keleti vakcinák ellen, emellett ízléstelenül magasztalva Dobrev Klárát mint a Demokratikus Koalíció potenciális miniszterelnök-jelöltjét. Gyurcsány már tavaly decemberben utalt rá, hogy ez a lehetőség fennáll. Dodonai módon úgy fogalmazott: „Hogy a DK-nak lesz-e miniszterelnök-jelöltje, nem tudom. Nyilván ha lesz, akkor az Klára lesz, ha nem lesz, akkor azért nem lesz, mert Klára nem fogja elvállalni.”

Ezek után nem jelentett nagy meglepetést, hogy Dobrev Klára az ATV-ben többször is meglebegtette az indulás lehetőségét, kérve a műsorvezetőket, tegyék föl neki ezt a kérdést néhány hét múlva. Eddig a dolog még rendben is van, de ami ezután következett, az ízlés dolgában nagyon nincs. Márpedig egy politikai vezetésre törő párt képviselői akarva-akaratlanul magatartásbeli mintát is adnak a választóknak. S ahogy egy hierarchikus szervezetben lenni szokott, az ízléstelenségre is a főnök mondja ki az áment. Itt Gyurcsány az, aki jóváhagyhatta azt a kampányötletet, hogy a DK prominensei kezdjék el dicsérgetni a nyilvánosság előtt Dobrev Klárát.

Az ilyen visszás, gyomorforgató magatartással kapcsolatban a társadalom már oly régen megfogalmazta elítélő álláspontját, hogy közmondások is születtek belőle. „Az öndicséret büdös”, „mindenki a maga lovát dicséri”, szoktuk mondani.

És akkor jön Vágó István, és minden előzmény nélkül elkezdi ajnározni Dobrev Klárát. Vágó, ugye, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, aki egzisztenciálisan és magas politikai státuszát illetően egyaránt ezer szállal kapcsolódik a pártelnökhöz, s akinek tisztségeiből való elmozdítása Gyurcsánynak egy szemcsippentésébe kerülne. Vágó írja: „Dobrev Kláráról sokan sok jót mondtak, mondanak. Hogy több évtizedes államigazgatási gyakorlata van, hogy több nyelven beszél, hogy szakmáját (közgazdász, jogász) magas szinten tanította, és mára – mint az Európai Parlament alelnöke – fontos nemzetközi kapcsolatokat is kialakított.

És mindezt nőként, feleségként, három gyermek édesanyjaként.

„Nekem Klára rátermettsége meggyőző. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki a jelenlegi rendszer végét és egy új, tisztességes és sikeres Magyarország megteremtését várja. És ajánlom Klára figyelmébe is – ilyen miniszterelnökre lenne szüksége hazánknak, ezért üdvös lenne, ha elfogadná jelöltségét erre a posztra.” Jáááj...

Aztán két nappal később Kálmán Olga rukkolt elő mérhetetlen spontaneitással egy újabb dicshimnusszal Dobrevről a Facebook-oldalán. Nem mellesleg Kálmán Olga is elnökségi tag a DK-ban, s a Főpolgármesteri Hivatalban sem lenne milliós fizetésű állása, ha nem Gyurcsány embere volna. S az egykor magát független-objektív újságírónak maszkírozó, de alapvetően tőrőlmetszett baloldali exriporter fényes karrierje is pontosan akkor végződne, amikor Gyurcsány Ferenc azt akarná. Ha kell, akár már holnap.

Idézet Kálmán Olga bejegyzéséből Dobrev Kláráról: „A Fidesz lelkeket romboló, egymást és másokat gyűlöletre sarkalló politikája után itt az idő, hogy valaki megértést, figyelmet hozzon a politikába, hogy a felgyülemlett társadalmi, gazdasági feszültséget kezelje azért, hogy mindannyiunknak ismét egy élhető, demokratikus, biztonságos hazánk legyen. Én ismerek egy ilyen embert. Személyesen is jól ismerem, a munkáját és teherbírását pedig elképedve nézem. És igen, ő egy nő. Egy ízig-vérig politikusnő.”

Vadait már nem idézem, de ő is olyan nyálbő laudációt tartott Dobrevről az ATV-ben, hogy utána föl kellett mosni a stúdiót. És természetesen Vadai is DK-vezér, alelnök, aki Gyurcsány listája jóvoltából került be a parlamentbe, s jutott másfél milliónál is több havi tiszteletdíjhoz. Naná, hogy feltétel nélkül teljesít mindent, legyen az bármilyen visszás, ízléstelen vagy éppen hazug megnyilatkozás.

Egyébiránt nem tudom elképzelni, hogy Gyurcsányék ne találtak volna legalább látszólag független és a DK-hoz ilyen szorosan semmiképpen sem köthető személyeket, akik kívülállóként magasztalhatták volna Dobrev Klárát.

Netán még sincsenek ilyenek? Bár, ha meggondolom, hogy 2004-ben, amikor a szocik a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen folytatták gyalázatos kampányukat – soraikban Gyurcsánnyal –, akkor is csak egy beavatottat, Bangóné Borbély Ildikót és családját voltak képesek kitenni a magyarellenes céljukat szolgáló óriásplakátra. Vagy csak ilyen, Gyurcsányhoz szorosan kötődő emberek jelentettek garanciát arra, hogy ily magas hőfokon magasztalják Dobrev Klárát? Netán ő is hasonlóan elutasított személy lenne a baloldalon, mint férjura, akire még a híveknek is nehezére esik néhány jó szót mondani?

Végül is mindegy. Ha Gyurcsányék önszántukból választották kampánymódszernek a gátlástalan hazugságot és az ízléstelenséget, lelkük rajta. Nem én akarok választást nyerni, hanem ők. Ha csak annyi megbízható támogatójuk van, ahányan elférnek egy tárgyalóasztal körül, az is az ő bajuk.

Végezetül megjegyzem, hogy hazugságkampányuk is változatlan erővel hasít, azaz oltásellenességükről a mai napig nem mondtak le. Vágó István egyik friss Facebook-bejegyzésében amiatt örvendezik, hogy „a brazil egészségügyi hatóság (Anvisa) egyhangúlag (!) nem hagyta jóvá a Szputnyik V orosz vakcina hazai alkalmazását, ezért az ország nem fog importálni belőle”. Amit a magyar hatóság már régen jóváhagyott, milliónyi életet mentve meg vele, s amely vakcinából Németország és más patinás uniós tagállamok is tízmilliós tételben akarnak rendelni.

A Demokratikus Koalíciónak azonban jobban esik továbbra is elbizonytalanítani, hergelni azokat, akiket még lehet. Ők ilyen áron is képesek lennének hatalomra kerülni.

Kapkodjuk a levegőt, nincsenek szavak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére