Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orbán-fóbiás Márki-Zay elképzelései kontra valóság

Szűcs Gábor

2021.11.22. 14:20

Márki-Zay Péter ismét csodás elszólásokkal és elmés gondolatokkal kápráztatta el az ATV nézőit az Egyenes beszéd legutóbbi adásában, ahol már-már szinte heti vendég.

Az ellenzék retorikai képességbéli határait jól mutatja, hogy a miniszterelnök-jelöltjük úgy próbálja eladni magát, hogy percenként orbánozik egyet, a tízperces beszélgetés alatt nyolcszor hangzott el a szájából a kormányfő neve.

Márki-Zay Péter szerint „nem az ellenzéktől és Sorostól vagy Brüsszeltől kell félni” azoknak, akik „a migránsoktól rettegnek, csakis Orbán Viktortól”. Nos, az ellenzékkel az a helyzet, hogy – a nemzet nagy szerencséjére – közel tizenkét éve nincsenek hatalmon, így nem igazán rendelkeznek kompetenciával azt illetően, hogy bárkit is beengedjenek. Érdemes viszont megnézni a bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseiket. Hadházy Ákos 2015 augusztusában az ATV-ben azon viccelődött, hogy nem a határra, hanem fideszes politikusok köré kellene kerítést húzni, mert – a migránsokkal ellentétben – ők veszélyesek, 2017 decemberében pedig a Lánchíd rádió műsorában a bevándorlást „kitalációnak” nevezte. Vona Gábor 2015 augusztus 26-án úgy vélte, a kerítés egy hatalmas bukás, és a kormány bevándorláspolitikája megbukott, a kerítés pedig alkalmatlan Magyarország megvédésére. Kunhalmi Ágnes szerint „a bevándorlás álprobléma”. Botka László és Niedermüller Péter egyetértenek abban, hogy a kerítést le kell bontani. Hogy ez mind hazugság, illetve migrációpárti kijelentés, mára egyértelműen bebizonyosodott, de nem kell ezen meglepődni, hiszen a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc kijelentette: „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat.”

Soros György személyesen, 90 éves aggastyánként nyilván nem enged át senkit a határokon, háttértevékenysége eredményeként azonban csak az elmúlt években sok millióan érkeztek Európába. A milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány 2016-ban, a migránsválság kirobbanását követően 68 739 dollárral – jelenlegi árfolyamon számolva 22,5 millió forinttal – támogatta a magyar Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet. A Soros-alapítvány bőkezű támogatásával végzi tevékenységét a Földközi-tengeren illegális bevándorlók fuvarozására használt hajókat üzemeltető Migrant Offshore Aid Station, a Sea Watch, a Sea Eye, a Mission Lifeline, az SOS Méditerranée és a Jugend Rettet is. Érdemes még kiemelni a hazánkban a nyílt társadalmak eszmerendszerének propagálását zászlajára tűző Magyar Helsinki Bizottságot, amely 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben összesen, 1 millió 410 ezer dollárt, mintegy 460 millió forintot kapott a „nagylelkű filantróptól”.

Brüsszel közvetlenül valóban nem telepít be migránsokat, csak épp vegzál minden tagállamot, amely nem hajlandó befogadni a bevándorlókat, és elfogadni a rájuk kiszabott kvótát. Az Orbán-kormánnyal öt éven keresztül nem volt semmi komolyabb problémájuk, de még a gyurcsányi terror alatt sem emelték fel szavukat, azonban amióta elkezdtük építeni és határkerítést, és a Fidesz határozottan fellépett a migráció ellen, feketelistára kerültünk a brüsszelita körökben. Milyen különös, hogy azokban az országokban állapítanak meg súlyos jogállamiság-deficitet, ahol jobboldali kormány van, és elutasítják a migrációt.

Márki-Zay Péter az üzemanyagár fixálásával kapcsolatban azt mondta Rónai Egonnak: „Nem önmagában a benzinár befagyasztását kritizálom...”, de azért azt „vétlen, felelőtlen, ostoba lépésnek” tartja. Nos, azt tudjuk, hogy ő a rezsicsökkentést sem támogatja, de úgy látszik, általánosságban semmit, ami a magyarok és a magyarok pénztárcájának érdekét szolgálja. A lakosság azonban, hála Istennek, nem ért vele egyet, a Századvég közvélemény-kutatása szerint a magyarok 85 százaléka helyesli, hogy a kormány a 95-ös benzin és a gázolaj tekintetében literenként legfeljebb 480 forintos hatósági árat vezetett be, míg csupán 10 százalékuk ellenzi az intézkedést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére