Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bécs és Lázár ügyében a statisztikát is elhazudja a liberális média

Horváth József György

2018.03.08. 12:58

Szerdán szuperprodukcióval szórakoztatta a nagyérdemût a liberális média. Az Index minden erejével azon volt, hogy totálisan hülyét csináljon Lázár Jánosból annak bécsi videója miatt. A német RTL is becsatlakozott azt bizonygatva, a bécsiek mélységesen fel vannak háborodva Lázár szavain. Mindkét idegen érdekeket kiszolgáló médium ezekhez az anyagaihoz olyan statisztikákat és megszólalókat használt fel, amelyeknek semmi köze a valósághoz. Mutatjuk a valós bécsi helyzetet.

Kezdjük a szebb időket megélt és manapság már a szebb jövőre hangolt Index hírportállal. Cikkük alapállítása, hogy a helyiek cáfolják Lázár Bécsről mondott szavait, az osztrák főváros ugyanis Budapestnél is sokkal jobb hely, már ami a biztonságot illeti. Az Index egy közösségi szolgáltatásra hivatkozik, mely a felhasználók szubjektív értékelését gyűjti. Hasonló elven működik, mint a Tripadvisor, ahol a turisták becsillagozhatják a menő helyeket vagy lehúzhatják azokat, ahol nem volt jó az avokádós latte. Na, pont annyit is ér.

Persze az Indexet ez nem akadályozta meg a céljaiban. Csak azért, hogy mindenképpen ellentmondhasson Lázárnak, hülyét csinálhasson belőle és lehazugozhassa, lehozta a cikkében, hogy Bécs jóval biztonságosabb, mint Budapest.

Nos, ez hazugság. Olyan igazi indexes hazugság.

Az objektív, statisztikai valóság az, hogy a bűncselekmények száma Budapesten kevesebb, mint Bécsben, és míg Bécsben bizonyos bűncselekménytípusok száma nő, addig Budapesten csökken. Ezt nem a 888.hu állítja Önöknek – ahogyan az Index szokott hazudni –, hanem a statisztikai adatok. Mutatjuk is ezeket!

2016-ban 6,6%-kal nőtt Bécsben a bűnözés, Favoritenben (ez az a bécsi kerület, ahol Lázár járt) a 100 ezer főre eső bűncselekmények száma 6260 volt. Minden 10. bécsi bűncselekmény Favoritenben történik (10,9%), ebből a legalább 3 év börtönnel büntetett súlyos cselekmények száma 2460.

Az osztrák média meredek emelkedésről tudósít az adatok alapján.

Mindeközben Budapesten csökken a bűnözés

Ugyanebben az évben, tehát 2016-ban Budapesten 13,4%-kal csökkent a bűncselekmények száma, és 100 ezer főre 3705 bűncselekmény esett, vagyis a bécsi, Lázár által meglátogatott kerület statisztikai adatainak a fele – áll a BRFK hivatalos statisztikáiban.

Az Index mintavárosában, Bécsben 205 ezer büntetőfeljelentés történt 2016-ban. 8,5 százalékkal nőtt a nemi erőszakok száma – összesen 343-ra –, és 55,5 százalékkal a szexuális zaklatás és a nyilvános szeméremsértések száma. Most jó Bécsben nőnek lenni...

Mindeközben Magyarországon országszerte történik 350-400 eset évente, és ennek a java része is szemérem elleni bűncselekmény és zaklatás, így országosan a bécsi harmada(!) a tényleges nemi erőszakok száma.

Az összes bűnelkövető 60,1 százaléka osztrák, 8 százaléka menedékkérő, a többi pedig külföldi. Vagyis Ausztriában 270 160 gyanúsítottat fogtak el 2016-ban, ebből csak 60,1 százalék volt osztrák állampolgár.

Egy kis demográfia

Az Index kedvenc városában a gyerekek már nem osztrákok: Bécsben az általános iskolai tanulók 50 százalékának, a felső tagozaton a 70 százalékának már nem a német az anyanyelve. Wien-Hernalsban ez az arány: 93,2%. Összességében a körülbelül 1,13 millió diák 22 százaléka nem német anyanyelvű.

Az iskolából kihullók egynegyede nem beszél németül, míg a német anyanyelvű iskolatársaiknak csak három százaléka hagyja el az iskolai rendszert a kötelező oktatás befejezése nélkül. A probléma a munkaerőpiacot is érinti: a statisztikák szerint a migrációs hátterű fiatalok kétszer nagyobb valószínűséggel váltak munkanélkülivé, mint a nem migráns hátterű fiatalok.

A németek propagandatelevíziója, az RTL Klub arról tudósított, felháborodtak Lázár szavain

Lázár hazugozásából természetesen az RTL sem maradhatott ki. Õk egy olyan riporttal készültek, melynek az alapállítása az, hogy felháborodtak a bécsiek Lázár szavain. Lehet, hogy voltak ilyenek, de érdemes szemezgetni az OE24.at hírportál facebookos kommentjeiből. Itt olyan topkommentek sorjáznak, amelyek maradéktalanul egyetértenek Lázár szavaival. Az alábbiakhoz hasonlókat írnak az osztrák olvasók.

  • "Õ az egyetlen, aki a valóságot látja!"
  • "Nézzetek az utcáinkra, az igazat mondja, piszok és mocsok mindenfelé! Mit tettek a gyönyörű városommal?"
  • "Elég ebből! Hasonlítsátok össze ezt a várost az 5 évvel ezelőtti állapotokkal! Maffia, drogdílerek, vandalizmus mindenfelé! Nyissátok ki a szemeteket!"
  • "Mi a baj ezzel? Ez az ember igazat beszél!"

 

8-asok! Adjátok tovább és mondjátok el mindenkinek: a liberális média minden áldott nap szándékosan hazudik, tudatosan torzítja a valóságot csak azért, hogy lejárassa a kormányt és annak szereplőit.

Ez már nem kritikai újságírás, ez már nem watch dog – őrkutya – szerep, ez már eltervezett politikai akció.

A cél a politikacsinálás, ha már a balfasz és szerencsétlen ellenzék ehhez is gyenge és tehetségtelen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére