Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belehalhatunk, ha a baloldalra bízzuk az országot

Horváth K. József

2020.09.26. 15:30

Végtelenül aljas fake news kampányba kezdett a héten baloldal a tesztek ingyenességével kapcsolatban.

. A járványtól amúgy is bizonytalan, gyakran stresszes állapotban lévő lakosságot nem nyugtatta, mint politikustól elvárható lenne, hanem azzal fokozta félelmeit, hogy a kormány magára hagyja az embereket, s csak azok kapnak megfelelő ellátást, például tesztet, akik fizetnek érte.

Az egészből persze egy szó sem igaz.

Orbán Viktor már a parlamentben visszautasította az alaptalan vádakat hangsúlyozva, a magyar kormány az Operatív Törzs javaslatára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollját követi. A sivalkodó baloldal is pontosan tudja, hogy ha a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el, akkor továbbra sem kell fizetni érte. Eddig több, mint 650 ezer PCR-vizsgálatot végeztek el a honi laboratóriumok, ezek elsöprő többsége teljesen ingyenes volt, az állam állta a költségeket.

Ennek ellenére nem csillapodott az ingyenes tesztelés követelését igenlő kampány. Az embernek már az volt az érzése, hogy Soros karmestere, Gerald Knaus áll a háttérben, akiről a Magyar Nemzet a közelmúltban cikksorozatban mutatta be, miképpen tartja a kezében a honi és a nemzetközi liberális politikusok jó részét és a hozzájuk kötődő sajtót.

Azt nem tudom, hogy Gerald Knaus vezényelte-e hétfőn a parlamenti kórust, az azonban tény, hogy négy különböző párt politikusa, egymástól függetlenül követelte azt az ingyenes tesztelést, amely egyébként a gyakorlatban megvalósult realitás. Nem tartom valószínűnek, hogy olyan fantáziátlanok lennének, mint a viccbéli Móricka, akinek ugye, mindenről ugyanaz jut eszébe, esetünkben az „ingyenteszt”. Valamiért azonban mégis mindannyian arról beszéltek. Aztán – esetleg egy újabb karmesteri intésre – csatlakoztak hozzájuk a többiek videóüzenetben, tévéadásokban.

Nézzük őket sorra a Parlamentből:

Jakab Péter, Jobbik: „Ha már a vírus meg a válság ellen harcolunk, akkor igenis a magyar kormány biztosítson mindenki számára ingyenes tesztelést”.

Szabó Tímea, Párbeszéd: „Hogyan tetszettek azt képzelni, hogy az ingyenes, mindenki számára elérhető tesztelés helyett 19 500 forintos árban szabják meg ennek az árát.”

Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció: „Az ellenzéki pártoknak egyébként közösen is kezdeményezni kell, hogy rendes, közjogi értelemben kötelező érvényű népszavazási folyamatot indítsunk el annak érdekében, hogy a nép kikövetelje önöktől, hogy ingyenes teszt jár mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy veszélyben van.”

Kunhalmi Ágnes, MSZP: „Egészségügyi közgazdászok számításai szerint az ingyenes tesztelés nem jelentene jelentős megterhelést az államháztartásnak sem.”

Kocsis-Cake Olivio, Párbeszéd: „Én nem tudom egyébként, hogy mi a vicces azon, hogy rászoruló embereknek ingyenes tesztelést követel az ellenzék, hogy miért röhögnek ezen a fideszes képviselők.”

Megszakítva a tanulságos felsorolást közbe kell szúrnom, hogy nyilván az a mosoly tárgya, hogy olyat követelnek szakmányban a jeles képviselők, ami a működő gyakorlat, ahogy a fenti adatok ékesen bizonyítják. S azon ritka kivételeknek, akiknek fizetniük kell, mert például külföldről jöttek haza és ki akarják váltani a karantén idejét PCR-teszttel, azoknak se 30-50 ezer forintba kerül, mint eddig, hanem csak 19 ezer 500 forintba. Ennyiben maximálta ugyanis a kormány a tesztek elvégzésének árát.

De soroljuk tovább:

Kedden a DK-s Sebián-Petrovszki László folytatta a félrevezetést: „Szégyen-gyalázatnak” nevezte, hogy népszavazással kell kikényszerítenie az ellenzéknek az ingyenes tesztelést Magyarországon.

Aztán – műfajt váltva, de témát nem – kiugrott a bokorból Dobrev Klára EP képviselő is, aki videóüzenetben tovább folytatta a követelőzést. Ráadásul két visszataszító kamuhírbe csomagolva. Szemrebbenés nélkül ki merte ugyanis ejteni a száján, hogy „10 tesztből nyolcat az emberek a saját zsebükből fizetnek ki,” illetve, hogy „az egész világ átállt a tömeges, ingyenes tesztelésre”.

A továbbiakban tartózkodom a részletes idézetek ismertetésétől, csak név szerint jelzem, hogy az ATV Egyenes beszéd című szeptember 24-iki adásában Gy. Németh Erzsébet (DK), Ujhelyi István (MSZP) és Cseh Katalin (Momentum) – tehát szinte az egész beszélgetésfolyam – felkarolta az ingyenes tesztek utáni sivalkodást.

Azt az érzetet keltve a szemlélőben, hogy a teszt valami csodaszer. Talán még az egyelőre sajnos nem létező vakcinánál is eredményesebb a vírus elleni küzdelemben. Pedig egy frászt. A teszt legfeljebb arra jó, hogy az adott pillanatban rögzítse, valaki fertőzött-e vagy sem. De könnyen lehet, hogy néhány perccel később egy másik helyszínen megmérve az állapotát már pozitív lehet az eredmény, mert útközben észrevétlenül megfertőződött.

Az ingyenes teszt utáni szüntelen sivalkodás más okból is rendkívül aljas dolog. Nemcsak azért, mert a járványtól amúgy is stresszesek az emberek. Azért is, mert a magyarok többsége most nem jár külföldön, nem kerül olyan helyzetbe, hogy hazaérve saját költségen tesztelve kiváltsa magát a karanténból. Ám miután ez utóbbi csoport az ország lakóinak elenyészően csekély hányadát érinti, ezért nincs tapasztalatuk arról, amit a baloldal orrba-szájba sulykol. Ez pedig sajnos javítja a félrevezethetőség hatékonyágát, amit Gyurcsányék aljas módon ki is használnak ezzel az emberhez méltatlan kampánnyal. S hogy az ellenzék soha nem áll a magyarok, az egészség pártján, mindig a vírus mellett voksol, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy tavasszal a koronavírus-törvényre is nemmel szavaztak, pedig az is a gyors védekezést ösztönözte.

A fenti szomorú példából is látszik, hogy a baloldalra még véletlenül sem szabad rábízni az országot. Abba ugyanis könnyen belehalhatunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére