Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beteg a világ

Bohár Dániel

2019.09.20. 17:28

Nagybeteg. Hatalmas a probléma. Most azonban nem a globális felmelegedésre vagy a klímaváltozásra gondolok mint a Földünket pusztító legnagyobb veszélyre. Vagyis igen, de másképp. Vizsgáljuk meg ezt a témakört úgy, hogy kilépünk a liberális idiotizmus szűkre szabott keretei közül. Véleményem szerint ugyanis a progresszívnek csúfolt értelmiség gondolatai lassan jobban károsítják a bolygónkat, mint Argentína teljes szarvasmarha-állománya.

Pedig sokáig szegény tehenek voltak a klímaváltozás fő gonoszai, de a burgert még a libsik is szeretik, szóval újabb ellenséget kellett találniuk. Gyorsan meg is lett! A gyermek.

Egyre gyakrabban jelennek meg kutatások azzal kapcsolatban, hogy a klímaváltozás mérséklésének egyik járható megoldása a gyerekvállalásról való lemondás. Nem holmi kósza gondolat ez, komoly kutatások készültek a témában. A Lundi és a British Columbia Egyetem kutatói, Kimberly Nicholas és Seth Wynes számításai szerint minden meg nem született gyermek 58,6 tonnával csökkenti egy család éves üvegházhatásúgáz-kibocsátását. Kimberly Nicholas nemcsak értékes kutatómunkájával hívta fel magára a figyelmet, a meglehetősen életellenes szakember egy interjúban arról értekezett, hogy ő nem akar senkiben bűntudatot ébreszteni, de ha gyermeket vállalnának, akkor jobb tisztában lenni ennek ökológiai lábnyomával.

A kutatópáros nincs egyedül a rendkívül haladó gondolatokkal. Svédországban is készítettek egy felmérést, amely azzal az eredménnyel zárult, hogy a klímavédelem ellen a leghatékonyabb védekezés a fogamzásgátlás lehet. Ezek alapján már nem is nagyon kell csodálkozni Annika Strandhall svéd miniszter kirohanásán. Ő az a politikus, aki riasztónak értékelte a magyar helyzetet, miután Orbán Viktor bejelentette a családvédelmi akcióterv elemeit.

Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen

– írta Annika Strandhall.

Tényleg hihetetlen, hogy egy ország vezetője ezt szeretné. És akkor Hadházy Ákos hozzászólását hagyjuk is, aki Hitler családpolitikájához hasonlította a magyar kormány kezdeményezését. Beteg a világ, nagybeteg.

Már az eddigi „kutatások, gondolatok, érvek” is megdöbbentőek, azonban nem mehetünk el szó nélkül David Benatar mellett sem. A Fokvárosi Egyetem filozófiai tanszékének vezetője az antinatalizmus, vagyis a születésellenesség fő ideológusa. Kutatómunkájának egyik fő eleme a születésellenesség embergyűlölő megközelítése, amely értelmében mi, emberek szörnyek vagyunk, szenvedést és kárt okozunk egymásnak és más fajoknak, a legjobb amit tehetünk, hogy kihalunk. Nem viccelek, ez egy komoly egyetem, komoly szakemberének gondolata.

A liberális agymenés tényleg nem ismer határokat: egy indiai férfi elégtételt akar venni a szülein, be akarja perelni őket, amiért világra hozták. Pontosabban a mumbai fiatalember úgy fogalmaz, hogy beleegyezése nélkül, erőszakkal a világra kényszerítették.

Itt tartunk, itt tart a világra szabadított beteges liberalizmus. A bevándorlás terén (vagy ahogy újabb ők hívják: klímamigráció) csatát vesztettek, ezért új frontvonalakat kellett keresni. A klímavédelem pedig kapóra jött. Félreértés ne essék, a környezetvédelem egy rendkívül fontos téma, azonban sokkal célravezetőbb, ha a „témát” cselekvéssé alakítjuk. Már olyan apróságoktól is sokkal jobb hely lenne a Földünk, ha mondjuk nem szemetelünk, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, nem pazarlunk, nem dobálunk ki ételt vagy mondjuk nem veszünk háromezer köbcentis dízelautót.

A „haladók” álszentségét pedig nem is jellemzi más jobban, hogy miközben a gyermekek meg nem születése mellett tüntetnek, sztrájkolnak, addig az elképesztő mennyiségű szén-dioxiodot és káros anyagot kibocsátó gyárak nem zavarják őket.

Gyakori kritika a fejlett világgal szemben, hogy jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak. Ez felerészben igaz is, az viszont helytelen, hogy nem tudnak mit kitalálni, hiszen folyamatosan ezekkel az elmebeteg kutatásokkal, elemzésekkel bombázzák a normális embereket.

Igen, a normális ember életcélja a gyermekvállalás. Természetesen fontos a karrier, a munka, a pihenés, a szórakozás stb. Egy gyermek rengeteg lemondással jár, attól tartok ez az, ami igazán zavarja az egocentrikus haladókat. Az ultraliberálisok valószínűleg még nem készek arra, hogy a saját életükben saját magukat a második helyre tegyék. Pedig megéri. Márai Sándor írta, de úgy hiszem, minden szülő így gondolja:

Mert a gyerek a legnagyobb csoda, az élet egyetlen értelme.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére