Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demokratikus, ami diktatórikus

Bohár Dániel

2020.05.16. 13:00

Ha ők csinálják, demokrácia, ha Orbán, diktatúra.

Két hónapja hallgatjuk, hogy az Orbán-kormány rendeleti úton irányítja az országot és ez micsoda autokrácia. Donald Tusk például addig is elmerészkedett, hogy a német Der Spiegel című lapnak ezt nyilatkozta: Carl ­Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra. Carl Schmitt jogász, filozófus volt aki megalkotta azt a felhatalmazási törvényt, amely korlátlan hatalmat biztosított Adolf Hitlernek 1933-ban.

A hiszti annyira bepörgött, hogy nem volt olyan nyugat-európai médium, amely ne ragadta volna meg a lehetőséget egy olcsó Magyarország nácizásra. Ezzel próbálkozott a tengerentúli CNN is kevés sikerrel. Sőt, most már ott tartunk, hogy az eddig egyébként home office-ban működő Európai Parlament is összeült, hogy elítélhesse Magyarországot. A rendkívül demokratikus intézmény mindezt úgy tette, hogy a magyar fél álláspontjára nem volt kíváncsi.

Konkrét példát ugyan sem az Európai Parlament, sem a nyugati sajtó, sőt még a CNN sem tudott felhozni, de a tények sosem zavarták őket. Ahogy az sem veri ki náluk a biztosítékot, hogy vannak Magyarországon olyan politikusok, akik tényleg visszaélnek a különleges jogrend adta lehetőségekkel és nem a koronavírus elleni védekezésre használják azt.

Józsefváros polgármestere Pikó András például a járvány idején érezte szükségesnek, hogy elvegyen 60 közszolgálati lakást pont azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, mint például az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és a tűzoltók. Nem fogják elhinni, de ezt az érthetetlen döntést a polgármester egymaga hozta meg anélkül, hogy bárkivel is konzultált volna. Ez aztán a demokrácia Momentum módra. Pikó nem állt meg itt. Ugyancsak egymaga elfogadott egy 5 éves tervnek nevezett, erősen naftalin szagú szocializmusra hajazó programot, amely arról szól, hogy miért nem fogja megvalósítani a választási kampányban tett ígéreteit. Pikó Andrást a döntéseiről jobboldali újságíró nem kérdezheti meg, hiszen immár két hónapja home office-ból, online irányítja Józsefvárost.

Baranyi Krisztina is nagyon élvezi a rendeleti irányítást. Ferencváros első emberének ez nagy lehetőség, hiszen a képviselő-testületben már a többi baloldali politikus is rendre ellene szavaz. Lakáskiutalások, nem lakáscélú helyiségek bérbeadása pályázat nélkül, minden van a IX. kerületben. Nem Baranyi az egyetlen, aki nagyon éli az egyeduralmat. A jobbkeze, a kerület alpolgármestere, Döme Zsuzsanna a jelen helyzetben érezte fontosnak felvetni a drogliberalizáció témakörét, hiszen szerinte így a koronavírus-járvány közepén éppen itt az ideje a marihuána legalizálásának. Ezek a szürke hétköznapok Ferencvárosban.

A hetedik kerületben Niedermüller Péternek pedig az a hobbija, hogy rendeleti úton lezár komplett városrészeket, amelyek nem igazán vannak összefüggésben a járvány elleni védekezéssel. Emellett a különleges jogrendet arra is felhasználja, hogy kifizesse a haverjait. Elég csak Czeglédy Csaba 29 milliós megbízására vagy egy másik DK-s politikus, Komáromi Zoltán 1,8 milliós szerződésére gondolni.

Gyorsan kihasználta a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket Horváth Csaba is, aki egyedül fogadta el azt a parkolási bővítésre vonatkozó szerződést, amelyet még Karácsony Gergely zuglói polgármestersége idején indítottak el. Az évek óta húzódó ügylet mögött számtalan botrány volt, hiszen olyan céggel akart leszerződni a kerület, amely vezetőjét korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt ítélték el. Az üzlet annyira necces volt a zuglói képviselőknek, hogy még az MSZP-s Horváth Csaba szövetségesei is kihátráltak mögüle. A veszélyhelyzetben azonban a polgármesternek lehetősége volt végre nyélbe ütni a bizniszt. Meg is tette azonnal.

És ez csak négy kerület. A botrányosabbnál botrányosabb – koronavírus-járványhoz egyáltalán nem köthető – döntéseket még hosszasan sorolhatnám. Érdekes, hogy ezekről a túlterjeszkedő polgármesteri akciókról nem olvasni a nyugati lapokban, nem készít hisztérikus hangnem interjút a CNN Baranyi Krisztinával, Niedermüller Péterrel, Horváth Csabával, de még Pikó Andrással sem, hogyan merészelik önkényesen felhasználni a kiterjesztett jogköröket.

Csak nem ismét arról a csúnya kettős mércéről van szó?!

Ha kíváncsiak a politikusi magyarázkodásokra, itt megtekinthetik őket:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére