Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Diverzáns alakulat robbantott Moszkva közelében?

Georg Spöttle

2022.08.22. 17:20

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, egy profi módon, az autó gyújtásával összekötött pokolgép robbant Alexander Dugin, Kreml közeli politológus terepjárójában. Az autót a 60 éves férfi odaadta lányának, Darya Duginnak. A harminc éves, politikailag Putyint támogató aktivista a helyszínen életét vesztette. Apja sokkos állapotban nézte végig lánya halálát. Most egy Putyinnal szemben álló, Ukrajnába menekült volt Duma képviselő is nyilatkozott a terrortámadásról.

Ilja Ponomarjov szerint egy „földalatti” diverzáns csoport felelős a fiatal nő haláláért és több, a közelmúltban történt robbanásért Oroszországban. Ponomarjov az ukrán TV-ben azt állítja, hogy létezik egy Nemzeti Köztársasági Hadsereg névre hallgató partizán csoport és ők hajtanak végre robbantásos merényleteket Oroszország területén.
„A tegnapi merénylettel egy új fejezet kezdődött a putyinizmus elleni harcban.” – mondta a 47 éves ex-politikus. Ponomarjov volt az egyetlen képviselő a Dumában, aki a Krím-félsziget visszacsatolása ellen voksolt. „A partizánok további merényleteket készítenek elő, amelynek célpontjai magas rangú személyek a Kreml közelében valamint oligarchák és az orosz biztonsági szervek tagjai.” – tette hozzá.

Ponomarjov ezen felül felolvasta az állítólagos szervezet manifesztumát is.
„Egyeseknek szegénység és koporsók jutnak, másoknak paloták. Hisszük, hogy a kisemmizetteknek joguk van lázadni az elnyomó ellen. Putyint megbuktatjuk és megsemmisítjük.”
Ponomarjov és az állítólagos partizánegység szerint Darya Dugin is legitim célpont volt, mivel Putyin elnök támogatójának számított.
„Az erőszak és a gyilkolás hanga volt az oroszok által megszállt Ukrajnában.”
– mondta a bukott képviselő. Egyelőre nem bizonyított, hogy a szervezet valóban létezik, még a külföldi titkosszolgálatok is óvatosak az ügyben, mivel eddig semmilyen információjuk sincs az ellenállókról.

A merénylet után mindenki az ukrán titkosszolgálat, az SBU ügynökeit gyanúsította a pokolgép elhelyezésével. Kijev azonban elutasította a vádakat. Ez logikus, akkor is, ha valóban ukrán ügynökök állnak a terrortámadás mögött, mivel tartanak Moszkva kemény válaszcsapásától. Az Orosz Föderáció eddig nem hajtott végre célzott likvidálásokat ukrán döntéshozók ellen, nem támadott minisztériumokat és más kormányépületeket. Ha azonban kiderül, hogy Zelenszkij emberei állnak a merénylet mögött, akkor az új fejezetet nyithat a fegyveres konfliktusban. Az ukrán vezetés pont attól tart, hogy augusztus 24-én, az ország függetlenségének napján várható majd komoly támadás a Föderáció oldaláról.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

Frissítés

A legfrissebb hírek szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat megállapította, hogy a bűncselekményt az ukrán különleges szolgálatok készítették elő és követték el, elkövetője pedig Natalia Vovk ukrán állampolgár, aki a gyilkosság után Észtországba menekült.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére