Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna kétszer is lebuktatta magát, mégsem távozik a közéletből

Horváth K. József

2020.10.11. 16:00

Nagy egojú Donáth Anna látványos lebukása kapcsán ötlött szemembe második lebukása.

A közmondás szerint más kárán tanul az okos. Ez ugye arra utal, hogy akinek van esze, az okul a más sikertelenségéből, problémájából és a maga dolgában megelőzi a bajt. Ennek alapján sajnos Donáth Annát a legjobb indulattal sem sorolhatjuk az ’okos’ kategóriájába. A momentumos EP képviselő ugyanis a maga dolgában annyira képtelen megelőzni a bajt, hogy egymás után kétszer is képes elkövetni ugyanazt az ostobaságot, méghozzá rövid időn belül.

Ez az ostobaság pedig egyenesen fogalmazva nem más, mint a hazugság. A nagyegojú Donáth kétszer is készségesen elmagyarázza a nagyérdeműnek, hogy „Věra Jourovát egy nagyon kellemes embernek tartom, de azért nem szoktam vele lefekvés előtt csacsogni arról, hogy képzeld, Věra, már megint mi történt Magyarországon.” Hivatalosabban ez úgy hangzik, hogy pártja nem egyeztetett Jourovával, „miért is egyeztetett volna?” – kérdez vissza Donáth Anna.

Emlékeznek, Věra Jourová az Európai Bizottság átláthatóságért és a jogállamiságért felelős alelnöke, aki nem átallotta egyenesen tökfilkónak nevezni a magyarokat, szegényeket, akik a hazai sajtóviszonyok közepette nem tudnak megfelelően tájékozódni, ezért helyes döntéseket hozni. Ebből pedig az következik, hogy szerinte a helyes döntés Orbán Viktor leváltása lehet, tehetjük hozzá, akit Jourová és a birodalmi mámorban szenvedő brüsszeli bürokrácia nem nagyon szívlel. Tudják miért? Mert Orbán Viktor nem akarja tönkretenni hazáját, s ezért legfőbb bűne, hogy nem engedi be a migránsokat az ország területére. Sőt, még arra is képes, hogy hasonló elvek és érdekek mentén barátokat toborozzon, akik szintén osztják a véleményét. S ez a bürokraták számára annyira rémísztő, hogy rossz álmaikban azért izzadnak le, mint a csataló, mert még az is elképzelhető, hogy az egész birodalmi tervükből sem lesz semmi. Pedig de sok pénz juthatott el hozzájuk Soros György különféle szervezeteitől.

Orbán Viktor ráadásul jól ki is beszélte a nyílt titkot a rádióban, mondván az az igazi korrupció, amikor ezek mind „Soros György tenyeréből esznek.”

Nagyon okos Jourová még azt is elmondta, hogy szegény magyarok annyira el vannak tájolva „beteg demokráciájukban”, hogy volt pofájuk háromszor egymás után kétharmaddal megválasztani és 10 év óta egyáltalán nem gyengélkedő demokratikus felhatalmazás alapján kormányon tartani Orbán Viktort.

De hogy a lényegnél maradjunk, Varga Judit igazságügyi miniszter a Donáthtal való vitában utalt rá, hogy Jourová szavai nagyon egybecsengenek a baloldal által hangoztatott érvekkel. És az a sejtése, hogy őt Magyarországról, az aktuális politikai fejleményekről rendszeresen tájékoztatja valaki, például Donáth Anna.

A kalandos előéletű békásmegyeri evangélikus lelkész Donáth László lánya, akinek apja ellen talán még eljárás is folyamatban van – mint fentebb olvashatták – természetesen tagadta, hogy lefekvés előtt este csacsogni szokott volna Jourovával. Kijelentését ráadásul olyan cirkalmas szavakkal írta le, hogy még az is emlékezett ezen szavaira, aki egyébként csak mérsékelt figyelemmel követte a vitát.

Kiderült azonban, hogy Annuska nem mondott igazat. A HírTv Informátor című műsora birtokába került felvételen ugyanis ennek éppen az ellenkezőjét állította. Jelesül, hogy folyamatos kapcsolata van a cseh biztossal. Ezt mondta a nyilvánosságra került videón: „Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. (…) Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos.”

Nem véletlenül írta Facebookján Varga Judit miniszter, „Ha a Momentum EP képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor egy ilyen lebukás után azonnal távozik a közéletből.”

A vasárnapi állapotnak megfelelően Donáth Anna inkább saját liberális „igazságbeszédét” veszi komolyan és egyelőre semmi jele annak, hogy egy ilyen durva lebukás után távozni akarna a közéletből.

Sőt, duzzadó öntudata oly komoly energiaforrássá dagadt benne, hogy nem átallott még egy Facebook-bejegyzéssel is ráerősíteni arra, hogy ő mennyire „nem beszél” a cseh politikussal. „Věra Jourovával egy pártcsaládhoz tartozunk. Márciusban, amikor a kormány éppen a felhatalmazási törvény elfogadtatásával küzdött a hazai és nemzetközi porondon, Věra Jourová többször kikérte a véleményemet, mint Magyarország egyik megválasztott EP-képviselője. Európában ez így néz ki, az európai politikában a biztosok nem elérhetetlenek, mint a magyar kormánytagok, és nem kell könyörögni, hogy vitázhassunk vagy beszélgethessünk.”

Hát így állunk, kérem tisztelettel Donáth Anna igazmondásával. Aki nem hisz az egyik szemének, az hihet a másiknak. Mindkét alkalommal Donáth Anna maga dokumentálta rendszeres kapcsolatát a brüsszeli biztossal. Egyszer egy videón saját arccal és hanggal, a másik alkalommal pedig saját keze klaviatúrás írásával.

Miért is egyeztettek volna? – kérdezett vissza felemelt hangon a momentumos, s közben a szeme sem rebbent.

Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, tartja a mondás. Az élet, mint a legnagyobb rendező ezúttal is kivételt tesz. Ha a folyó mocsárrá dagad, minden csupa sár, akkor bele lehet lépni még egyszer, sőt többször is.

Donáth Anna momentumos lába talán ezért olyan szutykos fekete. S az idő eddig mindig azt igazolta, hogy az is marad. Közéleti létét tekintve valószínűleg örökre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére