Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dull Szabolcs, a “hős”

Bohár Dani

2020.09.20. 12:12

Szíj helyett díj, avagy Németországban kitüntetés jár azért ha valaki szétver egy komplett szerkesztőséget. Kifordult a világ önmagából, az abnormalitás pedig az életünk része lett.

A nyár liberális slágertémája az Index körüli hisztéria volt. A kedves olvasó már észrevehette, hogy preferált cikktémáin egyike a balliberális sajtó. Azért kedvelem ezt a témakört, mert pofonegyszerű minden egyes kijelentésüket, írásukat, lenyomott billentyűjüket megcáfolni. Félreértés ne essék! Szeretem a szellemi kihívásokat, a libsi sajtóról inkább azért írok ennyire gyakran, mert nyilvánvaló hazugságaik ellene is nagy népszerűségnek örvendenek és hatalmas kárt tudnak okozni a társadalomban.

Szóval Index-hiszti. A sztori nagyobb nyilvánosságot kapó része ott kezdődött, amikor Dull Szabolcs (egykori főszerkesztő) átállította a lap függetlenségi barométerét “függetlenről” “veszélyben” állásra. Ezt követően elindult a lavina. Dull Szabolcs, aki amellett, hogy főszerkesztő volt, a lap igazgatóságának is a tagja, folyamatosan szivárogtatta ki az információkat a más médiumoknál dolgozó újságíró haverjainak. Az Index tulajdonosa Bodolai László ezt nem nézte túl jó szemmel, egy hónap után menesztette a főszerkesztőt. Bodolai ekkor jegyezte meg, hogy az üzleti titkok kiszivárogtatása miatt Dullt Németországban szíjon vezették volna el, utalva a börtönre. És alapvetően a lap tulajdonosának igaza is van, hiszen az üzleti titkok nyilvánosságra hozatala bűncselekmény.

A belső információkat megosztó, Indexet szétverő Dull Szabolcsot azonban nem szíjjal, hanem díjjal várták Németországban. A volt főszerkesztő Potsdamban vehette át a M100 médiadíját a “sajtószabadság és független újságírásért.” Dull Szabolcs a beszédében kiemelte, hogy ez díj valójában nemcsak az övé, hanem a teljes távozó szerkesztőségé.

A díjazott mondandójának visszatérő eleme, hogy Index szerkesztősége micsoda összetartó csapat volt, sőt a világ legjobbja.

Két hónappal ezelőtt Magyarország leginkább összetartó szerkesztőségének vezetője voltam, amely mindig is kiállt és együtt küzdött a sajtószabadságért.

A “sajtószabadság” indexi értelemben a legócskább, legundorítóbb kormányellenes és nemzetellenes propagandát jelentette. Dull Szabolcs és csapat erre volt annyira büszke.

Na, de ez a “Magyarország leginkább összetartó szerkesztősége” nagyon megütötte a fülem. Belső információkból tudom, hogy ez az összetartó csapat úgy érte el a teljes szerkesztőség felmondását, hogy azokat zsarolták és terrorizálták akik maradni szerettek volna. Mert hiába a látszat, a nagy egység, egy csomó indexes maradt volna azután is a lapnál, hogy Dull Szabolcsot elküldték. Nem tehették.

Az “összetartásra” egy másik példa. A távozó indexesek megalapították a Telexet. Már azelőtt, hogy egyáltalán kirobbant az Index-botrány, de ez most más téma. A Telex az ex-indexesek lapja, úgy gondolhatjuk, hogy minden volt munkatársra számítanak, azonban a válóság egészen mást mutat. A pestisrácok.hu írta meg nemrég, hogy Miklósi Gábort nem viszik magukkal az új médiumhoz. Miklósi korábban azzal vívta ki magának a figyelmet, hogy ő volt az egyetlen, aki nem állt fel a Puskás Aréna nyitóünnepségén az Ismerős Arcok – Nélküled című dalára. A lapnak maga az érintett is elismerte, hogy nem kell a Telexnek. Az indokokról, azonban további részleteket nem árult el.

Egységes szerkesztőség? Független/objektív Dull Szabolcs?

Viccnek is rossz.

A “hős”, kitüntetett Dull Szabolcsról van egyébként személyes sztorim, amely tökéletesen bemutatja az egykori Index működését és újságírói elveit.

Valahonnan kaptak valami félinformációt azzal kapcsolatban, hogy kitiltottak a Parlamentből. (Az interjú készítési szokásaim miatt történt már ilyen.) A Index, pontosabban Dull Szabolcs fülese azonban hibás volt, ugyanis nem volt igaz. A volt főszerkesztőt ez nem érdekelte. Nagy cikkben kürtölték a címlapjukon, hogy nem léphetek be a Parlamentben és hogy hova jutott a Fidesz “diktatúra”, amikor már “kormánypropagandistákat is kitiltanak”. A történet természetesen jól hangzott liberális szemszögből, azonban egyetlen igaz állítás sem volt benne. Dull Szabolcs a “remekművét” úgy készítette el, hogy eszébe sem jutott felhívni, mint érintettet. Pedig! Az újságíró iskolában első órán már elmondják, hogy egy hír esetén minden érintettet meg kell kérdezni. A német sajtódíjjal kitüntetett Dull valószínűleg erről az óráról hiányzott. Nekem kellett felhívnom és elmondanom az igazságot, akkor természetesen már szabadkozott.

Így működött Dull vezette Index propaganda. A Telexről meg annyit, hogy már a fogantatása is bűnben történt, hiszen egy hazugságon alapszik. Megszűnt a magyar sajtószabadság, amikor egy Index helyett már kettő lesz? Ugyan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére