Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elzárni a gázt?

Bohár Dániel

2022.03.12. 12:10

Azzal biztosan nem az oroszok járnának rosszul, ha „elzárnánk a gázt” és nem a magyar családok fagynának össze és a hazai vállalkozások szűnnének meg. Őszintén javaslom a baloldalnak, hogy néha érdemes gondolkodni. Csak egy kicsit.

 

Még véletlenül sem szeretnék energetikai szakemberként tetszelegni, viszont úgy hiszem, hogy a józan ész még megvan, így közelíteném meg az energetika kérdéskörét.

Azt mondja Kocsis-Cake Olivio, Karácsony Gergely párttársa, hogy el kell zárni az orosz gázt. Az a helyzet, hogy az Európai Unió országainak gázellátásának majdnem 40 százalékát az orosz gáz teszi ki. Magyarország kitettsége 33 százalék. Tehát Kocsis-Cake Olivio korszakalkotó ötlete azt eredményezné, hogy nem lenne elég gáz Magyarországon, ami lenne, azért pedig sokkal többet kellene fizetni.

Biztosan sokan emlékszünk azokra a videókra, amelyet Ausztriában és Németországban készítettek. A katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogyan kell majd befűteni az otthonokat mécsesekkel és gyertyákkal, ha nem lesz gáz. Ez a háború előtt készült, ugyanis Európában immár hosszú hónapok óta energiaválság van. A nehéz helyzetet a háborús konfliktus még inkább tetőzi.

 

Kocsis-Cake Olivo ötlete végzetes lenne. Magyar emberek nem tudnák befűteni a lakásukat és vállalkozások mennének tönkre. Kocsis-Cake úr, érdemes lenne néha gondolkodni a kimondott szót megelőzően.

Aztán a balosok másik kedvenc témája a paksi bővítés leállítása. Ez is nagyon szuper ötlet. Tudniillik a hazánkban megtermelt, így elhasznált áram fele Paksról érkezik. A paksi fejlesztés azért is szükséges, hogy egyáltalán hosszútávon legyen atomerőművünk, ugyanis a mostani reaktorok működése véges.

 

Ezzel kapcsolatban szeretnék elmesélni egy érdekességet. Ukrajna egy nagy ország, így 4 atomerőművel rendelkezik, legalábbis 4 működik. (A csernobili és a krími nem.) Az atomerőművek működéséhez uránra van szükség, az urán az atomerőmű üzemanyaga, attól működik. És honnan veszi az uránt Ukrajna a mai napig? Na, honnan? Oroszországtól! A két ország 2014 óta konfliktusban van egymással, de az üzletelés még így sem állt le. Hiszen a szükség nagy úr.

Ez a példa szerintem tanulságos lehet a balosoknak, akik minden szankciót támogatnának, sőt sürgetnének is. A valóságban viszont az a helyzet, hogy annak a szankciónak van értelme, amivel az jól rosszul, akit szankcionálni akarnak és nem az, aki szankcionál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére