Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért is Orbán a hibás

Bohár Dániel

2021.09.20. 15:30

A tragikomédia mint műfaj nem képes leírni, hogy mennyire mélyen van ez az egész baloldali tákolmány. Kitalálták maguknak az előválasztás című színdarabot, de még azt sem tudják lebonyolítani. Komolyan mondom, hogy kezdem sajnálni a baloldali embereket, ennél jobbat érdemelnek.

 

Van ez a hatalmas csodafegyver, amit a baloldali pártok előválasztásnak hívnak. Valódi tétje nincs, értelme sem sok, viszont sokba kerül, és úgy tűnik, mintha köze lenne a demokráciához. Figyeltem a műsornak azt a szakaszát, amikor még csak aláírásokat kellett összeszedni. Egy dolgot a mai napig nem értek. Karácsony Gergely, aki most már lényegében semmit nem foglalkozik a valódi munkájával, azaz Budapesttel (talán jobb is így), szóval a főpolgármester bejelentette, hogy körülbelül 10 óra alatt összegyűjtötte a szükséges 20 ezer aláírást. Majd eltelt 14 nap, és leadott 40 ezer szignót. Ha valaki megmagyarázza nekem, hogyan lehetséges az, hogy valaki 10 óra alatt ugyanannyi ívet gyűjt be, mint az utána következő 14 napon, azt felterjesztem Abel-díjra (a legelismertebb matematikai kitüntetés). A többi szereplő számaiba, illetve aláírásai körüli furcsaságokba bele sem megyek.

Folytatódott a demokrácia ünnepe. Pontosabban csak folytatódott volna, ugyanis a szombat reggel indult, előre lezsírozott előválasztási játék elhalt. Az történt, hogy 10-től online is lehetett szavazni a jelöltekre, de a rendszer néhány perc után lefagyott.

A baloldali pártok az évtized viccével reagáltak. Azt mondták, azért esett szét a rendszer, mert annyira nagy volt az érdeklődés, hogy nem bírta a szerver. Nyilvánvalóan ezt még a leghardcore-abb balosok sem hitték el, úgyhogy korrigálni kellett a kommunikáción, és a nagy megfejtés az lett, hogy Orbán a hibás. Tudom, hogy ez a kedves olvasónak ismerős lehet, hiszen ha bármi rossz történik Magyarországon, azért a miniszterelnök a hibás. Ha esik az eső, ki a hibás? Orbán! Ha süt a nap, de túl meleg van, ki a hibás? Orbán! Ennyire egyszerű, és erre politikai pártok jöttek létre állami milliárdokat felhasználva.

Szóval a demokrácia ünnepe tragédiába torkollott, hiszen eleinte úgy volt, hogy néhány óra alatt elhárítják a hibát, de aztán ez napokat vett igénybe.

Egészen megdöbbentő volt olvasni a politikai nyilatkozatokat azzal kapcsolatban, hogy ezek az emberek tényleg azt gondolják, hogy még a saját szerencsétlenkedésükért is Orbán Viktor a hibás. Annyira pánikba estek egyébként, hogy a közösségi oldalakon kerestek informatikai szakembereket, akik a lehető leggyorsabban ki tudják javítani a hibát. Abba meg bele sem merek gondolni, hogy ha mondjuk a valódi országgyűlési választáson történne egy ilyen hiba, akkor hogyan és mennyire hisztizne a teljes baloldal.

A történtek tökéletesen megmutatták, hogy ezekre az emberekre semmit, de tényleg semmit nem lehet rábízni. Mit csinálnának azok Magyarországgal, akik a saját házi bohóckodásukat sem tudják megszervezni?

Vegyünk egy egyszerű példát. Hogyan alkotna, tervezne költségvetést egy olyan koalíció, amely hat pártból áll, amelyek közül mindegyik gyűlöli a másikat. A költségvetésből pedig annyi van meg nekik, hogy mennyit lopjanak el. Mi történne abban az országban? Ugye, hogy jobb nem is belegondolni.

Elk*rták ezt is. Még a saját kampányeszközükkel is képesek voltak ennyit szerencsétlenkedni. Amúgy ez nem újdonság. Elk*rták ezek már több mint egy évtizeddel ezelőtt is. És elk*rnák most is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére