Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, az alamuszi nyuszi

Horváth K. József

2021.04.03. 14:00

Még egyet kell aludni és itt van húsvét vasárnap. A legtöbb családba ilyenkor látogat el a nyuszi, s hozza a meglepetéseket.

Ennek ugye az a rendje, hogy a szülők, kisebb nagyobb ajándékokkal lepik meg gyermekeiket. Titokban tehát ők a „nyuszik”, csak ezt nem tudhatják róluk. Legkivált a gyerekek nem. Papp Rita Nyuszi Muszi című dalából azonban kiderül, hogy a nyuszinak hosszú a füle és ami a lényeg – sohasem – alamuszi.

Ezek után meg kell állapítanunk, hogy Gyurcsányból még hiteles Nyuszi Muszi sem lehetne, mert sok mindet lehet rá mondani, de azt nem, hogy mentes lenne az alamusziságtól. A nyelvtudomány ugyanis azt mondja az alamusziról, hogy alattomos jellemű; valódi szándékait, érzéseit elrejtő, azokat leplező ember, a másikat rászedő, ravasz, sunyi személy. Lehet ezzel vitatkozni? Aligha. Ha valamiben országos konszenzus van, még a baloldali érzelműek közül is a többség így gondolja, az Ferenc alamuszisága.

Itt van a legutóbbi tragikus példa, Penz András DK-s vezető halála, majd kegyeleti jogainak gyurcsányos kezelése.

Penz András ugyanis annyira hitt Gyurcsánynak, hogy maga is annak szellemében élt, ahogy pártja első embere ezt tanította. Nemcsak propagálta a kínai vakcina elutasítását, nemcsak jó pártkatonához méltóan külön hirdetményben toborzott aláírókat a DK kínai vakcinát elutasító petíciójához. Penz ezt nyilván helyesnek is gondolta, ami a legveszélyesebb Gyurcsány tanaival kapcsolatban. Aki csak egy kicsit is rokonszenvez vele vagy legalább is nem utasítja el nézeteit, az könnyen képes az iránymutatásait igaznak elfogadni és szolgalelkűen követni. Szegény Penz András ebbe halt bele. Még szerencse, hogy felesége félretette férje pártpolitikai szempontjait, s oltakozott a kínai vakcinával, így hál’ Istennek ma is él. Penzné kiállása kőbe vésett üzenetté válhat minden gyurcsányistának: ha élni akar, nem hallgathat Gyurcsányra.

Persze nem Ferenc lenne a gyurcsányizmus alamuszi nyuszija – amely mint tudjuk nagyot ugrik –, ha nem akarná meg nem történté tenni ezt a csúfos, óriási kudarccal végződött, alapvetően oltásellenes, életellenes tragikus eseményt. Az igazi emberkísérletet. Bár a DK honlapján még most is fönt van a kínai vakcina ellen toborzó január 16-án kikerült hír, de az aláírási felületnek már csak a címe él, szignókat nem fogad. Elvitte a cica.

Ennél azonban drámaibb, hogy Penz András honlapjáról is eltűntek a hasonló bejegyzések, általában az oltás ellenes agitálás részletei. Ezeket a dokumentumokat azonban senki más nem vehette volna le, csak Penz András maga, sajátkezűleg. Aki azonban erre már képtelen volt. Helyette más cselekedett, hogy megpróbálja eltüntetni annak a nyomait, hogy Penz éppen Gyurcsány akaratának megfelelve vált a koronavírus áldozatává.

Azt gondolom, ennél kevés nagyobb botrányt hord a hátán a magyar ugar.

S az sem javít a pártelnök érzéketlenségén, hogy közösségi oldalán egyetlen együttérző szót sem ejtett, meg sem emlékezett hűséges fegyverhordozójáról.

Alattomos jellemű, valódi szándékait, érzéseit elrejtő – írja az alamusziról a silabusz, amihez nyugodtan hozzátehető, valódi érzések híján élő ember. Ha ugyanis valaki egy ilyen tragédia után szó nélkül elmegy a történtek fölött, annak kőből van a szíve, annak nem lehetnek valódi érzései.

Az nemcsak az áldozaton képes szenvtelenül átnézni, hanem politikusként mindazokon, akik nem az ő elveit vallják. Akik képesek szembe menni vele, akik komolyan veszik Seneca tanítását arról, hogy hallgattassék meg a másik fél is mielőtt valaki elítéltetik. E tanítás a demokrácia alapelveinek is sarokpontja, hiszen csak akkor beszélhetünk többségi álláspontról, ha mindenki elmondhatta véleményét. A komcsiliberálisok azonban ezt másképp gondolják, mert szerintük az a demokrácia, ha ők vannak hatalmon, s az jelenti a megkérdőjelezhetetlen igazságot, amit ők vallanak.

Ezért aztán Penz Andrásnak már halálában sem lehet igaza, mert amit ő képviselt, s Facebookján e mellett agitált, az már nincs. Egyszerűen nem létezik. El van törölve. Holnap már bizonyára azt sem lesz szabad tudni a pártban, hogy ki volt Penz András. Volt-e egyáltalán valaki. Ahogy a Ferenc által is annyit énekelt Internacionálé mondja: „A múltat végképp eltörölni.”

És hogy a gyurcsányisták mennyire szeretnék társadalmi mértékben is eltörölni a múltat, arra bizonyság, hogy egy sereg balliberális gondolkodó nyílt törvénysértésben gondolkodik azon mesterkedve, hogyan lehessen kétharmadnál kisebb többséggel is megváltoztatni az Alaptörvényt, hogy a nekik tetsző szöveg birtokában eltörölhessék az elmúlt tizenegy év vívmányait. Gyurcsány pedig sohasem tiltakozik, ha ilyen szót hall. Sőt! Földönfutózásával ő is beáll közéjük. Eörsi Mátyás például már 2011-ben a feles törvény alapján történő alkotmányozásról beszélt, Magyar György ügyvéd szerint pedig ellenzéki győzelem esetén egyszerű többséggel is lehetne módosítani az Alaptörvényt és a választási törvényt. De ami a legsúlyosabb, hogy egy volt alkotmánybíró, Vörös Imre volt alkotmánybíró is azt mondta, hogy egy új parlament akár egyszerű többséggel is hatályon kívül helyezhetné az Alaptörvényt.

A szándék tehát világos. Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén a régi, bolsi világ liberális köntösben való rohamtempójú újraépítése, az Orbán-világ nyomainak eltüntetése. Úgy, ahogy kicsiben Penz András politikai hagyatékát egy pillanat alatt likvidálták, a miértről pedig mélyen hallgatnak.

Az alamuszi nyuszik már csak ilyenek. Saját jövőnk, biztonságunk érdekében érdemes megfontolni, elfogadunk-e tőlük bármiféle „ajándékot”?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére