Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány börtönnel fenyegetőzik, és erkölcsről szónokol

Horváth K. József

2021.02.23. 19:30

Gyurcsány Ferenc mai blogbejegyzésében ismét könnyek fakasztására tett kísérletet. Látszólag emberi dimenziók húrjait pengette, valójában azonban csak fölhasználta családi hátterét újabb fenyegetőzéséhez, ami – mint tudjuk – a földönfutózás óta különösen kedvelt elfoglaltsága.

Felidézte édesanyja nélkülöző életútját, melynek során fontos étel volt a tányérján a legolcsóbb falatok egyike, a csirkefarhát. Az anyai spórolás kapcsán aztán Gyurcsány vette magának a bátorságot, hogy erkölcsi kioktatásba kezdjen. Kioktatta sajátjait, akiket a börtön ajtajáig fog üldözni, ha kivesznek a közösből, s hasonló sorsot szán a ma hatalmon lévőknek is.

Ezt írta: „És tudta [a mama], mennyibe kerül a csirkefarhát, azt is, hogy hol volt a legolcsóbb a városban. Most 300 forintért is kaphatsz egy kilót. Szóval nagyjából 60 forint a vételárban kifizetett általános forgalmi adó. [Bocs, ma már öt százalék az áfa a csirkehúson is – HKJ.] Azt mindenki fizeti. A te édesanyád is, az enyém is. Ha gazdag, ha szegény.

Egyszerűen mondom: Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment.

És csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

Szavai már a Facebook-bejegyzését kommentelők jó részénél is kiverte a biztosítékot. A rendszerváltozás rablóprivatizációja során gazdaggá lett milliárdostól nehezen fogadják el ezt a csirkafarhátas dumát, amellyel a szegényekkel való szolidaritását akarta kifejezni, becsempészve a sztori közepébe édesanyja példáját. Ami elsősorban rá nézve szomorú, hiszen százezerszámra élnek családok az országban, amelyek egyáltalán nem milliárdosok, de a szülők jól tartásáról szíves örömest gondoskodnak.

Kocsis Máté már egyébként is felhívta Gyurcsány figyelmét arra, hogy ő az egyetlen, akinek erkölcsről semmiféle mondanivalója nem lehet a Tisztelt Házban. Elég, ha csak megemlítjük, hogy vagyonát anyósa, a főkommunista Apró Antal lánya révén alapozta meg, aki fontos pozícióból 700 millió forinttal segítette Gyurcsány cégét ahhoz, hogy az Altus megszerezze a legnagyobb hazai alumíniumipari vállalatot, a Motimot.

Ezek után arról beszélni, hogy a börtön bejáratáig fogja üldözni azokat, akik a közpénzből egy fillért is ellopnak, miközben ő könyékig turkált benne, finoman szólva képmutatás. Persze az üzenet inkább az Orbán-kormánynak szólt, hadd rettegjenek azok is, akik most „lopnak”.

Hihetetlen arcátlanság kell ahhoz, hogy valakinek abban az anyagi-erkölcsi helyzetben, amelyben Gyurcsány él, legyen képe lopásról szónokolni.

Nyilvánvalóan Orbán Viktorra hegyezte ki gondolatát, akit lelki szemei előtt már az elszámoltatók ítélőszéke előtt látott. Ehhez persze előbb meg kell szerezni a hatalmat, amire azonban csak az általuk fizetett közvélemény-kutatók szerint mutatkozik esély. Nem véletlen, hiszen Karácsony Gergely, aki korábban közvélemény-kutatással foglalkozott, a 2018-as választás napján sajtótájékoztatón üzente meg Áder János köztársasági elnöknek, hogy a nap végén nehogy kormányfői megbízatást merészeljen adni Orbán Viktornak, mert ezt az eredmény nem fogja megengedni. Mit ad Isten, megengedte, kétharmaddal győzött a Fidesz. Nos, kábé ennyit érnek napjaink balos közvélemény-kutatóinak kimutatásai. Ezek inkább a kampány részének tekinthetők, mint eligazító előrejelzéseknek.

Arról nem szólva, hogy az első Orbán-kormány után Gyurcsány nagy garral nekiállt Orbán elszámoltatásának. Szinte a lábánál fogva lógatták lefelé, próbálták kirázni a zsebéből az „eldugott” forintokat, ám nem sikerült. Még a gyanú árnyéka sem vetődött Orbán Viktorra, hiába vonult fel vele szemben az akkori teljes államapparátus.

Fölösleges Gyurcsánynak játszani az erkölcsös, becsületes politikust, aki nem tűr meg maga körül senki olyat, aki lop. Ezt alig hiszi el neki valaki. Nem több ez, mint jól hangzó választási szlogen, egy szép, színes lufi, amelyet a valóság hegye – mint láttuk – azonnak kiszúr.

Arról nem szólva, hogy a Ferenc édesanyjáról szóló könnyeztető történet sem tartozik Gyurcsány eredeti gondolatai közé. Előfordult már korábban is, hogy egyik-másik monológját Orbán Viktor ihlette. Most is valami hasonlóról lehet szó.

Nézzük csak, mit mondott a kormányfő a minapi rádióinterjújában annak ismeretében, hogy a baloldal megtagadta az együttműködést a járvány elleni védekezésben.

„Szerintem itt most a baloldal túlságosan messzire ment. Emberéletekről van szó, a saját szüleinkről, a nagyszüleinkről. Mindenki, aki meghal, az valakinek az apja, az anyja vagy a fia, minimum a fia vagy a lánya. Tehát ezek sokkal mélyebb dolgok, mint a hatalom és a politika, itt emberi dimenziók vannak, s ebbe a dimenzióba kellene magát helyeznie a baloldalnak, és nem szabadna elmennie ilyen messzire.”

Kedves Ferenc! Ezek az igazi, emberi dimenziók, amelyek szolgálatában érdemes dolgozni. Az ön börtönnel való profátlan fenyegetése nem pendít meg emberi húrokat. Csak a magyar közmondást idézi: bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére