Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány Ferenc elégedetlen a magyar néppel

K. Gaál István

2022.05.16. 18:00

 

Mondjuk az érzés kölcsönös, de tényleg úgy tűnik, hogy az egykori miniszterelnök nem nagyon szereti a magyarokat. Tudják, ő az egyetlen egykori kormányfő, aki megfúrta az elődjét és így került hatalomba, de aztán nem dolgozta végig a teljesnek induló ciklusát 2006-tól, mert jelentős elégedetlenség miatt lemondott. Népszerűtlen volt, nincs ezen mit szépíteni.

Most pedig néptelen lesz.

Emlékszünk rá: április 3-án Gyurcsány is ott állt a molinók előtt, amelyekre az volt írva, hogy a hatalom a népé. Márpedig az „Istenadta” úgy döntött, hogy élve a hatalmával a Fidesz-KDNP-t támogatja. Ilyen ez és volt ez már fordítva is és lesz ez még így sem. No, de nézzük, hogy miként futott ámokot Gyurcsány a parlamentben néhány órával azelőtt, hogy Orbán Viktort újra miniszterelnöknek választotta az országgyűlés.

Azt mondta Ferenc, hogy a választás nem fejezi ki a nép akaratát.

A baj az, hogy a bukott miniszterelnök mellett bambuló Vadai Ágnes ezen a ponton nem ültette le a főnökét és nem kezdte el azonnal borogatni Gyurcsány homlokát. Nyilván nem ez a legjobb gyógymód, de úgy tűnik, hogy az országot több alkalommal is becsapó politikus – „politikus” – megháborodott. Mert ugye eddig azt mantrázta, hogy a hatalom a népé (és ez igaz is!), de amikor neki nem tetszik a hatalom gyakorlása, akkor már ugye nem is úgy van.

 

Aztán még azt is mondta Gyurcsány, hogy a kormány törvénytelen, mi több erkölcstelen is. Most az utóbbit hagyjuk, hiszen értelmezhetetlen ez a jelző. A másik kitételt meg ráadásul maguk az ellenzékiek cáfolták, hiszen sosem volt annyi ellenzéki megfigyelő, mint a legutóbbin. Itt aztán olyan törvényes és legális volt minden, mint a huzat.

De hát jól látszik, hogy a nemzeti elkúrót csak a tények nem érdeklik. Márpedig a legfontosabb állítás ebben az ügyben az, hogy a népet nem lehet lecserélni és tegyük hozzá, hogy nem is kell. A választók demokratikus döntése mindig tökéletes és megkérdőjelezhetetlen. Ezért is van ott Gyurcsány Ferenc és bandája, ahova való.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére