Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány jóváhagyhatta az 'emberkísérlet' emlegetését

Horváth K. József

2021.01.31. 14:55

Már megint rémisztő dolgot művelt Gyurcsány Ferenc.

A DK sajtótájékoztatóján kiállította a kamerák elé egyik legsötétebb katonáját, a Budán háziorvosként működő, pártfunkciója szerint a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakértőjét, Komáromi Zoltánt, hogy elsősorban a kínai védőoltás kapcsán emberkísérletről beszéljen. Jól olvasták! Igen emberkísérletről!

Tudják ez az a vakcina, amelyből rövid időn belül a legtöbb, két és félmillió ember beoltására szolgáló mennyiség áll majd rendelkezésre, tehát a legnagyobb mértékben lehet elérni általa azt a célt, hogy – Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint – a betegségből kigyógyultakkal együtt májusra kialakuljon a nyájimmunitás. Ez ugyanis már elegendő társadalmi védettséget jelenthetne ahhoz, hogy felszabaduljunk a mind inkább fojtogató bezártságból, életünk visszazökkenjen a hőn óhajtott normális kerékvágásba. Nem utolsó sorban a lehető legtöbb ember életét lehessen a vakcinákkal megmenteni. Sajátossága még ezen ellenszernek, hogy maga a miniszterelnök is kínai vakcinával oltatja be magát. Szerinte a vírust a kínaiak ismerik a legjobban, onnan származik, ezért mint mondta „kivárom a sorom és kínai vakcinát kérek.”

És miközben a háziorvos és DK-s főnöke veszi a bátorságot, hogy a náci idők legszélsőségesebb tettei egyikének felidézésével riogassa a vírus ellen mielőbb védekezni akaró magyarokat, addig kapjuk hiteles forrásból a jó hírt. Merkely Béla, a budapesti orvosegyetem rektora kijelenteni, hogy az oltásnak semmi szövődménye nincs, és a legjobb megoldás, hogy a védettséget egyéni, családi és nemzeti szinten megszerezzék az emberek. Hozzátette: az oltás okozhat reakciókat, de korántsem járhat olyan súlyos betegséggel, mint amit maga a koronavírus előidézhet. Vagyis amit az oltás hiányában szenvednénk el a megbetegedők.

A világért sem akarnék méricskélni, hogy melyik orvos szava ér többet, melyiké kevesebbet, hiszen a maga helyén mindegyik véleménye egyformán fontos. De szigorúan a maga helyén, a saját illetékességi körében. Halkan jegyzem meg ugyanis, hogy a háziorvosnak még sincs akkora rálátása a vakcinák minőségére, mint az orvosegyetem rektorának, aki ráadásul kezdettől fogva részt vesz az operatív törzs munkájában. S egyike azon tudós koponyáknak, akiknek nyilatkozatait az orvosszakmáén kívül a jobb- és baloldali médiumok egyaránt hitelesnek tekintve közlik.

Komáromi Zoltán vakcinával kapcsolatos álláspontja hitelességét viszont az már önmagában gyengíti, hogy ő nem orvosként, hanem a DK egészségpolitikusaként áll a nyilvánosság elé. Neki az a feladata, hogy elmondja, amit a párt egészségügyi üzenetként mondani akar a témában a választóinak. Ezt a politikai üzenetet nyilván azért bízzák Komáromira, mert orvosként hihetőbbnek tűnik az ő szava, mintha például a diplomáját is a Holdban kereső Gyurcsány állna vele a kamerák elé. Ez persze nem jelenti azt, hogy Gyurcsány nem ellenőrzi szigorúan, mit mond a sajtótájékoztatón egyik vagy másik embere. Jóváhagyása nélkül egyetlen szó sem mehet ki a párt nevében. Ez jól van így, hiszen mégiscsak az elnök felel az elhangzottakért. Így azért a sajtótájékoztatóért is, amelyet Komáromi produkált, s amelyben elhangzott a következő náci megbélyegzést tartalmazó mondat: „A Demokratikus Koalíció szerint, amit most a pánikkormány csinál, az nem egyszerű kormányzati káosz, hanem emberek millióit veszélyeztető, döbbenetesen felelőtlen ámokfutás, amely bizonytalan kimenetelű, bizonytalan emberkísérletbe torkollik.”

Tehát Gyurcsány vezette DK szerint az oltás emberkísérlet. Emlékeznek Josef Mengelére, az auschwitzi koncentrációs tábor emberkísérletekről elhíresült orvosára, akit a nagyon okos, egyébként szintén DK-s László Imre egy televíziós adásban összekevert Nelson Mandelával, a faji megkülönböztetés ellen küzdő egykori Nobel-békedíjas dél-afrikai elnökkel? Ugye, megvan? Mint ahogy László Imre, Újbuda polgármestereként korábban arról elmélkedett, hogy Hitler megérdemelte a Time magazintól az Év embere elismerő címet 1938-ban.

És lám, a nácizás a héten Komáromi sajtótájékoztatóján folytatódott.

Ismeretes a szakirodalomból, hogy a Náci Németország nagy számú foglyon végzett emberkísérleteket. Európában főleg a zsidókon, de a koncentrációs táborokban cigányokon, szintókon, lengyeleken, szovjet hadifoglyokon, homoszexuálisokon és rokkant németeken is. A foglyokat kényszerítették a részvételre, nem önként jelentkeztek és nem kértek beleegyezést az eljárásba. A kísérletek általában halállal, traumával, betegséggel, az élettartam rövidülésével, eltorzulással vagy végleges fogyatékossággal végződtek. Ezeket az orvosi kínzás kirívó példájaként tartja számon a történelem.

És akkor ezt a konkrét és szörnyűséges emberkísérleteket idéző kifejezést alkalmazta – Gyurcsány Ferenc jóváhagyásával – Komáromi Zoltán háziorvos. Miközben a Gyurcsány-párt valamennyi tagja nagyobb bizalmat akar ébreszteni a védőoltások iránt, hiszen magát is oltásbarát politikai tényezőként írja le. Gyanítom, ezt senki nem veszi be. Ellenkezőleg. Éppen azért mondanak ilyeneket, hogy minél többen riadjanak meg az oltástól, húzódzkodjanak, késleltetve ezzel a krízis befejeződést. Lüktet a vágy bennük, hogy minél később szabaduljunk meg tőle, hogy az emberek minél elégedetlenebbek legyenek, minél többen forduljanak szembe Orbán Viktorral és a kormányával.

Öröm az ürömben, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek – saját elmondása szerint – éppen az emberkísérletező Komáromi a háziorvosa. Hát, ha van hozzá bizalma, legyen. Mindenki azt kapja, ami neki jár.

A magyarok azonban nem egyenlők Tüttő Katával. Ők jobban megválogatják, kinek hisznek. Egy emberkísérletekkel riogató párt sötétből szalasztott vezetőjének és katonájának, vagy azoknak, akik tesznek is azért, hogy a magyarok milliói végre maguk mögött hagyhassák az emberéleteket itthon már eddig is tízezerszám követelő válságot. S jó példával elöl járva magukat is azzal a vakcinával oltatva be, ami már sok millió embert mentett meg a világban, s amelyből – a jelenlegi állás szerint – a magyaroknak is a legtöbb jut.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére