Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány letarolta a baloldalt

Bohár Dániel

2022.11.03. 15:00

Komolyan van olyan baloldali politikus, aki elhiszi, hogy képes bármilyen döntést meghozni Gyurcsány Ferenc nélkül? Ha van ilyen, akkor kellemetlenebb a helyzet, mint gondoltam.

 

Gyurcsány Ferenc a baloldal egyedüli és egyetlen vezére. Ezt nem én találtam ki, hanem a számok mutatják.

Friss kutatást készített a kormánypártisággal nehezen vádolható Medián nevű közvélemény-kutató. Természetesen a legfontosabb, hogy a kormánypártok támogatottsága semmit nem csökkent és a biztos pártválasztóknál 54%-on van. A magyar emberek okosak és tudják jól, hogy nehéz időkben stabil és őszinte kormányra van szükség, amely kimondja a problémákat és megoldást is talál rá.

Na de itt van a baloldal. Miután az összefogás szétesett, a pártokat külön mérik. Így derült ki, hogy a DK ugyancsak a biztos pártválasztóknál 13%-on áll, miközben Karácsony Gergely Párbeszéd nevű formációja 1, azaz 1%-on. Azt ebben a szakmában hibahatárnak szokták nevezni.

Ezzel kapcsolatban fel is merül néhány kérdés. Karácsony Gergely, amikor arról beszél, hogy milyen döntései vannak, meg így-úgy vezeti Budapestet, akkor ezt komolyan gondolja?

Karácsony Gergely pártja egy nulla, zéró, semmi, 1 százalékos, vagyis lényegében valódi támogatottsággal nem rendelkező valami. A főpolgármesternek a Városházán is a DK diktál, ezt tetézi, hogy hónapról hónapra vásárolja meg a polgármestereket Gyurcsány.

Párbeszéd tehát nincs. Ahogy a Jobbiknak is sikerült magát egykori 20%-os pártból 3%-ra leharcolni. Innen is gratula a parizeres Jakabnak.

A Momentum 7%-on áll, ami egyedül vagy elég, vagy nem a parlamenti bejutáshoz. Az MSZP az 1%-ával lényegében megszűnt. Ja, és akkor van még az LMP 2%-kal.

Ahogy nézem, Gyurcsány most még ajándékozott a többi pártnak néhány parlamenti mandátumot. Abban viszont biztosan lehetünk, hogy legközelebb már nem teszi meg ezt a kedvességet.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére