Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány oltásellenessége óriásit bukott, mégis tovább lázít

Horváth K. József

2021.04.04. 16:00

Bár Gyurcsányék oltásellenes kampánya óriásit bukott, ez azonban nem tántorítja el a moslékkoalíciót, hogy továbbra is támadja a kormányt.

Tudják ők nagyon jól, hogy ezzel is tovább bizonytalanítják az embereket, gyengítik az oltakozási kedvet. Ugyanazt csinálják, mint eddig, csak az eszköz változott. Arról persze nem feledkeztek el, hogy magukat beoltassák. Gyurcsányt, Kálmán Olgát, László Imrét, Hiesz Györgyöt és a többieket már elérte a tű, arról azonban nem tesznek le, hogy másokat ettől távol tartsanak.

Az összes oltásellenes mesterkedésük azonban óriásit bukott, mert a friss hírek szerint húsvét után egy-két nappal elérjük a 2,5 millió beoltottat, ami már az óvatos nyitáshoz elegendő.

Közben azonban még tombol a járvány, a fertőzöttségi és halálozási adatok egyelőre továbbra is magasak, ami ellen az egyetlen fegyvert az oltás jelenti. Ehhez kell minden hadra fogható egészségügyi dolgozót csatasorba állítani.

Erre jön Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester és újból a kormány intézkedései ellen kezd agitálni az ATV-ben, kapkodásról, elhibázott járványstratégiai kezelésről beszélve. Mindezt azért, mert a XVIII. kerületből elvezényeltek négy orvost és 12 ápolót a járványkezeléssel kapcsolatos munkákra.

Az nem tűnt föl neki, hogy ez minden városrészből, ahol önkormányzati fenntartású szakrendelők vannak megtörtént. Sőt annak is utána néztek, hogy a kormánypárti kerületvezetésű városrészekből is rendeltek-e el szakszemélyzetet arra gyanakodva, hogy csak az ellenzéki városrészekkel akart az operatív törzs kibabrálni. Szaniszló azonban itt is lyukra futott, mert az ő gyurcsányista gondolkodásával fel sem tudta tételezni, hogy a járványveszély idején a szakmai kérdések a legfontosabbak. A szükséges erőforrást biztosítani kell, függetlenül attól, milyen színű kerületben dolgoznak az orvosok, az ápolók.

Jellemző módon a kormánypárti kerületek nem méricskélnek. A XVII. kerületi szakrendelő vezető főorvosa, Fenke Ferenc közleményt adott ki, hogy bár ők

nem önkormányzati fenntartású intézmény, hanem az Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása alá tartoznak, ezért rájuk nem vonatkozik ez az intézkedés. Biztos, ami biztos azonban az oltópontjukat ennek ellenére előkészítették, s ha olyan döntés születik, hogy be kell állniuk a sorba, akkor azonnal készen álljanak rá. A szakrendelőben dolgozó egészségügyi dolgozóik zöme azonban eddig is és végig az ünnepek alatt a Bajcsy kórház rendkívül jól működő 12 oltópontján teljesít szolgálatot.

Szaniszló és a többi DK-s polgármester esetében tehát a kormány szapulása mindig előrébb való a védekezésnél. Fontosabbnak tartják követelni, hogy forduljon a kormány külföldi segítségért, meg hogy hozza haza a külföldön gyógyító magyar orvosokat, mint az, hogy önzetlenül álljanak az összefogás pártjára s a maguk területén tegyenek meg mindent az emberek egészségéért, életéért.

Persze nyilván nem tenné ezt, ha nem érezné maga mögött Gyurcsány Ferenc teljes támogatását, sőt biztatását. A pártvezető írta közösségi oldalán: „Minden vád hazug, amivel vádolják Szaniszló Sándort! A végsőkig kiállunk mellette!” Gyurcsány bejegyzése rávilágít arra is, honnan fakad Szaniszló kormánykritikája, amikor megismétli a mantrázott hazugságot a raktárakban porosodó vakcinákról, a kormányt „szedett-vedett, senkiházi bűnszervezetként emlegetve”.

Erre pedig még rátesz Dobrev Klára, aki kicsavarná a védekezés irányítását a kormány kezéből és „független” szakértőkre bízná. Arató Gergely még azt is elmondta az ATV-ben, hogy ezekkel a független szakértőkkel az ATV műsoraiban is lehet találkozni. Tudjuk, hogy ott kik tűnnek föl, ismerjük szakértelmüket s a szavaikból áradó „függetlenséget.” Ezzel a dumával már Horn Gyula is megpróbálta megetetni a magyarokat, amikor kampányában azt írta zászlajára, hogy a szakértelem kerüljön kormányra.

Miközben a DK politikája másból sem áll ki, csak a védekezés hátráltatásából, azaz az orvosok, nővérek, ápolók munkája hatékonyságának aláásásából, aközben képesek sokadszorra most is magasra húzni kétszínűségük zászlaját, amely éppen egy nagy piros szívet ábrázol. Azt írja Gyurcsány: „A DK polgármesterei öt budapesti kerületben húzták fel ezt a zászlót. Melyek ott lobognak most is tiszteletünk jeléül. Orvosoknak, ápolóknak, nővéreknek, mentősöknek mondunk köszönetet.”

Fotó: Facebook

„Kétszínű, számító, gonosz politika. Kivételesen vastag bőrt igényel” – írja Kocsis Máté. Láttuk, mennyire ez az igazság.

Kedves Olvasó! Szépen kérem, ne figyeljen másra, csak saját és környezete egészségére. Se most, húsvétkor, se az ünnepek után. A gyurcsányisták haszonleső propagandájának figyelmen kívül hagyásával segíti legjobban az oltás terjedését, a közeledést életünk visszaállítására a régen várt, megszokott kerékvágásába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére