Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék a szuperkórházzal is Orbánt akarják megbuktatni

Horváth K. József

2021.02.09. 17:00

Bár a Dél-budai Centrumkórház alapkövét várhatóan csak a jövő évben teszik le, s a tervezett átadás határideje valamikor 2026-ban lesz, a Demokratikus Koalíció „Mivel hergeljünk ma?” Gyurcsány-kommandójának két kiválósága mégis alkalmasnak találták a témát arra, hogy most ezzel igyekezzenek a kormány ellen feldühíteni a budapestieket.

Megértem én, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesnek és László Imrének, Újbuda polgármesterének, az oltakozási kiskapukereső-bajnokság feketeöves különdíjasának nap nap után harcba kell szállni Ferenc testvér piros pontjaiért. Örömmel látom viszont azt is, hogy most bizony különösen témaszűkében szenvednek.
A Gyurcsány-pártiak legnagyobb szomorúságára a hatóság ugyanis már a negyedik vakcinát is engedélyezte. Ráadásul a nemzetközi tudományos-orvosi szakfolyóiraton túl Angela Merkel is kiállt az orosz vakcina mellett, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök emellett nyilvános önkritikát gyakorolt az Unió vakcinabeszerzési politikája miatt, megerősítve Orbán Viktor Brüsszelnek címzett kritikáit. Az osztrák kancellár, Sebastian Kurz pedig lényegében szintén azt mondta a Gyurcsányék által leginkább támadott orosz és a kínai vakcinára, amit a magyar kormányfő: mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret.

A kommunikációs térben tehát Gyurcsányék komoly veszteségeket szenvedtek el a kormánnyal szemben a közelmúltban (is), ezért aztán joggal jelentek meg a tanácstalanság sötét karikái a „Mivel hergeljünk ma?” kommandó tagjainak szemei körül.

Ekkor juthatott eszébe valamelyik okos éceszgébernek a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közlekedési hálózatról szóló tájékoztatás általuk vélelmezett hiánya. Az persze nem zavarta tippadókat, hogy ez egy alapvetően rossz ötlet, hiszen erről már régen kormányhatározat is született.

A téma kapcsán László Imre valószínűleg húzta is a hátsóját, mert polgármesterré választása után ő volt a leghangosabb ellenzője a szuperkórháznak. Egyenesen pazarlónak és feleslegesnek nevezte és kijelentette: ha van reális lehetőség a projekt leállítására, akkor megteszi. Nehogy már jó legyen valami az általuk szavakban mindig az egekbe magasztalt a budapestieknek.

Bravó, Imre! Így beszél a több száz milliárd forintos Egészséges Budapest Program egyik legfontosabb elemének számító fejlesztésről egy igazi kiskapuzó bajnok orvosdoktor. Pláne azok után, hogy az ellenzék folyamatosan az egészségügyi fejlesztések hiánya miatt szapulja a kormányt.

Gy. Németh Erzsébet azonban annál nagyobb kedvvel kaphatott az ötleten. Részint azért, mert ismét szerepelhetett. Részint pedig azért, mert a humán területet felügyelő főpolgármester-helyettesként naná, hogy a kórházügyekhez ért a legjobban.

Szóval a téma „rendkívül aktuális”. Az alapkőletétel – ahogy mondtam – csak jövőre várható. A hét hektáros, a bokros, bozótos réten egyelőre a régészeti feltárás és a lőszermentesítés zajlik. Az olvasó már nyilván előre rágta a körmét, hogy a kofaasszonyokat megszégyenítő figurával miként fog Gy. Németh megint jól odamondogatni a kormánynak. Nem kellett senkinek csalatkoznia. Gyurcsány fővárosi helytartója, sokak szerint karszalagos jegyellenőre keményen megjegyezte, hogy még ugyan egy követ sem raktak le a tervezett Dél-budai Centrumkórház területén, de már 15 milliárd forintba került a beruházás. Majd még rátett egy lapáttal, mondván: „A DK főpolgármester-helyetteseként úgy látom, hogy a kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a magyarok egészségügyi ellátása. A fideszes elitkórház terve egy halandó számára megközelíthetetlen, kifejezetten a helikopterező fideszes elit számára fog megépülni.” Na, mit szólnak, bombasztikus, ugye? Ez volt a „Mivel hergeljünk ma?” Gyurcsány-kommandó napi szánalmas kötekedése. Ami lehet, hogy Gy. Némethnek testet-lelket remegtető boldogságot okozott, de László Imre azért érezte a büdöset: az ATV-ben a telkek és a tervezési árak ismeretében egyáltalán nem kifogásolta az eddigi költségek mértékét. Persze lehet az is, hogy korábbi szuperkórház ellenes kiszólása miatt Gyurcsány jól az orrára koppintott, ezért hátrább húzta az agarakat. A televízióban töredelmesen bevallotta azt is, hogy a sajtótájékoztatójuknak semmi más apropója nem volt, csak az, hogy megtudakolják, milyen lesz a közlekedése a kórházhoz, hogy tudnak majd a budapestiek eljutni oda. A tervezett két kórházi helikopterleszálló pálya pedig valószínűleg érzelmileg érinthette meg Gy. Némethet, megindítva nála a pavlovi reflexeket, ezért nem tudta kihagyni a gúnyolódó helikopterezés megemlítését a szövegéből.

Nála a betegek gyors kórházi ellátáshoz juttatása nem szempont, ahogy a pártjának sem fontos a vírustámadás mielőbbi elhárítása, csak az, hogy miként lehet a dolgokat ürügyül felhasználva belerúgni a kormányba. Neki nem számít, hogy itt 1200 ágyas szuperlétesítmény épül – ami a baloldal kormányzása alatt még ötlet szintjén sem merült föl – ahogy az sem, hogy 1,2 millió ember ellátása lesz általa biztosítva. Neki csak az a lényeg, hogy újfent a kormányba törölhesse a cipőjét.

De akkor nézzük, mennyire lesz a kórház „csak repülőgéppel” megközelíthető, melyek a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat legfontosabb elemeit? A dinamikus haladás érdekében átépítik a Dobogó út, M1-M7 autópálya és a Balatoni út közötti utat. Új közúti csomópont készül a Dobogó út–Őrmezei út–Balatoni út kereszteződésében, illetve tervben van egy új, külön szintű csomópont kiépítése is. Ugyancsak tervezik a villamosközlekedés fejlesztését.

Hát ennyit ért a Gyurcsány-kommandó kormány ellen lázító, aktuális kommunikációs Barba trükkje.

És ennyit ér a többi is. A baloldalnak egyszerűen nincs mondanivalója az emberek számára. Legfeljebb annyi: vesszen Orbán. Ha azonban mégsem veszne, akkor talán épp ezért lesz nekik különösen nagy szükségük a Dél-budai Centrumkórház minőségi szolgáltatásaira...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére