Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék hirtelen oltáspártivá válását senki nem hiszi el

Horváth K. József

2021.04.09. 16:00

Nem mondok újat, ha megállapítom: Gyurcsány minden határt átlépő parlamenti felszólalása után, amelyben – a legarcátlanabb „érveléssel” – börtönnel fenyegette meg politikai ellenfeleit azért, amit oltásellenességükkel pontosan ők követtek el, most képes viccelődni.

 

Már amennyire Gyurcsány képes a nemes viccelődésre. Közösségi oldalán ugyanis ezt írja Kövér László házelnöknek: „Házelnök úr. Ha börtönt ígérek, és ettől a torkán akad a szó, akkor ne krákogjon, hanem szopogasson valamit :)”

Kétfenekű megjegyzés ez, nagyon is. De mielőtt ennek kibontásához hozzáfognánk, nézzük meg Gyurcsány állításának lényegét, majd erre a házelnöki reakciót.

Ezzel vádaskodott a pártelnök: „Maguk nem védték meg a magyarokat, hanem hozzájárultak, hogy százak haljanak meg. Szeretnék önöknek valamit mondani: magukat is el fogják vinni, egy év múlva, másfél év múlva, mert hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg, és mi ezt jövőre, mikor győzünk, számon fogjuk kérni, és maguknak nem lesz kegyelem.”

S így reagált Kövér László: „Tíz másodperces szünetet tartsunk, amíg mindenki lenyeli, ami a torkán akadna, és adjuk meg a lehetőséget az államtitkár úrnak is, hogy erre a ritka ízléstelen hozzászólásra nyugodt választ adjon.”

És ezek után jött az a krákogós, szopogatós bejegyzés, a végén egy smiley-val.

Miért kétfenekű ez a bejegyzés? Mert többféleképpen lehet értelmezni. Nem kétséges, hogy Gyurcsány éppen ezért fogalmazott így.

Lehetséges ugyanis, hogy ha valakit börtönnel fenyegetnek, akkor megijed, és azonnal vízért nyúl, gondolván, hogy tényleg vaj van a fején, és ezt Gyurcsány tudja, s most ügyesen revolverez a „kemény” információval. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy azért írta ezt, hogy továbbvigye a parlamentben – sarokba szorított rágcsálóként – elharsogott felszólalását, félelmet keltve politikai ellenfeleiben. Eljátszva, hogy az ő oltásellenes kampánya egyáltalán nem bukott meg, sőt! Így is hitelesebbé próbálva tenni a hazugságot, hogy ő mindig is oltáspárti volt. Ezzel két legyet akarhatott ütni egy csapásra. Odaszúrt a kormányoldalnak, nehogy a továbbiakban is oltásellenességgel merészelje vádolni őt, mert akkor aztán tényleg irgum-burgum lesz a vége. Másrészt pedig üzenni akart csatlósainak – Kocsis Máté szavaival: utánfutóinak –, hogy ő biztos a 2022-es győzelmében, úgyhogy senki ne kételkedjen az illetékességében azt illetően, hogy az utánfutókról kit vesz föl a parlamenti helyet érő, komoly egzisztenciával kecsegtető listára, és kit nem.

Az, hogy ő esetleges majdani kormányfőként közvetlenül „börtönt ígérve” fenyeget, és ezt ráadásul liberális gőgtől vezérelve külön bejegyzéssel hangsúlyozza is, az az általuk unos-untalan követelt jogállam teljes mellőzését jelenti, ami szintén az ő aljasságuknak, kettős mércés testtartásuknak a jellemzője, de ezt most hagyjuk.

A bejegyzés másik olvasata, különösen a smiley-val a végén, azt is jelentheti, hogy Feri csak viccel, az egészet nem gondolja komolyan, pusztán egy csacska kis irománnyal akarja fölhívni magára a figyelmet a saját helyéről. Lentről, az ürgelyukból. Kimondatlanul is azt üzenve, hogy tényleg vegyetek már egy kicsit komolyan, fiúk.

Kövér László egyébiránt természetesen nem krákogott a felszólalás után, s nyilvánvalóan semmiféle vaj nincs a fején. Ha valamiért várt néhány másodpercet Gyurcsány felszólalása végén, az a hallottak miatti döbbenet csendje volt, nem más.

Száz szónak is egy a vége. Nyilvánvalóan egyetlen normális ember sem hiszi el, hogy Gyurcsányék egyik napról a másikra megváltoznak, és oltásellenesből oltáspártivá válnak. Már csak azért sem, mert a közelmúltban törvényjavaslatot akartak elfogadtatni a parlamentben az orosz és a kínai vakcinák betiltására. Ezt Orbán Viktor mondta mai rádióinterjújában. Miniszterelnöki idézet következik: „Elfogult vagyok, és nem pozitív irányban. Én nem hiszek nekik. A baloldal oltásellenes. Én parlamenti képviselő is vagyok, nemcsak miniszterelnök, ezért foglalkozom törvényalkotási kérdésekkel. És az a helyzet, hogy ők az Országgyűlésben beadtak egy határozatot. Mindegy, hogy ki mit beszél ma meg tegnap meg tegnapelőtt. Van egy tény. Beadtak egy országgyűlési határozatot. El akarták fogadtatni. A törvényjavaslatban az volt benne, hogy a magyar parlament tiltsa be a kínai és az orosz vakcinát. Pont. Ez a tény. S ha ezt elfogadta volna a parlament, akkor sok százzal vagy több ezerrel haltak volna meg többen, mint az így is elég magas és szomorúságra, keserűségre okot adó veszteségünk. Tehát ha elfogadtuk volna mindazt, amit a baloldal mondott, akkor sokan meghaltak volna. Az már csak a baloldali képmutatásnak egy számomra nem meglepő fejezete, hogy magukat természetesen beoltatják, miközben az embereket meg lebeszélik. Nem igényel ez semmilyen kommentárt. Aki gondolkodó ember, az pontosan tudja, hogy mit gondoljon erről.”

Itt tényleg nincs helye további kommentárnak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére