Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék katasztrofális következményeket akarhatnak

Horváth K. József

2021.02.27. 19:00

„A valóság figyelembevételének megtagadása bármilyen okból történik is, katasztrofális következményekkel jár” – írja az orosz-amerikai író, filozófus, Ayn Rand.

A Gyurcsány házaspárral kapcsolatban ezt az idézetet voltaképpen naponta fölemlegethetnénk, hiszen szinte nincs olyan megnyilatkozásuk, amely figyelembe venné a valóságot. Dobrev Klára azonban a héten nagyon is kihúzta a gyufát, amikor Facebook oldalán a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja kapcsán tette közzé megemlékezését. Méghozzá úgy, mit egy ma született bárány vagy egy olyan marslakó, aki épp csak megérkezett a Földre s átlapozta történelmünknek egy véres szeletét és megrendülten elcsodálkozó hangon kérdezte, hogy ilyen van, ez hihetetlen? Tudják miket írt? Nézzük. „Minden diktatúrát, amely gyilkol, a nemzetnek egységesen kell elutasítania és legyőznie.” Rendben van. Aztán: „Megrendülve gondolunk az áldozatokra és elítéljük mind a gyilkosokat, mind a rendszerüket. Soha többé kommunizmust! Soha többé gyilkos rendszereket.” Ez is rendben van.

Csak az nincs rendben, hogy Dobrev Klára családja nagyapja révén derékig gázolt a véres terror rendszerében, amelyet gyilkosaival együtt Dobrev Klára a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja kapcsán elítél. Azt sajnos nem tette hozzá, hogy a nagypapa, Apró Antal a kommunista diktatúrában a minisztertanács elnökhelyettese volt, ahogy azt sem, hogy az 56-os forradalom leverése után személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét. 1958-ban pedig ő jelentette be a parlamentben a kivégzésüket, amelyet a nép jogos elégtételének, az ellenforradalom méltó megbosszulásának nevezett. Anyja, Apró Piroska pedig a karhatalmista, s ami rosszabb, „pufajkás”, tehát akik a tömegre is lőttek, Horn Gyula kabinetfőnöke is volt egy ideig.

Persze tudjuk, a fiúk nem felelősek az apák bűneiért. Akkor viszont nem egészen úgy áll a helyzet, ha a „fiúk” még ma is haszonélvezői az „apák” rémtetteinek. Hiszen Gyurcsány és Dobrev ma is abban a villában lakik, amelyet az Apró-család jutalomból Nagy Imre koncepciós peréért, illetve az 1956-os megtorlásokért kapott. Arról nem szólva, hogy a házaspár politikai és gazdasági kapcsolatainak egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti.

Dobrev Facebook-bejegyzése azért különösen undorító, mert úgy ír, mintha az égvilágon semmi köze nem lenne ahhoz a 100 millió áldozathoz, amely a kommunizmus tobzódásának következménye.

A HírTv azokból a kommentekből is idézett, amelyeket a csatorna közlése szerint időközben töröltek az oldalról. Például „Kínos lehetett elítélni a saját gyilkos rokonait.” Vagy: „kínos azt hazudni, hogy elítéli őket.” A megmaradók közül mások mellett Krisztina így fogalmazott: „Bájos, hogy pont Ön emlékezik meg.” Tibor: „Szégyellheti magát, legalább ma hallgathatna.” Mónika: „Klárika, nem kellene megszólalnia…”

A józan kommentelők tehát még akkor is elítélték Dobrevet, ha egyikük másikuk esetleg rokonszenvez velük. Írom, hogy velük. Azaz Dobrevvel és Gyurcsánnyal, hiszen politikai tartalmú megnyilatkozásról lévén szó nyilvánvaló, hogy azt a párt főnökének, Böszme úrnak kell jóváhagynia. A kommentelők közvetve utaltak arra is, hogy a jó ízlés nem feltétlenül a Gyurcsány család sajátja. Múltbéli és mai napi tetteik alapján persze tudom jól, hogy ez túlzó elvárás velük szemben, de azért mégis átfut a homlokom mögött egy kósza gondolat, elvégre emberek vagyunk, hogy hátha.

Nem gondol persze arra senki, hogy határolódjanak el a felmenőktől, ahogy tette például Pokorni Zoltán nyilas nagyapjától, mert ahhoz már annyi lelki többlet kellene, amivel ők akkor sem rendelkeznének, ha háromszor újra születnének. De legalább ne tegyenek úgy, mintha marslakók lennének, mintha nem történt volna semmi a magyar történelemben, amihez a felmenőknek közvetlen köze volt.

Pokorni ügyben csak annyit, hogy a hegyvidéki polgármester a képviselő testület 2019-es alakuló ülésén kezdeményezte, hogy vegyék le nagyapja nevét a kerületi Turul-szoborról. Pokorni József – bár a háború alatt meghalt, így nem ítélhették el – a nyilas múltú háborús bűnösök közé sorolható, ezért nem méltó arra, hogy az emlékművön szerepeljen a neve. A polgármester elmondta, soha nem kérte, hogy az emlékműre kerüljön a nagyapja is.

Nagyon nem baj tehát, sőt, hogy Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja kapcsán molinót ragasztott a Gyurcsány-házaspár garázsának ajtajára, amelyen Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal Rákosi Mátyással látható.

Egyébként ne legyünk naívak. Bár Dobrev Klárának nyilván nem lehet köze nagyapja bűneihez, anyjának a Kádár-rendszert tartópillérként kiszolgáló múltjához, ám napjainkban végzett politikai tevékenységéhez annál inkább. Európai Parlamenti képviselőként, sőt az EP alelnökeként ugyanúgy azon munkálkodik, mint felmenői. Az Európai Egyesült Államok megteremtésén, az egyközpontból irányított birodalmi Európa megteremtésén, azaz a nemzeti függetlenség, a nemzetállami szuverenitás megszüntetéséért.

Könnyen lehet, hogy azért „hajtott fejet” a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján az áldozatok előtt, hogy rokonszenvet váltson ki azokban az elsősorban fiatal tömegekben, akik keveset vagy semmit nem tudnak a történelemnek a családjához kapcsolódó véres eseményeiről.

Az áldozatok emlékéből, a gyilkosok elítéléséből nem akar ő semmi mást, csak újból hatalmat kreálni. Felhatalmazást ahhoz, hogy a Gyurcsány-koalíció ott folytassa, ahol Dobrev felmenői abbahagyták. Cél: Magyarország idegen erőknek történő kiszolgáltatása.

Zárjunk a gondolatmenetet a kezdő idézettel: „A valóság figyelembevételének megtagadása bármilyen okból történik is, katasztrofális következményekkel jár.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére