Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék megint magukat buktatták le, nem Orbánt

Horváth K. József

2021.03.01. 19:10

A Gyurcsány-koalíció múlt héten kezdődött vakcinakommandóját hallgatva a mai parlamenti ülésig bezárólag egy mesebeli történet jutott eszembe. Ebben arról van szó, hogy a kisfiú látott egy tehenet a háztetőn feküdni, amely közben elégedetten kérődzött. Szúnyog repdesett körülötte, amely akkora volt, mint egy ló.

Ez a kis történet is legalább annyira abszurd, mint amikor a Demokratikus Koalíció közössági oldala február 25-én azt hirdeti, hogy Dobrev Klára lebuktatta Orbán Viktort. Klára asszony mondja: „Magyarország jóval több uniós vakcinára lenne jogosult, mint amennyi jelenleg érkezik.”

Egy nappal később kiírják az oldalukra: „Azért nincs uniós vakcinánk, mert Orbán így akarta.”

Vasárnap Arató Gergely sajtótájékoztatója. Lényeg: a kormány elismerte, szándékosan nem rendelt be elegendőt az uniós vakcinákból, hogy tovább folytathassa az EU-ellenes kampányt! Ez gyilkossággal felérő bűn – állítják.

A kormánynak persze semmit nem kellett elismernie, de menjünk tovább.

Molnár Csaba ugyancsak vasárnap kétszer is a nyilvánossághoz fordult a témában. Ugyanazt mondta, mint Dobrev és Arató: „Hatalmas lebukás! Kiderült, hogy Orbánék a mostaninál sokkal több, az Unió által engedélyezett Moderna vakcinát tudnának venni, de helyette inkább kínait vesznek.” Majd fokozta is a tempót, kijelentve: „Ritkán mondok ilyet, de ez tényleg hazaárulás.”

Közben megszólalt Karácsony Gergely és gyurcsányos stílusban a következőket mondta: „Ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet.”

Ma Varju László a parlamentben ugyancsak e témában folytatta a gyalázkodást.

Közel egy hete kiabálja tehát a Gyurcsány-koalíció vakcinaügyi valótlanságait. A nyugalom megzavarására alkalmas, hergelő álhírek helyett azt is mondhatta volna Dobrev, hogy egy kisfiú látott egy tehenet a háztetőn feküdni. Arató meg azt, hogy szúnyog röpködött körülötte, amelyik akkora volt, mint egy ló. Ezen legalább mosolyognánk egy jót. Miközben tudjuk, hogy nyilvánvaló képtelenségről van szó, aközben szinte látjuk a tetőn fekvő tehenet, a ló méretű szúnyogot és jókedvre derülünk a mesebeli fantázia szüleményén.

Csakhogy a Demokratikus Koalíció esetében nem ártatlan meséről van szó. Sokkal inkább tudatos, rosszindulatú félrevezetésről, az emberekben a koronavírustól amúgy is meglévő félelem szándékos felerősítéséről. Arról, hogy gerjesszenek minél nagyobb haragot Orbán Viktor ellen, aki ugye azért nem rendel elegendőt az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt. Példátlan aljasság, amit Gyurcsányék – önös politikai haszonszerzés céljából – művelnek az emberek halálfélelmének felerősítésével.

Gyurcsányék ugyanis pontosan tudják, hogy az a másfél millió Moderna vakcina, amiről ők beszélnek, csak 2021 decemberében állna rendelkezésre, akkor szállítaná Brüsszel. És addig mivel lehetne megvédeni a magyarok egészségét és életét? – kérdezhetnénk.

Ma már nem is titkolják Brüsszelben sem, hogy az Európai Bizottság vakcinabeszerzése lassú, körülményes, rossz, mi több, még a német kormány szerint is elhibázott. Ezért áll Európa sokkal rosszabbul az oltás frontján, mint az USA, Anglia vagy Izrael.

Magyarország a minap engedélyezett Janssen-vakcinával együtt több, mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből és további 3,5 millió embernek elegendő saját beszerzésű vakcinát, ami másfélszer több, mint hazánk teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, aminek kiszállítását a gyártók idén októberig vállalták.

Ehhez képest Karácsony Gergely nyilatkozata többszörösen bicskanyitogató, hiszen ő is nagyon jól tudja, hogy csak az év végén állna rendelkezésre a DK-által szándékosan „félreértett” vakcinamennyiség. Ehhez képest közösségi oldalán volt pofája azzal jóemberkedni, hogy „Hívja le a kormány a teljes keretet a bizonyítottan hatásos Moderna-vakcinából, ha eddig nem tette, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, mi megoldjuk a fővárosiak oltását.”

Tudjuk jól, mit oldanak meg. Eddig ugyanis semmi használhatót nem tettek a budapestiek érdekében 2019 októbere óta, ha csak a biciklisávok felfestését nem soroljuk ebbe a kategóriába.

Ez egyben azt jelenti, hogy Gyurcsánynak, Karácsonynak az is megfelelő lenne, ha csak az év végén kezdenék el oltani a budapestieket. Addig is lehetne gyűlölködni Orbánra, hogy még mindig nem oldotta meg az emberek átoltottságát Magyarországon.

Nem hiszem, hogy ehhez bármiféle további kommentárra szükség lenne.

Ez mindössze egy aktuális példa arra, hogy a baloldal mennyire nem oltáspárti, mennyire oltásellenes, illetve mennyire nem számítanak nekik a választók. Csak egyvalami számít: a politikai haszon.

Valószínűsíthető, hogy a 2022-es választásokig még nagyon sok hasonló mesével kell szembenéznie a józan embereknek.

Erősnek kell lennünk hozzá, hogy kitartók maradhassunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére