Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék Orbán Viktor bokájánál

Horváth K. József

2021.05.10. 17:05

Gyurcsányné Dobrev Klára a Telexnek adott mai interjújából az olvasók megsejthettek valamit. Jelesül azt, hogy a baloldal tizenegy évnyi erőlködése után miért tart ott a Demokratikus Koalíció, hogy népszerűségben már sikerült fölkapaszkodnia Orbán Viktor bokájáig.

 

Valószínűsíteni lehet, hogy nincs ma mértékadó politikai gondolkodó Magyarországon, aki Orbán Viktor kihívójának végül ne Karácsony Gergelyt tekintené, és Gyurcsánynéval ne úgy számolna, mint kellékkel a cirkuszban, aki ahhoz kell, hogy jobban sikerüljön a produkció. Hogy addig is fenntartsa az érdeklődést a baloldal iránt, amíg nem jön el az igazi választási kampány, amikor a fő erők, a moslékkoalíció és a Fidesz egymásnak feszülnek.

Mielőtt valaki félreértené, véletlenül sem akarok gúnyolódni a baloldal valóban rosszul hangzó minősítésével, csak szeretném ezúttal is Soproni Tamás momentumos polgármester megfogalmazását idézni. Ő mondta ezt saját magukra abban a szövegkörnyezetben, hogy „lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék”.

Tehát tudnivaló, hogy ez a baloldali moslékkoalíció csak együttesen képes arra, hogy maximum a közelébe kerüljön a Fidesz támogatottságának, de bármennyire is küzdenek Gyurcsányék, legfeljebb a saját táborukban lehetnek királyok. Ez a szint azonban éppen ott van Orbán Viktor bokájánál. A magáról sokat képzelő Gyurcsány és – a miniszterelnökjelölt-jelölti bejelentkezése óta egyre nagyobb arccal nyilatkozgató – Dobrev erejéből idáig ennyire futotta. És hiába fújnák a szelet a vitorlájukba a megrendelők pénztárcájához igazodó közvélemény-kutatásokkal, ettől még a társadalom számára nem lesz vonzóbb a pite.

Még akkor sem, ha Dobrev Klára szerényen azt mondja magáról, hogy „a szakmai tapasztalat és tudás, amit az elmúlt évtizedekben megszereztem, pontosan az, ami kell a Fidesz utáni sikeres kormányzáshoz”. Nagy arcról árulkodó nyilatkozata éppen fedi azokat a minősítéseket, amelyeket a közelmúltban olyan „független” és a DK-val szemben tárgyilagos személyiségek mondtak Klárikáról, mint Kálmán Olga, Vágó István, Arató Gergely vagy éppen Vadai Ágnes. Még jó, hogy Láriferi nem kezdett bele ilyen súlyosan visszatetsző asszonyfényező szövegbe, mert azon még a moslékkoalíció tagjai is elnevették volna magukat.

A lényeg tehát az, hogy Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltként népellenes felmenőivel, politikusként legelutasítottabb férjurával a hóna alatt, aki mindig csak jót akar tenni a magyaroknak, úgy hiteltelen, ahogy van.

A vicc az egészben az, hogy mai Telex-interjújában azt is bevallotta, valójában nem is akar jót tenni velük. A friss szövegből például már kimaradt a néhány nap alatt nagy karriert befutott szöveg, hogy a kis keresetűeknek ingyen lesz a villany, a gáz, a víz. Ezen akkorát röhögött az ország, hogy biztos a szemlőhegyi zabrált villába is fölhallatszott. Klára azonban nemhogy nem röhögött, hanem úgy beszélt róla, mint a legkomolyabb igazságról, megcsillogtatva a szemfényvesztésben férjurától elsajátított talentumát.

Bár a vakításból most kevesebbel ajándékozta meg bimbózó rajongótáborát, annál bőségesebb kínálatot tett az asztalra éjfeketébe csomagolt meglepetéseiből.

Az országvezetéssel kapcsolatban a következőket mondta ez a nagyszerű hölgy: „Erre csak akkor szabad vállalkozni, ha az ember érzi és tudja, hogy képes megcsinálni azt, amire az országnak szüksége van.” Egóból mindenesetre nincs hiány. Még nem is tudja, mi a feladat, fogalma sincs arról, mit jelent egy országot kormányozni, de már érzi és tudja, mire van szüksége egy országnak. Ez az igazi bolsitempó. Nyilván arra van szüksége, amire a libsi-komcsiknak szükségük van. Ha éppen szavazóból van hiány, akkor bevonják a rasszista, antiszemita Jobbikot, s már meg is van oldva a számtan. Persze nem a győzelemhez, csak ahhoz, hogy a végén legalább esély legyen dobogós helyre. Például a másodikra.

Aztán kibontjuk az éjfekete csomagokat, és meglátjuk Klára ajándékait, amelyeket nyilván Ferivel meg a globalista üzleti világ nyilvánosság előtt ismeretlen embereivel csomagolt be. Elsőre megpillantjuk az adóemelést. Nehogy annyit adózzon egy 150 ezer forintot kereső, mint a 3 milliót kereső. Tudjuk, aki nagy pénzt keres, az mindig ki tud bújni az adózás alól. De a legtöbben 200–500 ezer forint között keresnek, az ő megsarcolásuk borítékolható.

Aztán jön az ingatlanadó. Azt mondja Klára, hogy ez többet jelent a puszta adózásnál, ez igazságossági kérdés. Biztos Feri súgta neki ezt a nagyszerű fordulatot. Régen a komcsik simán államosítottak, lekulákozták a parasztokat, s már vitték is a vagyont. Most is ezt akarják, csak úgy nevezték el, hogy igazságossági kérdés. Miközben a maga idejében egyetlenegy feljelentésük nem született, nem tudtak közbelépni egy általuk jogszerűtlennek vélt közbeszerzés esetében sem, mert azok nyilván jogszerűen történtek, akkor majd, ha hatalmon lesznek, erőből ez biztos menni fog. Az igazságosság és a jogállamiság jegyében. Gyurcsányék szerint ugyanis az lesz az igazi demokrácia, mert a jelenlegi az nyilvánvalóan diktatúra. „Az Európa-párti, nyugatos politikát kell erős többséggé szervezni Magyarországon. Ahhoz pedig nem langyosság, hanem erő kell” – mondja Dobrev. Azzal a politikával akar többséget szervezni, amellyel tizenegy év alatt nem sikerült. De izommal nyilván az is menni fog, mert a gyurcsányi népi demokráciában eddig sem számított, mit akartak az emberek.

Itt van tehát egy kis kínálat a miniszterelnök-jelölt programjából. Amiből várhatóan nem lesz persze semmi, mert belőle sem lesz miniszterelnök, de legalább elmondta, milyen feketelevessel akarna kedveskedni az országnak megválasztása esetén. Természetesen széles mosollyal az arcán.

És még valami. A végtelenül oltáspárti gyurcsányisták nevében az élet- és emberbarát Dobrev kijelentette: „Én kifejezetten az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által hitelesített oltóanyaggal oltatnám be magam, az édesanyámat és a gyerekeimet.”

Ez vagyok én, szeressetek, summázhatnánk Gyurcsányné mai üzenetét.

Az én javaslatom pedig az: szeresse, aki akarja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére