Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsá(R)nyék

Bohár Dániel

2022.09.19. 12:35

Hogy jut egyáltalán valakinek az eszébe ennyi bukás és 12 évnyi vereség után, hogy árnyékkormányt alakítson? Ki kérte meg erre? Ki hatalmazta fel? Hogy képzeli?

 

Gyurcsány már hónapok óta készül. Nem lehetett tudni, hogy mire, mostanra azonban kiderült. A bukott miniszterelnök árnyékkormányt alakít a feleségével együtt. Először felnevettem ezen az egészen, aztán ahogy figyeltem Gyurcsány és Dobrev megnyilatkozásait rájöttem, hogy ennek a fele sem tréfa.

De mi is az az árnyékkormány?

A definíciója szerint az árnyékkormány olyan ellenzéki szerveződés, amely a hatalmon lévő kormány alternatíváját mutatja be. A célja alapvetően az, hogy az embereknek megmutassa a valóban regnáló kormánnyal szemben az ellenzéke, hogy ők is képesek döntéseket hozni és irányítani az országot. Az árnyékkormány abból a szempontból ugyanolyan, mint a rendes kormány, hogy vannak miniszterei és miniszterelnöke. Hatalmas különbség, hogy valódi döntési jogköre és ami ennél is fontosabb, felelőssége nincs.

 

Az árnyékkormányoknak Európában van divatja, leginkább azokban az országokban, ahol a sokpárti koalíció miatt instabil a kormány helyzete. Na de az a helyzet, hogy Magyarország nem ilyen ország.

Magyarországon április 3-án tartottak valódi választásokat, ahol valódi eredmény született. Eddig soha nem látott jobboldali győzelemmel. A magyar kormány stabil, 12 éve stabil állapotban van, éppen emiatt az árnyékkormánynak már az ötlete is nonszensz.

A baloldalnak lehetősége lett volna rendes kormányt alakítani, ha a szavazatok többségét szerezték volna meg. Ez nem sikerült. A választások után néhány hónappal árnyékkormányt alakítani az a demokrácia megcsúfolása. Szembemegy mindennel, ami a jogállamiságot jelenti.

Gyurcsány árnyékkormánya egyedi jelenség, hiszen Magyarországon erre még nem volt példa. A Dobrev árnyékminiszterelnök nevével fémjelzett kabinet több millió magyar ember akaratával megy szembe.

Mondjuk ezt már megszokhattuk ettől a csapattól. Igazságos versenyben képtelenek nyerni. Csalással, hazugsággal, erőszakkal vagy káoszteremtéssel akarnak hatalomra kerülni.

Ez Gyurcsány maga.

Isten óvjon minket ettől az embertől a napon vagy árnyékban, teljesen mindegy.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére