Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hadházi Ákos az állatorvosi ló

K. Gaál István

2022.05.02. 18:40

 

Lényegében minden izgalom és váratlan esemény nélkül megalakult az új országgyűlés. Orbán Viktor kormányt alapíthat, Kövér László lett a házelnök (gratulálunk!) és a tisztségviselőket is jól megválasztották.

Egy ideig ott is volt mindenki – nemcsak az aki számít, hanem valóban tényleg mindenki –, ám az eskütétel után Gyurcsány Ferenc kivezette népi zenekarát az ülésteremből. Úgy voltak vele, hogy ők már hivatalos képviselők, bankszámlaszámot leadták, vagyis lehet nekik utalni a fizetést már június elején. A többi nem érdekelte őket.

Aztán persze szépen visszaszivárgott néhány nem olyan bátor ember, de lényegében az ultrabalosok nélkül ment le a nap további része.

 

Komolyan mondom, hogy az egyetlen korrekt pali köztük Hadházi Ákos, aki egy pillanatra sem tette be a lábát a parlamentbe, hanem valahol vidéken kutatta a visszaéléseket. Ő egy ilyen önjelölt titkosrendőr, akinek semmi sem számít, csak a saját agymenése. Most azt hagyjuk, hogy őt ugye Zuglóból küldték az országgyűlésbe a választók, akik talán arra számítottak, hogy az egykori lódoktor állatorvos majd képviseli őket. Hadházi, akiről ugye tudjuk, hogy szoros kapcsolatot ápol a lószerszámmal (nem a nyereggel, hanem a paripák saját magukból kinőtt szerves részével), nem tette le az esküt, vagyis ő hiába nyerte meg a körzetét, egyelőre nem tekinthető képviselőnek.

Mostantól Kövér László kezében van a sorsa, hiszen esetében a házelnök dönt arról, hogy mikor pótolhatja a mulasztást Hadházi. Az egésszel az a baj, hogy Kövér László nemcsak beszél a demokráciáról, hanem hisz is benne és ennek megfelelően is cselekszik, vagyis vélhetően gyorsan esküdhet ez a jóember.

Pedig…

 

Pedig most kellene jó alaposan elhúzni az időt, mondjuk úgy 2026 márciusáig. Ne legyen már az, hogy Hadházi akkor tesz esküt, amikor neki kedve szottyan. Miért jár neki még újabb 5 perc hírnév ezzel az egésszel? Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Esetünkben az volt az első, hogy az országgyűlés május 2-án tartja alakuló ülését. Aki ott volt, az benne van a buliban, aki nem, az kimaradt.

Számtalan helyzet van az életben, ami egyszeri és megismételhetetlen. Amikor nincs visszaút, második esély, vagy új próbálkozás. Magyarországon országgyűlési képviselőnek lenni a legnagyobb szolgálat, minden perce ajándék kellene legyen. Hadházi azonban az első esélyről lemondott.

És, hogy miért neveztem őt mégis az egyetlen korrekt palinak a baloldalon? Mert abban biztosak lehetünk, hogy a többiek is szívesen osztoztak volna zuglói képviselővel a hisztiben, de nem merték bevállalni. Hagyták, hogy Hadházi legyen a baloldal állatorvosi lova. Jól sikerült, csak így tovább!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére