Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazai és nemzetközi mérések szerint is nő a Fidesz előnye

Szűcs Gábor

2022.03.25. 11:50

Migráció, koronavírus, gyermekeink az agresszív propaganda célkeresztjében és háború. Ezek egyike sem pozitív, sőt kivétel nélkül veszélyt jelentenek a magyar társadalom egészének jelenére és jövőjére. Kemény éveket élünk, nehéz időkben pedig erős, határozott, összeszedett és mindenekelőtt hazaszerető vezetőkre van szükség. Ezek azok a tulajdonságok, amikkel Orbán Viktor fel van vértezve, és amik a jelenleg előtérbe tolt baloldali politikusokból, Márki-Zay Péterből és Karácsony Gergelyből abszolút hiányoznak. Bár az ellenzék közös kormányfőjelöltje szerint a választók ostobák és aberráltak, a valóság az, hogy az állampolgárok pontosan látják, ki, milyen politikus, ezt pedig tükrözik a közvélemény-kutatások eredményei is.

A Társadalomkutató legfrissebb felmérése szerint „ingatag a baloldali tábor”. Tíz nappal a választások előtt, „ha ma tartanák a választásokat”, a Fidesz-KDNP pártszövetség a szavazatok 52, míg az ellenzéki összefogás a voksok 41 százalékát szerezné meg. 2021 novemberében ez az arány még 51-46 százalék volt, idén januárban pedig 51-43 százalék. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a polgári, nemzeti oldal szavazóinak a száma stabil, minimálisan növekszik, míg a baloldal támogatottsága szignifikáns csökkenést mutat. A felmérést végző cég szerint az ellenzék konstans gyengülése Márki-Zay Péter és a hatpárti koalíció közötti feszültségre és bizalmatlanságra, valamint a háború témakörében (is) tanúsított átgondolatlan kommunikációra vezethető vissza. A magyarok egyértelműen békepártiak, Magyarországon pedig abban a tekintetben is antagonisztikus ellentét mutatkozik a bal- és a jobboldal között, hogy míg előbbi fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ezzel belesodorva Magyarországot egy értelmetlen háborúba, valamint lemondanának a jelenleg nélkülözhetetlen orosz gázról, addig a kormánypártok pacifisták, a béke diplomáciai úton történő megteremtésén fáradoznak, illetve elsődleges célnak tekintik a magyarok életének és Magyarország gázellátásának a védelmét és biztosítását. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt a szavazatok 3-3 százalékát tudhatják magukénak, illetve 1 százalékot kapnának a felsorolt politikai erőkön kívüli egyéb pártok.

Szintén ötödik Orbán-kormányt vizionál április 3. utánra a jobboldali elhajlással korántsem vádolható Politico. A brüsszeli székhelyű hírszervezet a kormánypártok támogatottságát 50, míg az egyesült baloldalét 43 százalékon méri. A szimpatizánsok arányát folyamatosan monitorozó Politico grafikonján jól látszik, hogy az elmúlt egy évben kizárólag az előválasztásnak nevezett, adatgyűjtési célzatú színjátékot megelőzően tudta növelni valamelyest a támogatottságát az ellenzék, egyébként – politikai teljesítmény hiányában – amióta bejelentették az összeállást, csak gyengülnek. Pontosan egy évvel ezelőtt még 49-47 százalék arányban a baloldalt hozta volna ki győztesnek a Politico, május végére viszont már átvette a vezetést a Fidesz-KDNP, az olló pedig azóta – leszámítva egy augusztusi és egy decemberi megtorpanást – csak egyre nagyobbra nyílik a két tábor támogatottsága között.

Bár minden jel arra mutat, hogy a nemzeti oldal áll nyerésre, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyrészt, választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást; másrészt összeállt a baloldal, így a választókerületekben az egyéni jelölteknek nagyobb esélyük lesz, mint a korábbi voksolások során. Egy biztos megoldás van: ha április 3-án minél többen elmegyünk, és szavazunk a béke és a gyermekeink védelme érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére