Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába akarja Magyar György hülyének nézni a magyarokat, nem fog menni

Horváth K. József

2020.01.28. 17:00

Magyar György sztárügyvéd nagyon zokon vette, hogy név szerint őt is említették a hírek a börtönbiznisz haszonélvezői között. Természetesen azonnal dehonesztáló kifejezésekkel illette a nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságot felvető miniszterelnököt, akinek „volt képe” kijelenteni, hogy még mindig jobb harcolni, kiállni az érdekeink mellett és rámutatni a szabályozás abszurditására, mint balek módjára fizetni úgy, hogy ez egyébként tízmillió ember igazságérzetét sérti. Merthogy itt nem a jogszabályok helyes alkalmazásáról van szó, hanem visszaélésről, amit meg kell akadályozni, nyomatékosította a kormányfő.

Ebben az ügyben uniós színtéren is nyilván komoly csatákra lehet számítani, mert az elítéltek érdekeit a társadalom igazságérzete elé elhelyező ügyvédek krokodilkönnyeket hullatva mennek majd panaszkodni az európai bírósági fórumokra, ahol megsimogatják a fejüket és minden bizonnyal nekik adnak igazat.

Csak a konfliktus álságosságának érzékeltetésére hozom ide Orbán Viktor rádióinterjús idézetét egy ítéletből, ami egy rab kínzásának minősülő problémáját taglalta. „Nem süt be eléggé a nap a zárkába…” Ez a kínzás maga.

Mit mond erre Magyar György? Szerinte azzal, hogy a kormány felfüggesztette a kifizetéseket és nem hajtja végre a bírói ítéleteket, egyértelműen merényletet követ el a jogállamiság ellen. Nem ő a merénylő a társadalom ellen, á, nem, hanem a kormány, mert nem áll a bűnözők és ügyvédeik pártjára.

Magyar szemforgató módon foggal-körömmel ragaszkodik a jogállamiság szentségéhez. Véletlenül éppen ahhoz, amelynek létét az összegyurcsányozott elvtársai, barátai, szövetségesei az unióban olyannyira tagadnak, hogy az állítólagos jogállami deficit miatt állandó vegzatúrának és fenyegetettségnek teszik ki vele Magyarországot.

Ehhez képest azt mondja Magyar, hogy bírói ítéletet még törvénnyel sem lehet felfüggeszteni. Ami igaz, de ettől még nem kell a bűnözők oldalára állni, mint ő teszi. Saját szavaival ezt így fogalmazza meg: „Az úgynevezett néplelket zavarhatja, hogy bűnözők kapnak pénzt, de azt nem azért kapják, mert bűnöztek, hanem azért, mert a börtönben sanyargatják őket.” A sanyargatásról és a nap zárkába való beragyogásának összefüggéséről fentebb már írtunk.

Annak érzékeltetésére, hogy miért is ragaszkodik a jogállam elsődlegességéhez Magyar a néplélek igazságérzetével szemben, íme néhány adat. A bűnözők és az ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen és több mint tízmilliárd forintot nyertek el. Ebből több mint kilencmilliárd forint a bűnelkövetők és az ügyvédek számláin landolt, a sértettekhez, áldozatokhoz csak egymilliárd forint jutott. A Veszprémben 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó családjának megítélt 200 millió forint kártérítésből az érintettek eddig semmit nem kaptak, az Olaszliszkán 2006-ban meglincselt Szögi Lajos hozzátartozói szintén várnak kártérítésük nagyobbik részére (41 millióra).

Nem véletlen tehát, hogy Magyar ebben az esetben annyira ragaszkodik a jogállami normák betartásához. Mert ugye a pénz beszél…

Pedig jól tudja, hogy nem ez a helyes. Még talán a jog szerint sem, hiszen a büntetőjog alapelvei között ott olvasható például a humanitás elve, ami olyan érték, amelyet a büntetőjog még akkor is véd, ha az nincs belefogalmazva a normaszövegbe. Vagyis a néplélek által képviselt igazságérzet oltalmazása a Btk. alapelvei szerint megelőzi a bűnözők érdekeinek védelmét. Ez olyan evidencia, amit mondani sem kellene. De hogy mégis szükség van rá, arra a Magyar-féle, Soros háttérrel rendelkező ügyvédek romlott mentalitása a legeklatánsabb példa. Olyan kiskapukat keresnek ugyanis a jogi dzsungelben, amelyeken át „jogszerűen” szembemehetnek a társadalmi igazságérzettel. S van a lelkükben annyi tisztességdeficit, hogy ezt meg is teszik. A pénzért, a haszonért, meg Soros akaratáért, hogy a börtönbiznisz igazságtalanságán keresztül is lázítsanak, elégedetlenséget szítsanak a magyar kormány ellen.

Erre mondja Orbán Viktor, hogy itt nem a jogszabályok helyes alkalmazásáról van szó, hanem szimpla visszaélésről. Ahogy kiemelte a kormányfő azt is, hogy a magyaroknak igazuk van, amikor azt mondják, hogy nem azért dolgoznak, nem azért fizetnek adót, hogy utána a bebörtönzötteknek nem létező, tehát nem valóságos okokból jutalmat fizessenek, mert néhány ügyvéd ügyesen kijátssza a jogszabályokat. Égetően sürgős feladata tehát a parlamentnek a jogszabályok megváltoztatása.

Hogy ne legyen módja Magyar Györgynek és társainak a szájhősködésre, arra, hogy képtelen érvekkel magukat csak egyszerű jogkövető jófiúnak tüntessék fel.

Magyar is tudja, mi lenne a helyes magatartás, s ezt egy ATV-beli elszólásában meg is osztotta a nyilvánossággal: „Én az a kategória vagyok, aki az igazságért vagy jogszolgáltatás tisztességéért kiállok.” Tehát ügyvédi lendülete automatikusan az „igazságért” való kiállást helyezte első helyre, ahogy minden normális ember értékeiben ez így van, aztán eszébe jutott ezzel ellentétes praxisa, s gyorsan kijavította a „jogszolgáltatás tisztességére”. Azért, hogy az uniós bírákkal összejátszva fosztogathassák a magyar államot, miközben jó nagyokat röhögnek a markukba, mélységesen lenézve tízmillió magyar embert.

Az uniós bíróságokkal való összekacsintás üzembiztos működőképessége jelentheti az alapját Magyar azon magabiztoskodó kijelentésének, hogy a miniszterelnök vele rossz lóra tett, mert ő nem fogja befogni a száját.

Magyar úgy gondolhatja, mint Pomócsi bácsi Salamon Béla híres jelentében, amikor azzal hárította el a Bogdányba való kiküldetést, hogy minden főnökének titokzatosan jelezte, tud valamit az adott úr viselt dolgairól. Híres mondása: „Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni”. S láss csodát, megúszta a kiküldetést.

Csakhogy Magyar György nagyon téved! Hiába akarja megúszni az elítélt bűnözők mentegetéséért járó „bogdányi” munkavégzést, a magyar kormánynak nincs takargatnivalója. Ellenkezőleg. Éppen azt elégelte meg a miniszterelnök, hogy ilyen Bogdányra érett sorosista szervezetek és ügyvédek hülyének nézzék a magyar embereket.

Ezért áll ki bátran Orbán Viktor a magyar nyilvánosság elé, mert tudja, hogy csak ezen az úton, a társadalommal karöltve tudja igazságossá változtatni ezt az aljas gyakorlatot. S ezért hallgat a dologról az ellenzék, és médiumai ezért adnak tág teret a Magyar-féle mosakodásnak. Még az ATV Heti Naplójának többségében liberális, ellenzéki beállítottságú nézői is úgy szavaztak vasárnap, hogy nem jár kártérítés a raboknak a börtönkörülmények miatt.

Nem kétséges, a magyarok tömegei Orbán Viktort az igazságért való küzdelemben a börtönbiznisz terén is támogatni fogják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére