Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinka és ami a siker mögött van

Bohár Dániel

2022.05.11. 12:40

Követtük mindig, szurkoltunk mindig, örültünk mindig. De sosem tudtuk elképzelni, hogy mennyi munka van a siker mögött. Most megmutatták nekünk.

 

Háromszoros olimpiai, huszonhat világbajnoki cím, világrekorder tartó. A világ legjobb úszója. Ő nem más, mint Hosszú Katinka.
Az Iron Lady életéről filmet készítettek. Az alkotás jó, nagyon jó. Legalábbis a megítélésem szerint az a film tud valamit, amelyben többször élem meg, hogy kiráz a hideg, elszomorodom a főszereplővel, örülök a sikerének és a végen azt mondom, hogy ilyen nincs. Aztán mégis van.

Nem filmkritikus vagyok, emiatt a műről nem is szeretnék hosszasan írni. Azt javaslom mindenkinek, hogy aki teheti, nézze meg, komoly érzelmi hullámvasutat vált ki mindenkiből, ez garantált.

Fotó: MTI Fotóbank

 

Nekem ami megdöbbentő volt, az a teljesítmény. Sejtettük, tudtuk is, hogy egy olimpiai aranyban mennyi munka van, de amikor meg is mutatják nekünk, az letaglózó. Hosszú Katinka az egész életét arra tette fel, hogy bajnok legyen. A világ legjobbja, és az is lett.

A teljesítménye előtt nem csupán kalapot kell emelni, hanem inspirálódni is lehet. Egy bajai kislány nagyot álmodott és meghódította az egész világot, kevés megindítóbb történet van ennél.

 

A filmnek és Katinka teljesítményének komoly üzenete van, miszerint ha valamit tényleg nagyon akarunk, akkor azt képesek vagyunk elérni. Lehet, hogy ez elsőre sablonosnak vagy giccsesnek tűnhet, de ha mögé tesszük azt az akaratot, amivel Hosszú Katinka rendelkezik, akkor teljesen más megvilágításba kerül minden. Katinka példa minden ember számára, legyen az kétkezi munkás, bolti eladó, ügyvéd vagy bármilyen hivatású ember.

Örülök és büszke vagyok arra, hogy egy országban élhetek és ugyanazt a himnuszt énekelhetem Hosszú Katinkával.

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére