Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ítélkezzünk bátran! Legyünk kirekesztõk!

888.hu

2018.09.05. 14:30

Ma mindenkinek hatszor el kell határolódnia önmagától, egy nyüves kommentet sem lehet másképp befejezni, mint úgy, hogy "szerintem". De ez megy TV-interjúkban is. Ezt kötelezõen a mondat, vagy a vélemény után kell dobni. Mint egyfajta elköszönést.

Megnéztem egy videót. Valami ilyesmi volt a címe, hogy top öt szépséghiba.

(Jó, tudom, ez így kissé fura, de épp unatkoztam, s a könyvtáram haladó szelleműtlenítésével aznapra már végeztem – úgy rémlik, egy Hemingwayt még találtam a szekrény mögött, a pókhálók közt.)

Olyan hibákról szólt, amiket a nő ELKÖVETHET, nem pedig veleszületett.

Ilyenek voltak, hogy lepattogzott köröm, lenőtt haj, kócos haj, szétfolyt smink meg ugye a dohányzás.

Szegény (videófeltöltő) leányzónak rengeteg dislike-ja lett, és sorba jöttek a kioktató kommentek, hogy lehet, hogy az a lepattogzott körmű nő este a lázas gyerekét ápolta, azért nem ért rá ezzel foglalkozni, illetve hogy ő csak ne adja parancsba, hogy ki dohányozzon és ki ne. Meg különben is, hogy lehet ilyen ítélkezően beszélni arról a nőről, aki LEHET, HOGY A LÁZAS GYEREKÉT ÁPOLTA!”

Atyaég!

Nagyon vigyázni kell haladó korunkban a szépségvideósoknak, meg az egészségvideósoknak, mert hatszor el kell határolódniuk maguktól, és minden videót azzal kell zárni, hogy az igazi szépség belülről fakad. De a testépítéssel foglalkozó videósoknál ugyanez a helyzet – csak, hogy a férfirész se maradjon ki –, ott is oda kell brekegni a végén, hogy ez csak egy vélemény, és nem ítélkezünk, nem ítélünk el senkit, és nem baj, ha dagadt, hájas, vézna vagy sörhasú vagy, ez a te döntésed.

Könyves videókban sincs másként. Nincs pocsék könyv. Az illető elmondja, hogy neki nem tetszik, majd elmondja a kötelező mantrát, hogy de ez csak az ő véleménye, és akinek ellenben iszonyatosan bejön, az nem kevesebb, nem kisebb, nem hülye, és ő nem nézi le ezért. Õ is ugyanolyan jó és egyenrangú s a többi.

 

Ma mindenkinek hatszor el kell határolódnia önmagától, egy nyüves kommentet sem lehet másképp befejezni, mint úgy, hogy "szerintem". De ez megy TV-interjúkban is. Ezt kötelezően a mondat, vagy a vélemény után kell dobni. Mint egyfajta elköszönést. Nem a kalapját emeli meg az ember a beszélgetés végén, vagy nem meghajol, hanem elrebegi: „Szerintem.” (Miért, ki más szerint, könyörgöm, ha én mondom, akkor az szerintem van, nem?)

 

Na, szóval, vissza a videóhoz. Rengeteg a felháborodott komment. A kövérektől a dohányosokig mind kikérik maguknak. (A kövérség egy külön szekta és dacos érdekvédelem. Kövér nincs. Nem létezik. Meg egyébként is, ne ítélkezzünk stb.

Láttam fotókat egy tüntetésről, ahol kövér emberek fürdőszobai mérlegeket törtek szét és zúztak össze, mert a tárgy gyűlölködő módon emlékeztette őket a tényekre.)

 

Egy kedvenc komment.

"Szeretem a videóidat, de valamit szeretnék hozzáfűzni. Ahhoz senkinek semmi köze, mivel rongálja magát a másik. Én magam is dohányzom, 23 éves nő vagyok és az én saját döntésem, nem brahiból, nem a csordaszellem miatt, hanem így alakult. Ha te mint nő engem kevesebb nőnek tartasz azért, mert én dohányzom és te nem, akkor köszönöm szépen, de ezt bóknak veszem. És még egy tanács: Nem ítélnék meg senkit, még egy nőt sem, mert szabad akaratából azt csinál, amit szeretne. Káros, nem káros, nem a te dolgod, ahogy a te hibáidat sem tekintem én személyesnek és nem foglak kioktatni róla, legyen ez bármilyen jellegű dolog. Szabad világot élünk ahol mindenki azt csinál tényleg, ami neki jólesik. Ha nekem sápadtabb a bőröm és gyorsabban öregszik, mert cigizek, ez legyen az én problémám. Együtt élek a párommal és elfogadja ezt, nem undorítja. Ahogyan a felnőtt baráti társaságunkból is mindenki dohányzik, szinte csak párokból állunk és soha senkitől, férfitől nem hallottam, mennyire undorító, hogy párja dohányzik. Kolléganőm például, aki egészségesen táplálkozik (gluténmentes, cukormentes, mindentől mentes étrend), nem dohányzik, nem iszik több egészségügyi problémája van, mint nekem valaha volt. Én számolok a kockázattal, mint rák, öregedő bőr és a többi, innentől kezdve senkinek a világon semmi köze ahhoz, mit kezdek magammal."

 

Elmondanék egy kínos tényt. A szépség bizony kirekesztő! (Vagy az vagy, vagy nem vagy az). Ítélkező (megtettél-e érte mindent vagy sem) és diktatórikus (ezt tedd, és ezt ne tedd, hogy elérd a célt, a szépséget). Ugyanígy az egészség, vagy műveltség és a teljesítmény is az.

Igen, a valóság kirekesztő és megkülönböztető.

Szeretnénk épelméjűek maradni? Tanuljuk hát meg, s mondogassuk párszor:

 

Az igazság szélsőséges!
A valóság gyűlöletkeltő!
Az erkölcs kirekesztő!

 

Nem véletlen, hogy a libsik mindhármat annyira utálják.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja Gábor, Pozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

(A borítókép a szerző munkája.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére