Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobbik-fan lett az Index.hu

Nagy Gábor

2016.10.25. 15:58

Új idők járnak. Meglepő fordulatokat hoz a magyar médiaháború. Értékvilága tekintetében posztmodern liberális Spéder-lap fokozatosan magához öleli a radikális Jobbikot, akit korábban nem létező, szalonképtelen politikai alakulatnak tekintett.

Úgy tűnik már nem akkora gond a liberális portál számára az antiszemitizmus, az Irán-pártiság vagy a trianonozás, mint korábban. Times they are a-changin’ – ahogy a klasszikusok mondják.

A meglepő fordulat létét bárki ellenőrizheti egy egyszerű tartalomelemzéssel. Az Index.hu 2016 októberében több mint háromszor annyi alkalommal beszélt kedvező (vagy a párt pozícióját védő) kontextusban a Jobbikról és Vona Gáborról, mint amennyi kritikus hangvételű cikket jelentetett meg a pártról.

A hónapban közel 80 cikk jelent meg.

A cikkek mindössze 7%-a volt kritikus hangvételű, az is elsősorban a népszavazás témakörében (azaz pl. a Jobbik politikai pozíciójának nem kedvezett a népszavazás), szemben 93% pozitív vagy a Jobbik álláspontját keretezés nélkül közvetítő publikációval. A Jobbikkal és Vonával foglalkozó írásokban a pozitív /negatív keretezés aránya 25 a 7-hez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére