Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony bemutatta: a kilógó lóláb személyesen Tüttő Kata

Horváth K. József

2020.08.08. 09:49

Most, hogy Karigeri Lánchíddal kapcsolatos közbeszerzési ügyének újabb fordulatai pörögnek, talán sokan meglepődtek, hogy a vágyott kivitelezővel való vélhető mutyi lólába egyik pillanatról a másikra láthatóvá vált. Ha tetszik, kilógott. Mi több, megszólalásig hasonlít Tüttő Katára, a főpolgármester egyik helyettesére.

Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem ízetlenkedni akarok, még kevésbé gúnyolódni egy hölgyön. Közéleti szereplőként tisztelője vagyok az egyik legcombosabb vörös báró, Leisztinger Tamás egykori élettársának, de tény, ami tény, ha ezúttal néven akarjuk nevezni a gyereket, akkor azt kell mondanunk, hogy esetünkben a lóláb maga Tüttő Kata.

Karácsony Gergely ugyanis egyik meggondolatlan pillanatában az ATV-ben elmesélte, hogy kit szeretne az indulók közt tudni a Lánchíd közbeszerzési tenderén. Ezen mélyről jövő szándékáért még azt is vállalta, hogy a jogszabállyal ellentétben szabálytalanul írja ki a nemzetközi tendert, amin bárki indulhat az üzleti világból Brüsszeltől kezdve Budapesten át Honoluluig. Ám hogy közéjük még a Közgép, a Strabag és az A-Híd is beférjen, amely cégek még Demszky Gábor kedvencei közé tartoztak, mert ők újították föl anno a Margit hidat, s amelyek nyilvánvalóan azóta is a baloldal kedves beszállítói, ezért Karácsony még a jogsértést is felvállalta a közbeszerzési szerződés szabálytalan kiírásával. E jeles konzorciumnak ugyanis nincs nyolc éven belüli referenciája, s a meglévő tízéves ellentétes a közbeszerzési kiírással. Magyarán így az A-Hídnak és társainak lőttek.

Ezt persze Karigeri jól tudta, mégis igyekezett úgy beállítani a dolgot, hogy a kormány a hibás. Ezért beszélt elfuserált kormányrendeletről, ezért akarta magukat úgy beállítani, mint akik a minél szélesebb körű verseny hívei, s ezért beszélt a jelenlegi jogszabályról gúnyosan úgy, mint amely csak a Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek kedvez.

Karigeri még a kereskedelmi televízióban is nyíltan felvállalta, hogy jogszabályellenes közbeszerzést akarnak lefolytatni, ami önmagában felháborító és jelzi Karácsony arcbőrének rinocéroszi vastagságát. A hatóság azonban cokit mutatott neki, mert mint jogalkalmazó, nem is tehetett mást. Majd KariGeri magát tovább sajnáltatva elpityeregte, hogy őt a kormány üldözi, amely azt szeretné bebizonyítani, hogy az általa vezetett főváros képtelen a Lánchíd felújítására.

Miközben ők már mintha előre ittak volna a medve bőrére, amikor Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a városvezetés által favorizált A-Híd Zrt. év végi exkluzív rendezvényén, amelyről a cég honlapján található fénykép tanúskodik. (Pirossal bekarikázva Tüttő Kata.) Mindez arra utal, hogy a Lánchíd felújításra készülődő főváros nagyon jó kapcsolatokat ápolt az egyik potenciális kivitelezővel.

A fotó kapcsán még a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke, Dorner Lajos is mutyit szimatolt, mondván „…az A-Híd nevezetű céget szeretné a főpolgármester helyzetbe hozni.” Fürjes Balázs pedig ki is mondta: „a városháza vagdalózik, hibás a hatóság, a Tarlós, nyáron a meleg, télen a hideg. Csak a magyarázkodás, miközben készül az A-Híd-mutyi”.

Eközben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hallatlan eleganciával a helyzetet úgy jellemezte, hogy Karácsony Gergely teljesen elveszítette a korábban rá jellemző higgadtságot. Leszögezte: „Világos, egyértelmű jogszabályok vannak. Semmilyen értelmezési kérdés ez ügyben nem merül föl. Úgy fogalmaz meg vádakat (…), hogy a valóság egyáltalán nem érdekli.” Hozzátette: „Az a feladat, hogy a főpolgármester úr a korábban őt jellemző higgadtságát szerezze vissza, olvassa el a jogszabályokat, vagy, ha őneki erre már nem jut ideje, akkor olyan munkatársakkal dolgozzon együtt, akik képesek a jogszabályokat elolvasni. És ha már nem sikerült több mint hét hónapon át kiírni egy közbeszerzést, akkor legalább ezt követően úgy írják ki, hogy az nyilvánvalóan ne legyen jogsértő. Ez a tiszteletteljes kérésünk, túl a bocsánatkérésen, amivel a kormánypártokat illető vádak miatt a főpolgármester úr tartozik.”

Mi tagadás, KariGerire nagyon rápirítottak, aminek azonban sajnos csak akkor lenne hatása, ha az bizonyos rinocéroszbőr nem védené meg a számára nagyon kínos helyzetek rezzenéstelen elviselésétől.

Mert a kormány részéről már korábban is elhangzott, hogy gyenge csapatnak is lehet szurkolni, ami nagy fokú eufemizmusra vall. Karácsonyék csapata ugyanis nem gyenge, hanem mérhetetlenül arcátlan. Ők ugyanis annak ellenére be akarták lobbizni a győztesnek járó pozícióba saját kedvenc cégüket, hogy jól tudták, azt a jogszabály nem teszi lehetővé. Nem a kormány „kézi vezérlésű intézkedése” engedte le tehát a sorompót, hanem az törvény jelenti az akadályt, amely már 2015 óta hatályban van. S ha akkor nem történt volna módosítás, hanem marad a Gyurcsány-érában hatályban lévő változat, akkor még ennél is rövidebb, mindössze öt év lett volna az a határidő, amely időszakból referenciát lehetett volna produkálni.

Lehet tehát a kormányt ez ügyben is gúnyolni, megpróbálni gonosz, önző, a fővárost üldöző rém képében feltüntetni, hogy az alaptalan vádaskodás leple alatt a saját pecsenyéjüket próbálják meg sütögetni. Sajnos azonban, bármennyire is tagadni óhajtják az urak, Magyarországon nagyon is működik a jogállam, így nincs mód a hatályos jogszabályok kijátszására.

Arra persze van, hogy mérhetetlen pofátlanságuk révén Tüttő Katát kilógassák lólábnak, biztosnak gondolván, hogy kiveszekszik a hatályos törvény kijátszását. Ami nagyon nem jött be, ezért gyorsan eleget tettek a jogszabályi előírásoknak. Mert az lenne a legnagyobb ciki, ha a gyenge csapat valóban képtelen lenne megbirkózni a Lánchíd felújításával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére