Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony visszavenne a tempóból. A miénkből…

K. Gaál István

2022.04.22. 18:20

 

Karácsony Gergely eldöntötte, hogy élhetetlenné teszi a fővárost és ezért naponta tesz is. A főpolgármester most nagyot álmodik!
Az a célja, hogy 2050-ben már egy budapesti se veszítse életét közúti balesetben.

Ajaj…

A cél nemes, de úgy tűnik, hogy már megint egy kicsit több cukor volt a délelőtti ébredés után elfogyasztott kakaóban, mint kellett volna. Most vonatkoztassunk el attól, hogy a kijelölt időpontban Karácsony Gergely már 75 éves lesz, vagyis könnyen lehet, hogy Törökország fővárosát sem tudja majd megnevezni – mondjuk ezzel volt is már baja… A lényeg persze az, hogy 75 évesen, a jelenlegi főpolgármester vélhetően már nem lesz közéleti tényező, szóval felesleges neki 2050-ig tervezgetni.

 

De!

Azt látjuk ugye, hogy Karácsony a kerékpársávok kialakításában látja a megoldást minden közlekedési problémára. Ha ez sem segít, akkor az autóforgalom megszüntetésében, például a pesti rakparton. Egyszerű ez: ha szerinte nincs megoldás, akkor ki kell zárni a kocsikat, aztán viszontlátásra. Meg ugye az is nagy ötlet, hogy ne legyen a Dunán tömegközlekedés. Minek is az? Olcsó és még dugó sincs. Persze egyelőre vízibicikli sávok még nincsenek a folyón, de ami késik ugye…

A másik forradalmi ötlet az, hogy a jelenlegi sebességhatárokat 70-ről 50-re, 50-ről pedig 30-ra csökkentené. Ebből is látszik, hogy ha autóról van szó, akkor Karácsony maximum a hátsó ülés valamelyik sarkában üldögél (miközben a sofőrje a buszsávban megy). Szegénynek fogalma sincs arról, hogy miként megy a gépkocsis közlekedés. Ennek persze egyik oka az lehet, hogy amióta ő vezeti a várost, az autók tekintetében sem beszélhetünk haladásról, maximum álldogálásról, hiszen az őrült intézkedések óriási közlekedési káoszt teremtettek.

 

Ugyanakkor a sebesség drasztikus csökkentésének semmi értelme nincs. Harminccal nem lehet menni… Illetve lehet, csak senki sem szokott. Ezt majd talán elmagyarázzák Karácsonynak is, ám félő, hogy akkor még nagyobb baj lesz, vagyis jönnek az újabb kerékpársávok. A nagykörút után elesik majd a Könyves Kálmán és a Hungária körút, a Rákóczi, a Bajcsy, a Hegyalja és az Üllői út is – ezekre még nem festettek fel még külön sávot a kétkerekűeknek, pedig ugye igény volna rá. Legalábbis Karácsony igényel ilyen elmebeteg megoldásokat.

És mi lesz ezekkel a teljesen felesleges látszatintézkedésekkel, ha a főpolgármester sikeresen teszi tovább a dolgát és eléri a célját, vagyis 2024-ben elzavarják a választók a francba? Ezt egyelőre nem tudni, de nekünk meg arra lenne igényünk, hogy ezt meglássuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére