Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétbites baloldali politika

Bohár Dániel

2020.12.08. 18:30

Az ellenzék hétfői produkciója láttán még Joseph Goebbels is azt mondaná: ez igen! A baloldali pártok annyira lealjasodtak, hogy a saját választóikat sem tisztelve elkezdtek annyira primitív üzeneteket nyomni, hogy az már inkább kellemetlen, mint hasznos politikai szempontból.

Hétfő délelőtt a Parlament sajtótermében kiálltak az ellenzéki pártok „prominensei”, hogy elmeséljék, miket hallottak a miniszterelnöktől az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülésén. A sajtótájékoztató természetesen az utóbbi hetekben nagy nyilvánosságot kapó vétóról szólt. A baloldali politikusok azt ecsetelték, hogy mennyire borzasztó Orbán Viktor vétója, és amúgy is hogyan képzeli ezt az egészet a miniszterelnök.

A „kétbites verseny” egyértelmű győztese Szabó Tímea. A mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd társelnöke kiszámolta, hogy az uniós vétóval Orbán (!) családonként egymillió forinttól fosztja meg a magyar embereket, miközben Orbán (!) felvesz egy olyan devizahitelt, amellyel viszont eladósít minden magyart 400 ezer forinttal. Ezt az egészet Szabó természetesen úgy adta elő, hogy az EU mint banki ügyintéző már nyomta volna az utalás gombot, de ezt a gonosz Orbán Viktor megakadályozta. A választói szavazatokat tekintve értelmezhetetlen párt társelnöke mondandója végén még „hazaárulónak” nevezte a miniszterelnököt. Maradjunk annyiban, hogy van annak egy diszkrét bája, amikor Szabó Tímea nevez valakit hazaárulónak.

A rendkívül bátor és nagyokat mondó Szabó Tímea előadását követően lelépett, nem várta meg szövetségesei mondandóját, az újságírói kérdések elől pedig egyenesen elmenekült. A sajtószabadság egyik legnagyobb harcos amazona.

A dobbantó Szabót aztán a kőolajszármazékokat tartalmazó bőrhatású kabátok parlamenti koronázatlan királya követte. Jakab Péter azzal kezdte – miután Szabó lelécelt a kérdések elől –, hogy valójában Orbán Viktor menekül. Sőt, a miniszterelnök meg akarja bénítani Európa működését, annak árán is, ha ebbe a magyar emberek beledöglenek. Ha jól emlékszem, Jakab visszatérő dramaturgiai eleme – a melós – most nem került szóba. Mindenki hibázhat. A Jobbik elnöke mondókáját azzal zárta, hogy valójában a miniszterelnök ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ből. Mondja ezt egy olyan párt vezetője, amely egyébként korábban semmi másról nem beszélt, mint a „huxitról”, amikor pedig nem ez volt a téma, akkor uniós zászlót égettek.

Változnak az idők, velük változik a Jobbik is.

A sajtótájékoztatón ott volt az MSZP elnöke is, akit, ha jól emlékszem, Tóth Bertalannak hívnak, illetve az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet és a köztévés fetrengő Varju László a DK részéről. Ők is fröcsögtek valamit, de annyira unalmasak voltak, hogy csak azért maradtam ébren, mert felháborított, hogy Szabó Tímea mennyire kétszínű.

Az ellenzéki pártok manapság a koronavírus miatt általában csak online tartanak sajtótájékoztatót. Rendkívül ritka pillanat az, amikor kiállnak, és elvileg még kérdezni is lehet tőlük. Hétfőn kiálltak öten is, erre mondandójuk után szó nélkül leléptek. Amikor megjegyeztem, hogy a sajtószabadságért rendszerint aggódó politikusok most miért nem teszik ezt, akkor a műbőr dzsekis Jakab annyit böfögött oda, hogy „milyen érzékeny lett a lelkem”.

Ez nem érzékenység kérdése, hanem gerincé, ami ezeknek az embereknek valószínűleg ki sem fejlődött. Ha valaki heti hét napon keresztül a médiaszabadságért és egyebekért rinyál, akkor álljon oda, és válaszoljon a kérdésekre, ugyanis pont ezeknek a politikusoknak annyira sok más dolguk éppen nincs.

Az zárt uniós konzultációs ülés és az ellenzéki sajtótájékoztató Kocsis Mátét is megihlette. A Fidesz frakcióvezetője ott volt a tanácskozáson, és meglehetősen meglepődött, amikor megnézte az ellenzéki megnyilvánulásokat.

„A nagyon harcos Jakab Péter a közel kétórás értekezleten egyszer sem szólalt fel, egyet sem kérdezett a miniszterelnöktől. Amit kint elmondott, bent nem merte.”

„Varju egyetlen rövid kérdését a miniszterelnök megválaszolta, tovább nem kérdezett, mert a válasz egyértelmű és érthető volt. (Talán még számára is.)”

„Szabó hazudott az EU-s hitelfelvétel kérdésében is, amivel a kormány sem ért egyet, és hazudott »a családonként egymillió forintot vesznek el« állításával is. Ezt Szabó bent nem is mondta, mert ő is tudja, hogy nem igaz. Más releváns, elhangzott tényeket viszont elhallgatott a sajtótájékoztatón.”

Nyilvánvalóan az ellenzéki politikusok egy része nem is érti, kiről szól a vétó valójában. Azt pedig egyszerűen képtelenek feldolgozni, hogy Magyarország nem szeretne olyan közös hitelt, amely más tagországok általi bedőlés esetén minket terhelne. Nem érdekli őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére