Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Köpök rátok!

Bohár Dániel

2019.09.03. 14:00

Többek között azt nem kedvelem a balliberális médiában, hogy mindenből politikát csinál, még abból is, amiből nem kellene. Így történt ez a Tankcsapdával, Magyarország legkedveltebb rockzenekarával is.

Tankcsapda, ingyen, próbaterem – három szó, amelyekkel nem is olyan régen a libsi média olyan szintű támadást indított a debreceni zenekarral szemben, amelyet szinte csak Ákos irányába szoktak tenni.

Csak hogy mindenki képbe kerüljön:

Először a Dehir nevű debreceni portál írt korrekt tényként arról, hogy próbatermet kaphat a Tankcsapda Debrecenben az önkormányzattól. Ezt a hírt turbózta fel először a 444, majd a HVG és a többi hasonszőrű portál. Természetesen ezek a rendkívül jóindulatú oldalak erőteljesen hangsúlyozták, hogy a zenekar mindezt INGYEN kapja attól a várostól, ahol FIDESZES a polgármester. Az már csak apró esszencia, hogy a minőségi tálalásukat azzal zárták, hogy a Tankcsapda a 2010-es évek közepén átlagosan nettó 160 millió forintot keresett a koncertezéssel, sőt még a Mol is támogatja. Szóval érted! Ez egy GAZDAG zenekar, mi a francért kell az önkormányzatnak támogatnia az ADÓFIZETŐK PÉNZÉN? Egy dologban biztos vagyok, ha most Debrecennek mondjuk egy ellenzéki polgármestere lenne, aki nemcsak próbatermet, de még pénzt is a Tankcsapdának, abból semmi baj nem lenne. Még mindig annyira gusztustalan a kettős mércétek, hogy minden esetben megdöbbenek.

A libsi hazugságok nemcsak engem, hanem természetesen a Tankcsapdát is felháborították. Fejes Tamás, a zenekar dobosa a „világbotrányt” követően a Dehirnek elmondta, hogy a banda 15 éve az egykori műanyaggyárban próbál egerek és patkányok között. A tető gyakran beázik, ami nincs túl jó hatással a hangszerekre és a technikai berendezésekre. Évek óta kerestek próbatermet, mire megtalálták ezt a raktárépületet, ami éppenséggel az önkormányzat tulajdona. Fejes Tamás jelezte a városvezetésnek, hogy ha van rá lehetőség, akkor itt alakítanák ki az új próbatermüket. Debrecen polgármestere pozitívan fogadta az ötletet, Papp László előterjesztette a közgyűlés elé, hogy a Tankcsapda térítésmentesen kapja meg a helyiséget.

El sem hiszem, de a közgyűlés egyhangúlag megszavazta az előterjesztést. Vagyis a Tankcsapda – hiába próbálja a libsi média bemocskolni – a politika felett áll, hiszen egyetlen pártnak sem jutott eszébe a kezdeményezés ellen szavazni csak azért, mert a fideszes polgármester nyújtotta be az előterjesztést.

A sztoriból a hitelességre annyira figyelő portálok azt az apró részletet kihagyták az írásaikból, hogy az oké, hogy a Tankcsapda megkapja az épületet, az viszont nincs túl jó állapotban, vagyis fel kell újítani. Ezeket a súlyos milliókat pedig már a Tankcsapda finanszírozza. Arról nem is beszélve, hogy ide költözik a debreceni Rocksuli is, amely intézmény így még szorosabbra fűzheti az együttműködését a Tankcsapdával.

Amikor először elolvastam a Tankcsapdát gyalázó híreket, az jutott eszembe, hogy egyébként az idén 30 éves születésnapját ünneplő Tankcsapda miért is ne érdemelne meg egy normális próbatermet, és miért probléma az, hogy ebben segít a debreceni önkormányzat? A budapesti belvárost véletlenül sem elhagyó 444-es srácoknak üzenem, hogy a Tankcsapda Debrecen szinonimájává vált. Én ugyan a Balaton környékén nőttem fel, de számomra Debrecen és a Tankcsapda mindig is egy volt. Szóval, ha valaminek ekkora a reklám-, vagy hogy ti is értsétek, a marketingértéke, akkor miért is ne lehetne támogatni, segíteni? Szerintetek hogy van ez az általatok imádott Nyugaton vagy a tengerentúlon?

Valószínűleg maga Lukács László sem gondolta, hogy a 2014-ben megírt Köpök rátok című dal szövege egyszer ennyire aktuális lesz.

„Lassan mindenki jobban tud már nálam mindent rólam, hogy

A lelkem az ördögé lett és hogy a régi énem hol van

Lassan mindenki jobban tud már rólam mindent nálam én

Köpök rátok, nesztek itt van a véres nyálam

Mennyi nyomorult patkány mennyi szánalmas féreg

A sötétben haldokoltok közben én a fényben élek”

A szerző amellett, hogy a HírTV Informátor című műsorának riportere, a Tankcsapda rajongója és tisztelője.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére