Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külhoni magyarok elleni hergelés – újra előkerült a balos csodafegyver

Bohár Dániel

2021.02.28. 17:00

Milliárdok, propaganda, Vajdaság, média, migráció és még sorolhatnám. Újabb óriási leleplezést mutat be a hazai balliberális sajtó szerb partnerszervezetüknek köszönhetően. Miféle hálózat?

Viszonylag rég írtam a független/objektív “sajtó” független/objektivitásáról (leszámítva az antiszemita Uj Pétert és a 444-es csapatát), éppen emiatt úgy éreztem újra elérkezett az idő, hiszen kevés jobb móka van annál, mint kiröhögni a baromságaikat és a névtelen forrásaikat.

Van ez a 24.hu nevű oldal, ez onnan lehet ismerős, hogy ugyanolyan mint, a 444, a hvg, a telex satöbbi, csak mások dolgoznak ott, de tényleg teljesen ugyanaz, mint a többi. Könnyű felismerni ezeket a portálokat, mert szakmai hitvallásukat egyszerűen a “Magyarország minden sz.ar„ mondattal össze is lehet foglalni.

A 24.hu nevű (egyik a sok közül) portál írta meg először Magyarországon, hogy “milliárdokkal tolja a kormány a Vajdaságban is a propagandát”. A teljes igazság első részlete, hogyha már propagandáról értekezik a lap, akkor jóval egyszerűbb lenne tükörbe nézni és a propagandát a szerkesztőség falain belül megtalálni. A jól értesült újságíró (aki a cikket írta) természetesen tökéletes szerb nyelvtudással rendelkezik és mint minden rendkívül felkészült a lapnál ténykedő munkás ő is rendszeres olvasója és fogyasztója a cins.rs nevű szerb portálnak. Miközben ezt a – minden magyar által jól ismert – online újságot olvasta a szakma krémjébe tartozó 24.hu-s alkotó valószínűleg figyelmes lett az

“Orban kupuje uticaj u Srbiji preko vojvodanskih medija”

című írásra, amely most aztán már tényleg lerántja a leplet Orbán Viktorról. Na, de a viccet félretéve a Szerbia Oknyomozó Újságíró Központ (CINS) gondosan ügyel arra, hogy az írásai angol nyelven is elérhetőek legyenek, ugyanakkor az a kérdés még mindig felmerül bennem, hogy egy Budapest III. kerületében ücsörgő Délvidéket a vaktérképen is nehezen megtaláló médiamunkás hogyan figyel fel olyan szerb oldalra, amit még Szerbiában is alig ismernek. Esetleg hálózatról lenne szó? Csak kérdezem. Még véletlenül sem állítanék ilyet.

A hírt aztán lehozta a teljes balliberális sajtóbirodalom. A legundorítóbban ebben az esetben is a 444, akik Áder János azon fotójával illusztrálták a cikket, amelyen megkapja az oltást. Hogy miért? Bevallom fogalmam sincs. Valószínűleg ez is valami olyan belsős poén lehet, mint amikor Uj Péter, a lap főszerkesztője artikulálatlanul zsidózik a szerkesztőségi levelekben.

Na, de az írás arról szól, hogy a magyar kormány pénzügyi támogatást nyújt a délvidéki magyar sajtótermékeknek. Hallatlan! Borzasztó! Elképesztő! Igaz, hogy ezen támogatások nélkül nagy eséllyel már nem is működnének magyar sajtótermékek a Vajdaságban, hiszen a szerb államnak nem a legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar kisebbség hallassa a hangját. A gonosz magyar kormány ezzel próbálja amennyire csak lehet a délvidéki magyarság identitását erősíteni.

Micsoda patriotizmus ez!

Az oknyomozó írásból (mint a legtöbb oknyomozó írásból) nem maradhat ki a “neve elhallgatását kérő” bennfentes sem. Milyen érdekes, hogy a libsiknek mindig csak a nevük nélkül nyilatkoznak emberek. Ki érti ezt? A Pannon RTV, tehát a vajdasági magyar televízió “egyik munkatársa” elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miként irányítja kézileg a délvidéki médiumokat. Hiszen mire másra ne szánna időt a miniszterelnök, mint minden reggel szerkesztőségi értekezletet tartson Szabadkán.

“Budapesten képesek kitalálni, hogy több száz migráns gyűlt össze Észak-Bánátban, és csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy áttörjék a kerítést. Ekkor mi kimegyünk a helyszínre, és kiderül, hogy a néhány száz helyett mintegy 40-50 migráns tartózkodik ott, akik általában békések. Ennek ellenére azt kérik, hogy arról számoljunk be, hogy négyszázan vannak, még akkor is, ha ezt nem tudjuk a felvételekkel bizonyítani. Az is megtörtént, hogy Budapesten valakinek kipattant a fejéből, hogy a migránsok betörtek és kifosztottak több házat, és megtámadják az időseket. A helyszínen kiderült, hogy ez nem így van, a migránsok egy üresen álló házba mentek be, a fosztogatás pedig abban nyilvánult meg, hogy a régi padlót felfeszítették és eltüzelték, mert tíz Celsius-fok volt.”

Ezek a sorok a már említett névtelen forrástól származnak. Van egy óriási előnyöm minden hazai ballibsi újságíróval szemben, néhány napja jöttem haza a déli határ mellől és a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogyan élik meg az ott élő magyarok a migrációs válságot. “40-50 migráns” valójában azt jelenti, hogy 100 fős falvakban 200 idegen van, a lakosságnak a kétszerese. Az illegális bevándorlók mindenhova betörnek, mindent elégetnek és tönkretesznek, láttam olyan házat, ahol a tartógerendát tűzre dobták és félig már leszakadt a mennyezet. A “fosztogatásról” meg annyit, hogy a helyi boltok tulajdonosainak idegrendszere már a végét járja, hiszen mindennaposak a lopások. A migránsok mindenhova csoportokban mennek, így az üzletekbe is egyszerre tizen. A bevándorlók ezekben a pillanatokban is Árpád-kori magyar településeket tesznek teljesen rommá, a még megmaradt helyi lakosság életét pedig pokollá. A sztorit nem kell kiszínezni és megmásítani, hiszen úgy borzasztó, ahogy van.

Szomorúan tapasztalom, hogy az ellenzéki sajtó már egy évvel a 2022-es országgyűlési választások előtt elkezdte a külhoni magyarság elleni hergelést. A magyar államtól a térségbe érkező pénzek fontosak. Minden fillér az, hiszen honfitársaink megmaradásáról van szó.

Természetesen azt is megértem, hogy a magyarnak nevezett balliberális sajtónak ez semmit nem jelent, de akkor kezelje így. Ellentétet szítani az anyaországi és határontúli magyarok között 2021-ben a legundorítóbb féregség.

A végén pedig megérkezett Vadai Ágnes is, aki már így kommentálta a baloldali hergelésnek szánt hírt:

”Értem én, hogy a szavazatokért a Fidesz bármit, pénzért egyes magukat újságírónak hazudó propagandisták szintén bármit, DE most szólok, 2022 után itt is új világ fog jönni!”

Magam is nagyon bízom benne, hogy 2022 után “új világ fog jönni” (így szépen magyartalanul) és a Vadai-félék maximum kirándulás céljából látogatják majd a Parlamentet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére