Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leendõ szavazóit listázza az MSZP

888.hu

2016.04.14. 15:58

Tóbiás József fél. Tóbiás József retteg, hiszen a gonosz kormány majd újra, orvul visszavezeti a vasárnapi boltzárat!

Tóbiás József fél. Tóbiás József retteg, hiszen a gonosz kormány majd újra, orvul visszavezeti a vasárnapi boltzárat! De az MSZP most megmutatja! Az MSZP kiáll a nyugdíjasok, az éhezők, az elesettek és az árván maradt kiselefántok, valamint, a vasárnap is vásárolni akaró honfitársaink jogaiért. Mindezt emberszeretetből, felebaráti gesztusként. Egy párhuzamos univerzumban talán még igaz is lehetne az előző mondat.

Az ellenzék soraiból sok kritikát lehetett hallani az előző években a kormány munkájára – ez egy demokráciában természetes, sőt elvárt. Egy dologgal azonban nem vádolták meg a Fidesz-KDNP-t soha: a következetlenséggel, határozatlansággal.

Sőt, a vádak általában arról szólnak, hogy a kormány túlzott magabiztossággal nyúl egy-egy területhez. A vasárnapi zárva tartás elrendelése egyértelműen a Fidesz-KDNP egyik legnépszerűtlenebb lépése volt. A boltzár pozitív hozadékai ellenére több mint egy év után sem tetszett az emberek többségének az intézkedés, így a kormány megszüntette azt.

Az MSZP azzal riogat, hogy ez csak álca, és majd újra bezárják a boltokat vasárnap. De bezzeg az MSZP népszavazása kihúzza a talajt a kormány szándékai alól. A népszavazási törvény világosan fogalmaz: ha egy népszavazás érvényes és eredményes, akkor az adott kérdésben jogszabályt kell alkotnia a parlamentnek, amely – figyelem – három évig köti a jogalkotókat és addig az időtartamig a törvényt nem változtathatják meg. Az MSZP tehát három évre helyezné biztonságba a vasárnapi vásárlást: ez lenne az eget rengető eredmény.

Az ellenzék előszeretettel foglalkozik a jobboldal vélt vagy valós politikai stratégáival. Vajon ezek az emberek – vagy akár egy átlagember – adnának-e olyan tanácsot, hogy a kormány vezesse vissza legnépszerűtlenebb intézkedését. A politikai realitás nem ezt diktálja.

Ami biztos, hogy a boltok nyitva lesznek most vasárnap.

Ha valamit meg lehetett tanulni 2002 és 2010 között az az, hogy az MSZP-t nem érdekli az emberek érdeke. Csak a milliárdok és a saját politikai céljaik érdeklik őket: politikai gesztenyéjük sütögetése mindennél előbbre való.

A mostani aláírásgyűjtés is erről szól. Aki aláírja az íveket, az felül az MSZP provokációjának, mely arra irányul, hogy listázza a potenciális szavazóit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére