Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar miniszterelnök, a magyarok oldalán

Bohár Dániel

2022.10.13. 12:00

Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök, aki a saját hazájának oldalán áll. Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök, aki erről nyíltan mer is beszélni. Olyan beszédet hallottak a németek, amit eddig még nem.

 

Mindig is érdeklődve figyeltem a német politikát, kultúrát, sajtót és az ország alakulását. Európa legjelentősebb államáról sok mindent gondolhatunk és gondolunk is. Ilyen például az, amikor hallom vagy olvasom a hazai független-objektív sajtó képviselőitől, hogy Németországban teljes a véleménynyilvánítás szabadsága vagy éppen a sajtószabadság.

Az a helyzet, hogy ez nem teljesen igaz, sőt! A legegyszerűbb módja ennek leellenőrzésére az újságárus-teszt, vagyis menjünk el egy német újságoshoz és nézzük meg a kínálatot. Lényegében mindegyik újság ugyanazt írja, csupán a cím és a címlap más. Nem vicc, már számtalanszor tapasztaltam magam is, hogy ez a helyzet.

Ezzel szemben Magyarországon a politikai és közéleti vélemény minden szegletét megtalálni a médiapiacon, de ebbe most nem is mennék bele. A hazai viszonyokat mindenki ismeri.

Ezt csak azért mesélem el, mert Németországban az emberek nincsenek hozzászokva ahhoz, hogyha valaki bátran mer beszélni és bizony Orbán Viktor Berlinben olyan bátran és őszintén beszélt két német újságíróval és közönségükkel, ahogyan kevés európai politikus mer.

A magyar miniszterelnököt a Cicero és a Berliner Zeitung újságírói kérdezték a háborúról, szankciókról, a gazdasági helyzetről, Magyarország helyéről ebben a konfliktusban.

 

És Orbán Viktor elmondta azt, amit Németországban még senki. A magyar miniszterelnök sem az ukránok, sem az oroszok oldalán nem áll, a tűzszünetet sürgeti és a béke helyreállítására törekszik mindezt úgy, hogy egyedül a magyar érdek lebeg a szeme előtt.

Nem véletlen, hogy az előbb már említett német „független-objektív” sajtó ezeket a kijelentéseket nehezen fogadta be, ahogy a hazai csatolmányaik, ők is hisztiztek egyet.

Érhető, hiszen számukra a nemzeti érdek ismeretlen fogalom.

Egy dolog biztos. Berlinben nem mostanában beszélt ennyire világosan, érthetően és összeszedetten miniszterelnök a nyilvánosság előtt.

Orbán Viktor a ma Európájának legnagyobb hatású politikusa.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére