Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország elleni súlyos merénylet Jakab- és Gyurcsányfélékre szavazni

Horváth K. József

2020.08.30. 18:45

A betegesen Janus-arcú Jakab Péterről időszerű váltani néhány szót most, amikor a Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, hogy jelölőszervezetként szabálytalanul vették nyilvántartásba pártját.

Íly módon már bizonyos, hogy a Jobbik nem lehet jelölőszervezete saját tagjuknak, Bíró Lászlónak, aki eredetileg teljes ellenzéki támogatással próbált volna meg sikert aratni Borsod- Abaúj- Zemplén megye 6-os számú választókerületében október 11-re kiírt időközi országgyűlési választáson.

Nagy kérdés, érdemes-e Jakab Péterről bármit is mondani, hiszen jellem dolgában mára, nem kis erőfeszítésének következményeként elérte az időközben a teljes baloldal nagyfőnökévé vált Gyurcsány Ferenc felhőkarcolói szintjét. Helyes kérdés: – Micsoda baloldal az ilyen? Méghozzá Jakab szín józanul állította be a csúcsot, ami ilyenformán minősített eset is lehet, mert Jakab – legalábbis papíron – mindig tudja, mit beszél, míg Gyurcsányról ez aligha jelenthető ki.

De hogy a Janus-arcú Jakab legutóbbi jellemmutatványánál maradjunk, a Kúria azért volt kénytelen helyben hagyni a Nemzeti Választási Iroda döntését, mert a hivatalosan máig nem jobbikos pártelnök hanyagságból, nemtörődömségből nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének. Így bejegyezhetetlenné vált az egész elnökség tokkal vonóval, elnökkel az élén, hiába választották meg őket még január 25-én. Ebben a vérciki helyzetben ahelyett, hogy – behúzva fülét, farkát – beismerné saját hanyagságát, ehelyett van képe Orbán Viktort vádolni azzal, hogy a Fidesz nem engedi Bírót összellenzéki jelöltként indulni a választáson. Mikor bírósági papírja is van róla, hogy ez nem igaz.

Egyébként igen, ez az a Bíró László, akinek durva antiszemita kijelentései miatt nem lenne semmi keresnivalója a közéletben. Hiszen aki Budapestet Judapestnek nevezi, a zsidókat pedig tetűcsúszdásokként csúfolja annak nem kell III. Richárdot eljátszani ahhoz, hogy gazember legyen. Egy valamire való pártnak lesülne a bőr a képéről, ha csak ilyen jelöltre futná, hogy aztán még neki álljon följebb, amikor nem Bíró, hanem főnöke hibájából nem lehet jobbikos jelölt. A többi ellenzéki párt meg büszkén jótáll érte, s támogatja a jelöltet. Eközben Jakab alaptalan vádaskodással menti a bőrét, megpróbálva hazugsággal is a kormány ellen lázítva hasznot húzni, szimpatizánsokat gyűjteni. Innen már nincs lejjebb, gondolják sokan, pedig de!

Jakabnál ugyanis van. De még mennyire!

A jobbikos elnök ugyanis – ha az érdekei úgy kívánják – nagyon is érzékeny a zsidózásra. Másfél éve közösségi oldalán kérte számon az Echo Tv-n, hogy egyik műsorukban Jákobnak nevezve őt, ezzel szerinte lezsidózták. Több, mint tíz éves jobbikos tagsága után ekkor – 2019 februárjában – közölte a világgal származását, Auschwitzban meghalt dédapját felemlegetve. A tévécsatorna azonnal bocsánatot kért a képviselőtől és kitiltotta stúdiójából a műsor három vendégét.

Csakhogy amíg nem állt át balra a Jobbik, addig a nyilvánosság előtt egyáltalán nem fájt Jakabnak, és a dédi emlékét sem sértette, hogy antiszemita a pártja. Egy 2010-es lakossági fórumon, miskolci elnökként például ott állt az előadó mögött és jókat nevetett, amikor Pörzse Sándor zsidózó viccet mesélt.

De maga is előállt ezzel az aljas kampányeszközzel, amikor Tiszalúcon a börtönviszonyokról értekezve a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt. Ezt mondta: „Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van…nehogy már!”

Jakab sajnos a melegekhez is aszerint viszonyul, hogy éppen mit diktál a politikai érdeke. Amikor még a Jobbik a zsidók, a cigányok és a melegek hátán kapaszkodott a népszerűségi listán felfelé, akkor Jakab számára a homoszexuálisok egyenesen aberáltak voltak. Egy fórumon arról beszélt, hogy „nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. És a csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy buziparádéket biztosítson az Andrássyn. (…) [A rendőrségnek] semmi dolog nincs, ugye, ezeket az aberáltakat kell nekik kísérgetni.”

Aztán, hogy egyik szavát a másikba ne öltse, a minap az ATV-ben ennek homlok egyenest az ellenkezőjét jelentette ki a pártjáról: „Mi a homoszexuális embereket is szeretnénk képviselni.”

Elszomorító, hogy ez az ember ma a közélet egyik ellenzéki pártjának fontos szereplője lehet. Elszomorító, hogy új szövetségeseinek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az MSZP-nek, Karácsony Párbeszédjének vagy az LMP-nek egy ilyen ember vezette párt felvállalható. Az az alakulat, amelyről nem olyan régen Gyurcsányék még náci, antiszemita, rasszista pártként beszéltek, s amely kifejezetten Gyurcsány ellenes pártként jött létre anno. Elvben legalább is. S amelynek tagja az a Bíró lászló, amely most Jakabék hozzá nem értése miatt „csak” a többi ellenzéki párt jelölése alapján válhatott Borsodban képviselőjelöltté. Az a Bíró, aki a zsidók gúnyolása mellett Gyurcsányt szemkilövetőként emlegette. Fletó meg boldogan támogatja. Nem röhej? De még mennyire!

Erre mondják, hogy akinek ilyen barátai vannak, ellenségekre már nincs is szüksége. Meg azt is mondják, hogy hasonló a hasonlónak örül. Látható, most is, hogy tényleg összenő, ami összetartozik. Amilyen a mosdó, olyan a törülköző.

Annyi öröm így a végére még azért van a dologban, hogy a politikai barométer a Jobbik számára erősen esőre áll. Jakabék támogatottsága az egykori húsz százalékról most a harmadára zsugorodott.

Csak reménykedhetünk benne, egyre több magyar ember gondolja úgy, hogy Magyarország elleni súlyos merénylet Jakab- és Gyurcsányfélékre szavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére